בית פורומים עצור כאן חושבים

למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2014 13:11 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

פיילין כתבה- "והעולם הזה, שאין ספק שהוא המודל הכי מוצלח עבור בני האדם"

חזק כתב -  "אבל עונג ללא חובה מביא לדיכאון"

שמעתי מאחורי הפרגוד כי ה' הוציא מכרזים אצל המלאכים א. למודל מוצלח יותר  של העולם          ב. לאדם שירגיש עונג ללא חובה ולא יבוא לידי דיכאון.

עובדים על זה.

דרך החשיבה שלכם מבוססת על כך שה' אינו כל יכול אלא הוא כבול למגבלות.

ולאלו שתמהו מדוע עוה"ב אינו מוזכר בתורה - ראו בדברי הר"מ (באגרת תחימן כמדומני) ומן הסתם תשובתו שם טינה לגמרי כפשוטה

תלמיד, התשובה הטובה ביותר היא תשובה שתסביר למה אי אפשר לברוא עולם טוב יותר שיפעל עם כללי ההיגיון שלנו.
עולם שיעבוד לפי כללי היגיון אחרים יכול ה' לברוא אבל אין לצפות שנבין אותו עם ההיגיון שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2014 09:40 לינק ישיר 

ברשותכם אוסיף את נקודת מבטי, שהיא צורה נוספת של רעיונות שנכתבו פה.

נקודת המוצא שלי היא שכל קשר ביננו לבין האלוקים הן במחשבה הן בדיבור והן במעשה, הוא קשר הנובע רק מלמטה למעלה, ז"א כל תפיסותינו בענייני הרוח כולל הנבואה בכלל, נבואת משה ומתן תורה הרי היא תפיסה סובייקטיבית כלל אומתית. לעולם, לא תיתכן אצלנו הבנה, וכ"ש קשר  אפי' קל שבקלים  במובן האובייקטיבי של המושג אל.

פועל יוצא מהבנה זו, שאין אנו יכולים לייחס שום דבר מהנעשה בעולם לאלוקים האובייקטיבי, אלא אך ורק לאלוקים שבתפיסתנו. ואפי' עצם בריאת העולם אין לה שום מובן הגיוני מהאלוקים האובייקטיבי שאין אנו יכולים להכיל שום היגד חיובי כלפיו אלא רק מה הוא לא, וגם זה באלגוריה מסוימת. ולכך אין אני יכול להכיל בדעתי את הרעיון שאל טרנסצנדנטלי ברא חומר כלשהו.
ויתרה מזאת, הרי העולם הגשמי נברא בנקודה מסוימת המכריחה הגדרה של זמן, דבר הסותר במהותו תחילת מחשבה בעניין האל. במילים אחרות, לא יתכן שמבחינת האל שהוא דבר פשוט [פשוט במובן של לא מורכב] יהיה עולם שהתחיל בנקודה מסוימת, הוא חייב להיות אינסופי כמו יוצרו. האפשרות היחידה (כמובן הכל נכתב כאן לדעתי האישית )להניח קצת את הדעת מבעיה זו היא להבין שכשאנו מדברים על "בראשית ברא אלוהים" אנו מדברים על ה"אלוקים שלנו"  הסובייקטיבי ז"א מכיוון שנראה לנו בצורה כמעט אינטואיטיבית שיש מנהיג לבירה, אז בהכרח שיש כזה אחד ואפי' שאין לנו שום יכולת להשיג את האמת האובייקטיבית הטהורה לגביו, אנו יכולים ורוצים להתייחס אליו כבורא וכמנהיג שלנו.

אותו הדבר גם בעניין השגחה פרטית, אין אני יכול להניח שהאלוקים האובייקטיבי משגיח עלי צופה במעשי ומזמן לי רע או טוב כגמולי. מכיוון שאין בהבנתי יכולת לקשור אותו בשום מובן לעולם הגשמי. מה שכן אני יכול, זה להניח מאותו היגיון שגרם לי להניח ולהאמין שיש בורא לעולם אזי הוא משגיח ומשלם טוב להולכים בדרך הטוב ורע להולכים בדרך הרע, ולכך אני (שוב, מלמטה למעלה) חי באמונתי זו שטוב יתוגמל בטוב.

כאן אנו מגיעים לנושא האשכול, השאלה המרכזית שהצבת בעניין היא איך יכול להיות שמאלוקים יצא רע?? ואיך הוא נותן מקום לרע הזה להשתולל בעולם.

אם אנו מדברים על האל האובייקטיבי אז באמת אין כל מענה לשאלה הזו, מצד אחד, אבל מאידך גיסא השאלה לא מתחילה מכיוון שלגבי האל האובייקטיבי אין אנו מסוגלים להבין כלום.

אבל אם נמשיך בקו המחשבה שלעיל, נראה שבעצם כל המניעה המחשבתית שיהיה רע בעולם, נובעת מתוכנו עצמנו מהמוסריות הטבועה בכל רמ"ח אברנו. ז"א מאותו המקור שנובעת ההכרה בעצם מציאותו של בורא עולם. נובע גם ההתקוממות הברורה כנגד הרע בבריאה ואי היכולת להכילו.

אבל, לצערנו העולם מלא באנשים שהגיונם מעוות או שמידותיהם קלוקלות מהיסוד, ובהבנה הסובייקטיבית שלהם אין כל מניעה מלעשות רע (או שבשכלם המעוות אין זה רע) ולכך יש מקום לרע! מאותו מקום שרוב בני האנוש שוללים את מציאותו של הרע, ישנם אנשים שנותנים לו מקום ואפי מחברים אותו לאלוהים.

היכולת של לבחור בטוב היא עצמה המקום ממנו נובעת הכרה הזו בהכרח קיומו של הטוב. ומהמקום הזה אנו צריכים/רוצים/חייבים  לפעול בעולם מתוך האמונה הברורה בטוב ולמגר את הרוע מתוך אותו המקום שאנשים נותנים לו מקום. ולא רק את מעשי הרוע אלא את השורש המעוות של כל הדעות והתורות המפתחות את אותו חלל בתודעה האנושית 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/9/2014 01:39 לינק ישיר 

לא קראתי את כל מה שנכתב בשרשור, ואולי יש כאן כפל דברים. היום ישב אצלנו במשרד, אדם אמיד מאוד ובעל מעמד מכובד. שהמשרד שלנו עבד עבורו שנים. הברנש שלא באשמתו כלל, נאלץ להיכנס להליך פשיטת רגל, כשבנו שהצטרף אליו בשנים האחרונות אשם ומסובך בחלק גדול מהסיפור. הוא הגיע לארץ לנסות להציל כמה דברים, ישבנו איתו בחדר ישיבות ולא יכולתי שלא להשתגע מהשלווה שלו מההומור הרגיל שתמיד אפיין אותו. ניגשתי אליו כשהתאפשר ושאלתי אותו, איך זה שהוא כל כך שלו האם הוא יודע להסתיר את מה שמתחולל בפנים. או שאכן הוא נשאר שמח כמו תמיד. אמרתי לו שאני חייבת לעצמי לדעת את הסוד. הוא צחק ואמר לי, אם אני יסתובב נגוס אני נענש פעמיים. מספיק לי העונש שהכסף הלך, את ההנאה שהחיים נותנים אי אפשר לקחת לי. ואני חושבת לעצמי, אז אולי לא האל מעניש אותנו, אנחנו אלו שמכאיבים לעצמנו. אנחנו אלו שמייצרים את הרע והמכאוב. (אמנם אנחנו משתמשים בכלי שהאל נתן לנו עם הטבע שהוא חקק בdna שלנו), אבל הרע עצמו לא מגיע ממנו, הוא רק איפשר את זה. והבעיה שהוא גם טבע את זה בטבע הראשוני של האדם. סתם מחשבה שאני חולקת איתכם, יתכן שאני אפילו לא יקרא את התגובות. מוסיף דעה מוסיף כאב.

תוקן על ידי פיילין_שרה ב- 17/09/2014 01:41:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 07:29 לינק ישיר 

אריאל כתב: תלמיד, התשובה הטובה ביותר היא תשובה שתסביר למה אי אפשר לברוא עולם טוב יותר שיפעל עם כללי ההיגיון שלנו.
עולם שיעבוד לפי כללי היגיון אחרים יכול ה' לברוא אבל אין לצפות שנבין אותו עם ההיגיון שלנו.  כע"ד
קצרה יד ה לברוא עולם מתוקן ולברוא בנו הגיון שיבין זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 07:29 לינק ישיר 

פיילין
זו תשובה גם על מוות מצונאמי או של ילד בן 5?

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 17/09/2014 07:29:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 10:49 לינק ישיר 

יש לי שאלה, האם כולכם יודעים לכלכל את מעשיכם והתנהגותיכם על הצד היותר טוב?
שיש לכם זמן ויכולת ארגונית לבקר ליעץ  וליעל את מעשי הבורא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 10:58 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:
פייליןזו תשובה גם על מוות מצונאמי או של ילד בן 5?

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 17/09/2014 07:29:46

אכן אתה צודק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 15:26 לינק ישיר 

ירוחם,
אם זו תשובה אז גם על זה. דווקא ילד בן 5 נהנה מאוד מחמש שנותיו כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 16:30 לינק ישיר 

יש3 כתב:
ירוחם,
אם זו תשובה אז גם על זה. דווקא ילד בן 5 נהנה מאוד מחמש שנותיו כאן.

לא הבנתי על איזו תשובה, אתה מדבר? לי יש רק שאלות בנושא, ולא מצפה לתשובות. כי אין מי שיתן אותן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 16:39 לינק ישיר 

ירוחם ותלמיד
החלפתי ביניכם - דבריי כוונו לתלמיד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 21:13 לינק ישיר 

אדם בשם דוד - ניצול שואה - כתב (או שאשתו כתבה בשמו) - ספר בשם "הסיפור של דוגו" - שם הוא מתאר, בין השאר, שתפקידו במחנה היה לנקות את בתי השימוש - והוא היה צריך לסחוב עגלה בעצמו - וכל בוקר הוא יצא לעבודה עם שיר על שפתיו - ותוכן השיר (בתרגום מאידיש): "אני יהודי ואני שר שיר" - וכמו שהוא מסביר בספרו בהקשרים אחרים - לא מספיק שאיבדתי את זה ואת זה, אז גם שאני אהיה עצוב? 

מה שאומר שבאמת אפשר לשמוח גם במצבים הקשים ביותר - אם רק מאמינים בזה (כלומר מאמינים בשמחה כזו) ורוצים את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2014 21:16 לינק ישיר 

למרבה הפלא הספר שלו אפילו לא נותן הרגשה עצובה לקורא, או תחושה של קושי של ספיגת האירועים, למרות שהסופר די מבטיח זאת בתחילת הספר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה??? בשביל מה הא-ל היה צריך לברוא עולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.