|
|
| נשלח ב-14/10/2014 18:22 |
|
| |
סרקסטי אם זה מפריע לך. שאנו מנקים את המוץ מהתבן. ולא מקבלים כל מה שאמר מי שאמר בעיינים עצומות, יש לך בעיה כאן. אני מודה, שגם אני הלכתי אחרי דברי קדמוננו בעיינים עצומות. עד שפתחתי את עייני.
אנחנור דור דעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 18:35 |
|
| |
כמובן שאם הייתי יודע כי בכך מדובר הייתי נמנע מלהגיב מראש. למרות שכמדומני אפילו בעידננו הנאור רגילים להבחין בין 'לקבל כל מה שאמר מכל מי שאמר' לבין להתבטאות בצורה בוטה על הנוטלים חלק חשוב בהיסטוריית היהדות ופסיק ההלכה. אתה מוזמן לא להגיב על הודעה זו, על מנת לא לדרדר את מצב האשכול והפורום בכלל, בתודה מראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2014 21:10 |
|
| |
סרקסטי במחילה אתה מניח הנחות ובונה עליהם מגדל פורח באוויר וגם נוטל שכ"ד .
"אולי"
אינו טיעון מלבד דחף שוביניסטי
אתה טוען שמאז ומעולם נשים מכוונת כלפי העולם הזה -
מה זה !! ברמת הפשט
וגם זו מנין לך////
////
אתה טוען שעסקו פחות במצוות נכון מפני שלא הניחו להם וזו הרי הטענה טענתך היא איפה פרדוקס מובנה///
////
תפלין צרכים זירוז והקפדה נכון ודווקא בזה נשים מצטיינות הרי כל הלכות והשמירה בדיני טהרה שלהן הרבה יותר מהגבר-
-
וכמה וכמה גברים מניחים תפילין כלאחר יד פוק חזי איצקוביץ דבני ברק
אתה כותב "יתכן " ולחז"ל הייתה אומדנא
מה זה יתכן ?? היתה או לא תצביע על הדף והשורה
חג שמח פתקא טובה ובשורות טובות
תוקן על ידי חלמישצור ב- 14/10/2014 21:12:55
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 01:03 |
|
| |
צודק. תודה על ההערה, כתבתי בחוסר בהירות וערבבתי ענינים. א. כתבתי כי נשים הורגלו פחות מן הגברים בזריזות אחר מצוות. אין לזה קשר לתיאוריה שלי שהנשים מכוונות כנגד הגוף (זו מילה יותר מתאימה). התיאוריה הזו היא באמת בגדר 'אולי' וסתם שטות היתה להזכיר אותה. לעומת זאת העובדה שנשים הורגלו פחות במצוות, היא עובדה קיימת שנבעה מאידאולגיה ברורה ומוצהרת שהיתה להם לגבי תפקיד האשה בעולם. ב. אם באת להתלונן למה נשים באופן כללי פחות מחמירות במצוות. הלא על זה הדעות ואין זה מעניננו כאן. מכל מקום אין זה אומר שחז"ל חשבו שהנשים הן מעצם טבען 'מלוכלכות' כהגדרת המגדיר פה. לגבי טענתך, יתכן שנשים זריזות ביותר בשמירת טהרה ואע"פ כן יש להן פחות מצוות ולפיכך פחות הורגלו בהם. יש כבר אומדנות יותר רחוקות מזו לדון בהן. ג.בחז"ל משפט ידוע- נשים דעתן קלות, מופיע בקידושין אולי. קולמוס הרבה נשפך על זה ועל כן לא התיימרתי להציג בוודאות את עמדתי, שאף אני עצמי איני משוכנע בה. אך יתכן ופירושו אכן כפשוטו וכשם שלא אאשם באומרי שיש לגברים נטיה לאגרסיביות כן הדבר הזה. מכל מקום אין לזה קשר לכך שהנשים 'מלוכלכות' מעצם טבען כהגדרת המגדיר פה. תודה, וחג שמח גם לך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 01:25 |
|
| |
| חלמישצור כתב: |  | | שאלה שעלתה בפורום שכן אך בגלל חשיבותה אני מציגה כאן נשים פטורות ממצות עשה שהזמן גרמן אך בכול זאת הם מקימות מצוות שופר סוכה מיקרא מגילה מצה ועוד אם כן למה לא מניחים להן לקיים גם מצוות תפילין וציצית עליה לתורה וכד' מועדים לשימחה |
|
כנראה שזה היה הפוך, נהגו הנשים מסיבות או מנסיבות שונות שלא לקיים מצוות אילו ובעקבות כך (כשהשמרנות הפכה ליסוד הדת) אין מניחים אותן לקיים אותן.
הסיבות שלא נהגו הנשים לקיים חלק ניכר ממצוות העשה יכולות להיות רבות. רובן ככל הנראה במעמדה של האשה בימים ההם ובתפקידה בבית לילדיה לבעלה ואולי גם להוריה. אבל לא רק: קח לדוגמא כיום ישנן נשים רבות שלא מקפידות לצום בתעניות חוץ מבט' באב ויו"כ, והסיבה מסתבר נעוצה בכך שבהרבה מיקרים ישנה סיבה מוצדקת - כגון היריון הנקה או סתם הרגשה לא טובה, וזה מה שהופך את העניין כולו לפחות רציני.
גם שים לב שבדוגמאות שהבאת לגבי המצוות שהן כן מקיימות הם - א. פעם בהרבה זמן. ב. סוכה ומצה עושים יחד עם כולם כשיושבים לסעודה ממילא.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 04:12 |
|
| |
[סרקסטי,
אתה מערבב עניינים שאין להם קשר. למשל: הביטוי "נשים דעתן קלה" (בנוסחיו השונים) מופיע בהקשר של פיתוי מיני, ומשמעו שנשים מתפתות ביתר קלות ליצר המין, ואינן שולטות בו כמו הגברים (ומי שחושב שזה מצחיק, מוזמן לקרוא את הסוגיה בקידושין המופיעה בהמשך לביטוי זה, ובה כמה וכמה סיפורים על גדולי החכמים - גברים כולם - שדעתם, עפעס, הייתה כנראה קלה למדי - אחת הסוגיות המצחיקות ביותר בתלמוד). בכל מקרה, אין שום קשר ללכלוך, לטהרה או לקיום מצוות.]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 04:59 |
|
| |
תוקן על ידי נישטאיך ב- 15/10/2014 05:06:19
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 08:37 |
|
| |
אך אפשר לומר דעתן קלה לבוא לקלות ראש וענייני שחוק, ובזה לבוא לידי ביאה. אתה צודק, הדבר לא ודאי ולכן כתבתי 'יתכן'.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 11:06 |
|
| |
אמשלום לא בטוח שאת צודקת
שבת לג ב ...שמעון שגינה יהרג אזל הוא ובריה טשו בי מדרשא כל יומא הוה מייתי להו דביתהו ריפתא וכוזא דמיא וכרכי כי תקיף גזירתא א"ל לבריה נשים דעתן קלה עליהן דילמא מצערי לה ומגליא לן אזלו טשו במערתא...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 11:35 |
|
| |
הנה עוד תבונה שהרהרתי בה היום///
////
כל הנשים מהדרות בחביטת הערבה שהוא מנהג נביאים
אבל מנועות ממצות מהתורה שברצונן לקימן למה? פיתקא טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 14:04 |
|
| |
[לאמר,
ומה המשמעות של אמירה זו בסיפור שם? האם היא קשורה באופן כלשהו לקיום מצוות?! (ובכלל - לפי הסיפור הנהדר הזה, רשב"י טעה בכ"כ הרבה דברים לפני שהשלים את "התהליך החינוכי" שהעביר אותו א-להים במערה, ועיקר הסיפור הוא בתיקון שעשה רשב"י בעצמו ובעמדותיו לאחר היציאה השנייה משם. אם הוא טעה בהבנת החשיבות שיש לבניית שווקים ובתי מרחץ, למה להניח שצדק בהבנת יסוד מהותן של נשים?...)]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2014 14:30 |
|
| |
אמשלום
התגובה שלי כוונה למה שכתבת ואני מצטט: הביטוי "נשים דעתן קלה" (בנוסחיו השונים) מופיע בהקשר של פיתוי מיני, ומשמעו שנשים מתפתות ביתר קלות ליצר המין, ואינן שולטות בו כמו הגברים
לכן הבאתי מעשה דר' שמעון שאין שם שום הקשר מיני. ולדעתי אף אפשר ללמוד מהסיפור שם על יחסו הכללי של ר' שמעון לנשים ולמשקל הדעת שהוא ייחס להן.
לא הבעתי את דעתי האישית כלל, כפי (שנראה לי) שהבנת ממה שכתבתי
תוקן על ידי לאמר ב- 15/10/2014 14:31:16
|
|
|
|
|