|
|
| נשלח ב-21/8/2014 13:27 |
|
| |
מיימוני, קשה לי להבין את ה"גבורה". אדם שהעקרונות שלו לא מושתתים על מהות אלא על פורמליות, הוא טיפש. לא גיבור.
ת"ט. אני לא מתעלם, זה לא הופך אותם טיפשיים פחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 13:29 |
|
| |
אלי לעתים הפורמליות, כגון במקרה של הקפדה על חוק, הופכת למהות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 13:58 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | מיימוני, קשה לי להבין את ה"גבורה".
אדם שהעקרונות שלו לא מושתתים על מהות אלא על פורמליות, הוא טיפש. לא גיבור.
ת"ט. אני לא מתעלם, זה לא הופך אותם טיפשיים פחות. |
|
הצטרפת לדת מקסמן?...
לסיום אצטט לך מה קודם למה ביהדות. "התבונה קודמת לתורה" ויותר גרוע מיזה תראה במקור שלמדנו השבת מפי חזלינו הקדושים.
(יג') חכמים ונבנים וידעים,,,,,,(טו') ואקח ,,,,חכמים וידעים: בי"ת בו בינה וכו' שאלמלא בינה אין כל העולם כלו מתקיים אפילו שעה אחת, שנאמר: "הבו לכם אנשים חכמים ונבנים" באותה שעה אמר להם הקדוש ברוך הוא לישראל: בני ! הבו עליכם בעלי בינה להיות ראשים עליכם, מיד הלך משה רבינו והיה מחזיר (= מסובב ומחפש) בכל משכנותיהם של ישראל ובקש בני אדם בעלי בינה ולא מצא, שנאמר: "ואקח את ראשי שבטיכם אנשים חכמים וידעים" ולא מצא "נבנים" מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקדוש ברוך הוא יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרש, הלכות ואגדות, שמועות ותוספתות, מושלות ומעמדות וכל סדרי בראשית, ואין בו בינה ?! אין תורתו שוה כלום !
שנאמר:(ישעיה כט' יד') "ובינת נבניו תסתתר"
(אותיות דרבי עקיבא)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 14:46 |
|
| |
אלי, לא יכול להיות גיבור טיפש?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 18:16 |
|
| |
אריאל,בהקשר שאנחנו דנים בו לא יכול להיות גיבור טיפש מפני שהכוונה כאן היא אחת מן השתיים :האם אותו אדם נוהג בגבורה או בטיפשות .
בהקשרים כללים אחרים יכל להיות אדם חזק בגופו וטיפש אבל אין לזה קשר לכאן. כי כאן מדובר על בחירה בין שתי אפשרויות-או זה או זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 18:34 |
|
| |
נדמה שיש כבר התייחסות בגמרא: "היכי דמי חסיד שוטה"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 18:35 |
|
| |
אדם יכול לעשות פעולה מסויימת שתעיד הן על גבורה (נפשית) והן על טיפשות כיון שהם לא הפכים. אורסון סקוט קרד מספר בספרו ׳והארץ אינה יודעת׳ על חייל שנבחן ליחידת עלית. כחלק מהבחינה נשבה החייל ועבר עינויי תופת באמצעות גירוי מרכזי הכאב שבמוחו עד המקסימום. החייל עמד בעינויים בלי לפלוט מילה אחת ונכשל במבחן. כי הדלת מאחוריו היתה פתוחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 18:52 |
|
| |
מה הקשר בין הניסוי לבין שאלתך לגבי גיבור טיפש?
זה נכון שגיבור זה לא ההפך מטיפש . אבל במקרה הנדון כאשר אדם בוחר להיות גיבור וה"גבורה "הזאת נתונה במרכאות אז היא אינה גבורה אלא התנהגות טיפשית ומעוררת בוז. ואכמ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2014 19:34 |
|
| |
החייל בניסוי היה גיבור? החייל בניסוי היה טיפש?
|
|
|
|
|