בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש מקורות הלכתיים לחיוב לקיים הסכמים בינלאומיים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2014 08:57 לינק ישיר 

פתיאמי

<אם רצונך ב"מקור הלכתי" - פתח שולחן ערוך חושן משפט. אדם החתום על הסכם צריך לקיימו. הלכה רווחת בכל סעיף>

כנראה ששכחת מסיפור החולדה והבור.

אין זה חידוש הלכתי שאם ההסכם הספציפי שחתמה המדינה עוסק במצבי מלחמה (-פיקוח נפש) –כי אז ניתן (ואולי חייבים) לעבור על ההסכם. כל המדינות אחרות אינן עומדות בהסכמים שעליהם הם חתמו, כשההסכמים הם נגד בטחונה ובטחון תושביה, וכנראה הסיבה לכך היא, שההסכמים מותנים בכך, שאינם פוגעים בבטחונה ובבטחון תושביה.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/601/474.html?hp=1&cat=875&loc=3

"אימהות לרה"מ: חיי בנינו קודמים לחיי אזרחי האויב"

http://www.btselem.org/hebrew/international_law/fourth_geneva_convention

האם מותר לפגוע באזרחים אם הפוגעים אינם חתומים על אמנת ז'נבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 10:08 לינק ישיר 

בעל

האם באמת בנ"י היו מסרבים לברית המצוות לא היו נכפות עליהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 10:18 לינק ישיר 

ת"ט
תרשה לי להיות ציני, ישנם רגעים של התעלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 15:06 לינק ישיר 

בהמשך להערה על המחיקה והצנזורה והימנעות מהן.

הנה תכתובת בהמשך למכתב שקיבלתי בנושא.

יצויין כי למרות שלא מחקתי, יש להקפיד. יש הבדל רב בין "מחבר מילים אלו הוא מן היצורים שאיני רוצה קשר עמהם" לבין "מי שכתב מילים אלו מעורר בי את הרצון לומר עליו ש... וכו' ". זה הבדל עדין ודווקא הוא קובע. מותר לי לכעוס על מי שחושב לא כמוני (או מדמיין שלא כמוני) ומותר לי ואף ראוי לי למחות, אבל יש עדיין להקפיד על הלשון.

תודה לשומעים.

העתק המכתב

שלום וברכה

לגבי הכינוי, קראתי אמש מאוחר את האשכול ולא התרשמתי שיש הצדקה למחיקה. אני יכול לבדוק שוב. רגע.

בדקתי ומצאתי. הנה הציטוט המלא:

הובא כאן איזה מכתב אשר מחברו הוטנטוטי בוודאי היה מצדיק את טבח לידיצה. אין לי חלק עם יצורים כאלו. אני מתפלא על כי החברים לא שמו לב לדבר.

כעת אני זוכר למה לא מחקתי. מפני שלא הזכיר בצוותא את שמו של הרב ליאור עם הביטוי "הוטנטוטי". אכן גם אילו היה עושה כן איני יודע אם הייתי מוחק. המילה הזו כנראה אומרת דברים שונים לקוראים שונים. כן הייתי מעיר שיש כאן שמבינים זאת לרעה כמוך.

כן הייתי מקפיד מאד על הביטוי "יצורים כאלו" ביחס לרב.

אמנם כיון שהקפיד לא להזכיר את שם הרב עם המילים שלו, יש בכך איזו התחמקות, שאיני יודע אם התכוון אליה, כאילו "מישהו כתב בשם רב אבל זה מתאים ליצורים והוטנטוטים ולכן אין חלקי עמהם". לכן אפשר להשאיר זאת. אבל אני בהחלט מקבל שמישהו אחר היה מוחק.

מה שכן עוד הוא שאעתק את התכתובת שלנו לאשכול למען יראו וידעו ויקפידו.

תודה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 15:47 לינק ישיר 

בעל
ראשית כשמשה הביא לעם את התכתיב של ה לא נזכר בכלל שנתן להם אופציה. יש גם  רש"י ביתרו שכותב כ/א שהברית כפויה. בכלל היתכן שמתוך 600000 איש לא היה אחד סרבן?   ומה ערך להבטחת ציבורית כזו כאשר העם כולו נתון לאיום של השלכה מכנפי נשרים למדבר האכזר?
המונח ברית אינו דווקא בהסכמה. הברית של נוח היתה רצונית?
ואם בציניות עסקינן - קל להתעלות מתחת לגיגית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 15:50 לינק ישיר 

ולכן מודעא רבא לאורייתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2014 15:50 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
ירובעל, אני חושב שזה יותר מורכב. מי קבע שמה שאתה רואה כמוסרי הוא אכן המוסר האבסולוטי? קומוניסט רואה דברים אחרים כמוסריים. למעשה, אני ואתה רואים דברים שונים כמוסריים (סביר להניח) אם כי בשינויים דקים בהרבה מאשר שנינו מול הקומוניסט.
אריאל בוא ניקח דוגמא ממלחמת העולם השנייה. שאני מסכים לגמרי ששני הצדדים לא קיימו את ההסכמות הבינלאומיות לגבי דיני מלחמה. בעלות הברית הפציצו אוכלוסיה אזרחית לכתחילה ובכל מקרה בנשק שדיוקו היה כללי בלבד. אבל בדיוק כנגד רלטיביזם מוסרי שמשתמע מדבריך יש אמנות בינלאומיות. אם מדינת ישראל חתומה על אמנה בינלאומית בדיני מלחמה, האם ניתן לפסוק הלכה לצבא לא לקיים את ההסכם? או שההסכם עליו חתומה המדינה מגביל את הפסיקה? זה לא אבסורדי כמו שזה נשמע כי כפי שיש דוגמאות רבות מוסר נוהג מגביל פסיקה. ואני כלל לא נכנס לשאלות של חילול ה' ועוד שגם הם צריכים להגביל פסיקה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש מקורות הלכתיים לחיוב לקיים הסכמים בינלאומיים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.