בית פורומים עצור כאן חושבים

ההוכחה האולטימטיבית שיש אלוהים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2014 00:18 לינק ישיר 

932woland כתב:

עודד היקר:
כל האשכול נפתח כתושבה למישהו שטען שהפורום מאז קיומו לא הוכיח את קיומו של האלוהים. ולכן נתתי אחד שכזה. אגב: דברו ודנו כבר בנושא הרבה פעמים בפורום, כך שלומר שלא הוכיחו, זאת לא נכון כי פשוט הוכיחו ועוד אייך. זה שיש מתעקשים לומר שלא הוכיחו בלי כיסוי, כלומר אומרים בלי להסביר למה לא הוכיחו. רק סתם כמו שאתה אומר "
כל ההוכחות סופן שלא עמדו בבקורת" נוו באמת זה בכלל לא משכנע.

למה בחרתי דווקא את הטיעון הזה, היא בגלל שכל אדם מתנהג ביום יום על פי זה. כך שמישהו יבוא לומר לי מנין לי שהכל יש מיש, אולי ואולי יש יש מאין, אז אני אומר לו שאתה שקרן פתולוגי. כי כל אחד יודע על אחדות היקום כך שיש מאין היא סתירה לאחדות היקום. אז אייך בדיוק הוא יכול לחשוב שהיש ישנו ?? הרי שולל הוא את המקרה יש מאין !! 
אז ממש לא איכפת לי שהוא חיי בשקר אבל שלא יאמר שלא הוכיחו.

לגבי ההתכנסות:
אתה כמו קודמך כאן הולכים שבי אחרי הדוגמה שלי בלי להעמיק בתוכנו. נתתי דוגמה  מין האדם כי זה קל להבין, אבל לא זאת התוכן זאת רק דוגמה. התוכן היא דיי פשוטה שאני לא מצליח להבין אייך אתם לא תופסים את פשטותם.
כל רגע נתון יש X סיבות, ברגע הבא כמה סיבות יש + הרגע הקודם ?? וכמה סיבות תהיו ברגע אחריו + הקודמים ?? כמה סיבובים עשתה השמש עד היום הזה וכמה יהיה מחר ??
אתה מבין ? זה נקרא התכנסות, כלומר כל רגע בזמן הסיבות מתרבות בעתיד ובעבר מתכנסות. כך שאתה חייב להגיע לסיבה הראשונה. 
אם אתה מוכן לשקר לעצמך ולומר על הסיבה הראשונה, שהיש ישנו ?! אתה יכול לומר את זה גם על כל הישים מאותו רגע בהווה, ולטעון שבכלל לא היה עבר והכל חלום.
אתה חייב להבין שאנו מגיעים לסיבה הראשונה אך ורק בגלל שאנו שוללים יש מאין שוללים היש ישנו.
ואם שללנו אותו עד הסיבה הראשונה, אז אי אפשר עכשיו לומר עליו שהוא ישנו. חייב להיות מישהו שברא את הסיבה הראשונה. מהו ומיהו ואייך ? לא ממש רלוונטי ואני והיהדות ממש לא מחפשים אותו, חוץ מלהודות לו על ההזדמנות שנתן לנו להיות בני חורין. ולא להיות דטרמיניסטיים או אקראיים.

לגבי הפסיכואנליזה של קאנט:
הדבר כשלעצמו של קאנט, לא ממש מטריד אותי. אולי רק כאמצעי לנו כבני חורין שנוכל לשלוט בדבר כשלעצמו הזה אם הוא קיים. אני לא מחפש אדון לעצמי כך שמה שלא תהיה הדבר כשלעצמו, הוא צריך להיות מוכן שהיהודי ייחלם בו אם ירצה לשלול מהאדם את חירותו. 

לגבי היהדות:
היהדות לא צריך אותו והוא לא צריך את היהדות. כך שכל הדיון כאן ממש לא קשור ליהדות. חוץ כמובן לגבי הודיה שזה הבסיס המוסרי הראשוני של האדם התבוני. כלומר חזלינו חושבים דיי בצדק שהודיה לאלוהים תישאר לעולמים.

הנפלאות של היהדות היא שהיא עומדת מכוח עצמה.
מה שאין כן כל תורה אחרת שצריך שוטר ומקל ואקדח בכדי להתקיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2014 07:51 לינק ישיר 

למינגית כתבה:

מקס, כולנו מאמינים שיש כוח כלשהו שברא את העולם ומחזיק אותו. תקרא לו 'אלוקים', תקרא לו 'טבע', תקרא לו 'עוגת ירח משמנת מוקצפת'.
לענ"ד, השאלה ששאל אריה333 באשכול סמוך, והשאלה שנטחנת כבר 12 שנים בפורום, היא לא 'האם יש אלוקים'. השאלה היא האם אותו אלוקים/טבע/קצפת/וואטאבר, רוצה מברואיו משהו, ואם כן - מה. ומה ההוכחות לכך. או בקיצור, אמיתות היהדות.

כל מילה נוספת מיותרת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2014 08:17 לינק ישיר 

.

ההנחה כי כשהולכים אחורה בזמן, הסיבות מתכנסות, היא הנחה מופרכת מיסודה.

פעמים רבות, למסובב יש כמה סיבות, ולא רק אחת. במקרה כזה, לאורך הזמן - כשהולכים קדימה בזמן - הסיבות מתכנסות, ולא ההיפך.

ניקח כדוגמא מסובב מאתמול - יירוט טיל גראד בשמי אשקלון.

היירוט הוא אירוע בודד, נקודתי. טיל ירוט נורה מסוללה של כיפת ברזל באיזור.

כדי שהיירוט הזה יקרה, מערכת ממוחשבת חישבה היכן המקום האופטימלי ליירוט, ומערכת ירי חישבה את הנתונים כדי לבצע ירי. כלומר - היו כאן יותר מאשר סיבה אחת.

עד כאן: שלב 0 - יירוט. היירוט הוא המסובב.

שלב -1  - חישוב מיקום אופטימלי, מערכת ירי שמחשבת נתוני ירי - שתי סיבות.

אלא שכל אחת משתי סיבות אלו, היא גם מסובב, כי היו סיבות מאחוריה.

לצורך חישוב מיקום הירוט האופטימלי, נדרשו כמה תהליכים קודמים; זיהוי מהירות טיל הגראד, זיהוי הכיוון אליו הוא נורה, זיהוי הגובה אליו הוא מטפס ועוד.

גם לחישוב נתוני הירי נדרשו פעולות רבות קודמות, וכן הלאה.

כלומר - העץ שלך כאן הוא הפוך, כפי שכתבתי לך בקצרה לגבי בן יחיד, ששלושה שותפים ליצירתו - שגם שם הסיבות מתכנסות לעתיד, לא לעבר.

וכך עוד דברים רבים. הכתיבה שלך כאן בפורום, מתבססת על אלפי סיבות, שייצרו את האפשרות שלך לכתוב במקום אחד ולפרסם במקומות רבים, מהמצאת המחשב ועד להקמת רשת האינטרנט.

ובקיצור - במקרים רבים, הסיבות לא מתכנסות אחורה בזמן, אלא בדיוק ההיפך.  מ.ש.ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2014 17:31 לינק ישיר 

האשכול הזה מוכיח למי ששאל- מה מטרת הפורום- הנה החכחה הניצחת שיש אלוקים, וזו הרי מטרת הפורום.

להוכיח לכל המפקפקים באמונה. כי יש אלוקים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2014 21:07 לינק ישיר 

מקס

אולי תואיל להסביר מהי ההודאה שעליה אתה אומר שהיא הדבר החשוב ביותר ושישאר לעולם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההוכחה האולטימטיבית שיש אלוהים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.