בית פורומים עצור כאן חושבים

הנבלים המנוולים משכם / מוצא השומרונים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2014 11:58 לינק ישיר 

התכוונתי להזכיר את היחס היהודי אליהם שנמשך ברציפות מאז התנ"ך ועד שהם הפסיקו להוות איום.
לדעתי יש המון מה ללמוד מזה.
לקח ראשון: אלטרנטיבה דתית לדת שלך היא דבר מפחיד הרבה יותר מגזירות נוראיות לא ללמוד תורה, לא לשמור מצוות. לא למול מילה, לפסל להשתחוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 12:06 לינק ישיר 

בזאת אתה צודק.
גם היום, אלטרנטיבה דתית ל MORON שלך גרועה מכל דבר אחר. תשאל כל ילד בני ברקי על המלחמה המשתוללת היום והוא יבין מייד שאתה מדבר על מלחמת הקודש בעציצים.

כנראה באותו סגנון מלחמתי נוצרו השומרונים. התכשויות בין שני MORON ים תאבי כבוד ושררה, בהמשך הפרדת מוסדות ופתיחת עיתון מתחרה ועד לסיום כדת שונה לגמריי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 12:22 לינק ישיר 

קצת יותר מורכב אבל כן. מרן אחד הקים את בית המקדש וחתם את התנ"ך. מרן אחר הקים את הר גריזים וערך את התורה. אחר כך באו תביעות הדדיות לבית המשפט של אלכסנדר מוקדון וכינויי גנאי הודבקו לשני הצדדים.
כיהודי מאמין אני מניח שמרן שלי צדק. גם כחרדי אני מניח שמרן שלי צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 13:09 לינק ישיר 

והם הם הדברים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 13:34 לינק ישיר 

אם כוונתך לנושא הנדוש (מלשון דיש) של נגיעות - זה נכון. אבל אין מה לעשות. אין לי שכל אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:25 לינק ישיר 

נגיעות?
שכל אחר אין לך. ניתוק יחסי של השכל מהרגש - אפשרי. בלי זה כל טיעון הוא סתם בלבול מוח.
וראה האשכול "אני מרגיש משמע אני צודק".

כשמקלפים את רובא דרובא של הטיעונים הדתיים מגלים בסוף את הטיעון הנפלא "כי כך אני מרגיש".

לא חבל על כל המלל והשטויות שמסביב? אלא שזוהי בדיוק הנקודה (ראה האשכול "בסביל מה הפורום הזה"). הפורום נועד לשפר את ההרגשה. אתה "מרגיש" ולכן אתה דתי \ חרדי \ ציוני והפורום עוזר לך ולאחרים לדמיין כאילו אתה אדם חושב ורציונאלי.

רוממות הרציונאל בגרונם, וחרב הרגשות בידם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 17:33 לינק ישיר 

אריאל
נראה לי שאתה מבלבל את שנאת חז"ל לכותים
עם הסכסוך מול השומרונים
השומרונים היו אוייב מדיני ורצו להילחם פיזית
אלי
דבר בשם עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2014 19:40 לינק ישיר 

ארתח, בתקופה הפוסט תנ"כית היתה גם יריבות דתית וגם מדינית. אבל למה הפריע כל כך לכל צד קיומו של העם השכן? האדומים מדרום לא עניינו מישהו. כנראה שיש הבדל בין עובדי קוס לעובדי ה' (להבדיל).

אלי, רק להזכיר - גם אתה מושפע רגשית.
ודאי שצריך להפריד ככל האפשר. אחרי שעשיתי את זה יצא לי שיש אלוקים. עכ"פ הטיעון שלך שרוב היהודים מגלים שהיהדות נכונה, רוב הנוצרים שהנצרות וכו' מאבד את כוחו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הנבלים המנוולים משכם / מוצא השומרונים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.