| נשלח ב-25/11/2014 15:01 |
|
| |
מלא כבודו
עכשיו על המחשב יכולתי לצפות בקישור אליו הפנית באמצעות תרגום גוגל. זה מגוחך לקרוא לזה דברים פחות חמורים כאשר מדובר שם בתלונה שאי אמונתו של התובע פגעה בדירוגו בתפקידיו בצבא. כמו כן, כפי שציין יש מוכח משם שלהזכיר את ישו זה סביר, ורק הכפיה היא העומדת במרכז התביעה. ובכל מקרה מדובר בתגובה מאדם שהקים ארגון אתאיסטי, שזה אפילו פחות מהתגובה שקיבל וינטר מחלקים הרבה יותר מרכזיים בחברה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2014 18:54 |
|
| |
| אפריםבן כתב: |  | |
מה הבעיה בהתנהלות של ד"ר כרמון? בשני העניינים שהזכרת אין בכלל בעיה.לגבי העניין הראשון-הרי הוא טען שהרב לאו הקצין והוא הכיר אותו כאדם שאינו שייך לקיצוניים. ובאשר לעניין השני -אדם שהוא ליברל ופלורליסט יודע שיש מקרים עקרוניים שבהם אין מקום לשתי דעות.אדם שהוא ליברל ופלורליסט יודע שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל. |
|
לעניין הראשון, על פי דברי הרב לאו, לפחות, אלו דעות שהוא מחזיק בהן מזמן, ולא חל בהן שינוי. יתר על כן, לפי דבריו קיימת במכון לדמוקרטיה מחלקה שלמה לחקר כבוד האדם ״על פי עקרונות היהדות״. האם כרמון לא מודע למחלקה הזו?
לענייין השני, השפה תמוהה. לו היה כרמון אומר ״מי שדעתו שונה בנושא זה, אין לו מקום במכון שלי״ ניחא. אבל לומר ״בנושא הזה אין מקום לשתי דעות״? זו נוסחה שאתה לא מצפה לשמוע מאדם פתוח.
ובכלל, מה אתה חולק עליי? בנושא הזה אין מקום לשתי דעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2014 19:05 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | בציבור החרדי נוהגים להאשים את החילונים שהם אינם באמת דמוקרטים אלא זה הכל עלילה כדי לסתום את פי הדת.
אתה רוצה להגיד לי שזה נכון? במקרים מסוימים לפחות?
בושה.
 |
|
לפני הגירוש מגוש קטיף,שאל משה פייגלין את כרמון:"יום אחד אנחנו הימניים נשלוט,ואז נעשה העתק-הדבק על חוק הגירוש,אבל במקום "יהודים" נכתוב "ערבים".האם אתה תתמוך או תתנגד לסירוב פקודה בצה"ל על רקע זה?" אריק כרמון לא ענה.ופייגלין המשיך:"אתם כל דבר-חוץ מדמוקרטיה." נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2014 20:52 |
|
| |
| שחור_כתום כתב: |  | | מיימוני כתב: |  | בציבור החרדי נוהגים להאשים את החילונים שהם אינם באמת דמוקרטים אלא זה הכל עלילה כדי לסתום את פי הדת.
אתה רוצה להגיד לי שזה נכון? במקרים מסוימים לפחות?
בושה.
 |
|
לפני הגירוש מגוש קטיף,שאל משה פייגלין את כרמון:"יום אחד אנחנו הימניים נשלוט,ואז נעשה העתק-הדבק על חוק הגירוש,אבל במקום "יהודים" נכתוב "ערבים".האם אתה תתמוך או תתנגד לסירוב פקודה בצה"ל על רקע זה?" אריק כרמון לא ענה.ופייגלין המשיך:"אתם כל דבר-חוץ מדמוקרטיה." נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
מסקנתו של פייגלין נראית לי לא עניינית. לו היה מפקד מורה לחיילים דתיים לחלל שבת שלא לצורך מבצעי, והם היו מסרבים, אף אחד לא היה מאשים אותם במעשה אנטי דמוקרטי. להפך, המפקד היה מואשם. מכאן, שאם חיילים דתיים לא סירבו פקודה בהתנתקות, זה מעיד שהם לא האמינו שהגירוש, מכאיב ככל שיהיה, נוגד את ההלכה. גירוש של ערבים על ידי יהודים הוא מעשה חמור יותר מגירוש של יהודים על ידי יהודים. בעיני יהודים רבים תהיה במקרה זה ״הלכה״ ברורה לסרב פקודה. לא הדמוקרטיה היא העניין פה.
|
|
|
|
|