בית פורומים עצור כאן חושבים

האם היו 60 ריבוא מוסרים של מעמד הר סיני בכל דור ודור: שיטת הרבי מליובאוויץ'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/10/2014 20:34 לינק ישיר 

ישיבישעאר כתב:
מקסמן, אין דרך לבדוק מערכת ערכים, קל לנו לשלול מערכת שנראית מעוותת כמו המערכת הנאצית, אבל לקחת מערכת כמו התורה, ולקבוע האם היא נכונה, אין שום דרך. ובודאי לא איך להבין אותה ולפרשה.

מה פירוש אין שום דרך ? יש דרך והיא ללמוד תורה וכל תוקף מצוות לימוד התורה היא בדיוק בשביל זה.
לא לומדים תורה כמדריך אלילי. בשביל זה לא צריך ללמוד, מספיק טלפון לרב שמקבל משכורת מהציבור.
מצוות לימוד התורה היא עמל התורה לכתוב את התורה ולחוקק את התורה ולעשות את הערכים של התורה עצמן.
האדם הוא לפני התורה ולפני הערכים שזה אומר האדם עושה את הערכים על פי תבונות התורה שהתורה עצמה נכתבת ונחקקת על ידי עמלים בתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2014 21:44 לינק ישיר 

מקסמן,
התורה עצמה כותבת את שני החלקים, את הטוב שבתורה (כי מי גוי גדול וכו'), ואת המסורת שבתורה, "השמע עם קול אלוקים" וכו'. משמע שאין לבנות רק על הטוב שבתורה, למרות שאפשר בהחלט לבנות עליו.

עודד, מיימוני, וכל האחרים,
אני חושב שהרבי לא המציא איזו תיזה מקורית (רק ניסח אותה בצורה חדה יותר), וגם ריה"ל והרמב"ם לא המציאו זאת, המקור שלהם הוא בתורה עצמה. ואם מישהו פה מאמין שהטקסט התורני ראוי לכבוד, הרי שהטקסט התורני עצמו מדבר על מסורת של עם שלם, כך שהוא מניח (או יותר נכון: מבטיח) שהמסורת הזו תתקיים בעתיד גם תתקיים. ובלי שום מעגליות. אפשר להניח מראש שאם עם שלם היה נוכח במעמד כזה, והעם הזה מקבל כלים חזקים מאד לשמור על המסורת בכל מצב, הרי שגם בעוד אלפיים ושלושת אלפים שנה המסורת הזו תישמר.
וגם אם לא, תמיד אפשר להתפעל מהיעב"ץ שכתב שנס הישרדות העם היהודי גדול בעיניו מכל ניסי מצרים. (אבל אני מניח שגם הוא יודה שאף שההישרדות הפיזית היא נס, אבל שמירת המסורת היא דבר טבעי בהתחשב בעוצמה של שמירת המסורת והעברתה).
וההשואה לאמונות כוזבות אחרות, מכל סוג שהוא, היא עלבון לאינטליגנציה, שהרי כפי שכתבתי גם לעיל, התורה עצמה מכירה באפשרות הזו של הנחלת אמונה כוזבת לעם שלם (כדוגמת ההתייחסות שלנו אל הנצרות או האיסלאם), ולכן היא עצמה מציינת במפורש את ההבדל במילותיה העוצמתיות "כי שאל נא לימים ראשונים", וגו'. "רק השמר לך וכו' והודעתם לבניך ולבני בניך". יחי ההבדל הגדול.
אני מודע לקושי של אנשים "חוקרים" "חושבים" וחכמים מחוכמים לקבל את המסורת בטבעיות, זה נראה להם ילדותי ולא בוגר, ובכלל נעים יותר להטיל ספיקות, וגם התרגלנו, וגם חוקרים לפנינו דיברו בזילזול (הם כמובן לא היו שומרי מצוות ולא העלו על דעתם לעשות זאת), אבל מה לעשות והאמת אהובה מכל. לדעתי אני נמצא בצד של חכמים מחוכמים לא פחות ובהם כמעט כל גדולי ישראל הידועים (לרבות הרמב"ם) שכולם קיבלו את מילות התורה הנ"ל בפשט גמור.
==
[לגבי הקבלה, עודד, כבר ביקשתי במפורש לא להיכנס לזה, אבל אם בכ"ז כתבת, אז אני בוודאי לא מכריח אותך לחשוב מה שאתה רוצה, אבל ההצהרה הבוטה שלך על אנשים שמאמינים בשקרים, עפ"ל, נראית כגסות רוח. אני חושב שראוי, אם יש בך מעט ענווה, להוסיף משהו כמו: "לדעתי ולדעת חוקרים רבים נוספים", וכדומה. אין לך מונופול על האמת, וגם אם אתה בטוח שכן, אין לך זכות להטיח זאת באחרים שחושבים אחרת. מכל מקום בוא ונפסיק את הדיון הזה, אינני חפץ בו ולא פתחתי את האשכול בשביל זה. אין שום קשר בין נושא האשכול לבין הזוהר. גם אם תניח שמיליוני אנשים מאמינים בזוהר לדעתך בטעות, זה לא קשור למסורת של מעמד הר סיני, וכאמור].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2014 22:30 לינק ישיר 

מוציא_לאור כתב:
מקסמן,
התורה עצמה כותבת את שני החלקים, את הטוב שבתורה (כי מי גוי גדול וכו'), ואת המסורת שבתורה, "השמע עם קול אלוקים" וכו'. משמע שאין לבנות רק על הטוב שבתורה, למרות שאפשר בהחלט לבנות עליו.

אתה יוצא בהנחה שהאלוהים יכול ויש לו זכות לומר ולצוות משהו. אבל על פי התורה וחז"ל אין לו זכות כזה במילא דעתו וצוויו ממש לא רלוונטי לתורה וליהדות. על פי היהדות האלוהים מודה כל הזמן ואומר על חכמי כל הדורות: "נצחוני בני נצחוני בני"

לגבי השמע עם קול השם:
זאת היית רק להפחיד לשם חינוך הילדים.
חז"ל אומרים שהאלוהים התחרט על כך לבסוף ומאז מדבר עם נביאיו בצנעה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם היו 60 ריבוא מוסרים של מעמד הר סיני בכל דור ודור: שיטת הרבי מליובאוויץ'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.