|
|
| נשלח ב-11/11/2014 18:46 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | .
(פיהוק)
|
|
אין לי מושג מה נכנס בך, אבל יתכן שתמצא את זה מתאים:
תוקן על ידי מואדיב ב- 11/11/2014 18:47:25
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2014 18:54 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . אין לי מושג מה נכנס בך, אבל יתכן שתמצא את זה מתאים:
|
|
נוו ואז ? לא יקרה לך ולצאצאיך שואה ? אתה לא שם לב לטיעון המרכזי שלי שהמוסר לא עומד מכוח עצמו. ולכן במצב של צייד הכל מובטל.
אתה לא רוצה להקשיב אבל אני מקווה שבכל זאת יכנס לך במוח קצת חכמה בינה ודעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 01:15 |
|
| |
דבריו של ה"ה מקסמן ראויים וסופם לישמע. תמהני על מקצת מן התגובות שחורגות מן הטעם הטוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 15:45 |
|
| |
| יעבץ כתב: |  | | דבריו של ה"ה מקסמן ראויים וסופם לישמע. תמהני על מקצת מן התגובות שחורגות מן הטעם הטוב.
|
|
תודה צדיק, תודה לך מקרב לב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 19:48 |
|
| |
הצעה לסדר היום:
יש טענות מרכזיות ויש תוספות שבאות להבהרה.
לעתים התוספת מעניינת וראויה לדיון ואולי אף חשובה מן המקור. ולעתים היא שגויה או חושפת טעות בתפיסה אצל הכותב.
למשל - האיזכור של תל אביב בדמות "עיר החטאים".
כמדומה שתל אביב מכילה הכל. גם בתי כנסת ובתי מדרש, גם יהודים יקרים (גם כמה חנויות מעולות לספרים יד שניה...) וגם - דברים פחות טובים.
בוודאי שאדם צריך לשמור על טהרת הדיבור ולהשתדל לא להביע הצהרות גורפות. אך אם טעה בכך, או נראה שטעה בכך, אפשר להעיר על כך אגב הילוך ולחזור לעיקר.
אחרת, אנו עלולים לקבל תחרות עקיצות שהיא אמנם מבדחת אבל אינה מועילה לעצם הנושא.
ולנושא -
מואדיב סיכם היטב את שיטתו של מקסמן במקומות רבים. אבל, כפי שרמז יעבץ (ברוך השב!) דומה שיש כאן קצת יותר. בין השאר - מקסמן לדעתי זיהה נכונה שהמספר של פרשת "פילגש בגבעה" בהחלט ראה קשר מסויים בין המעשה של לוט בסדום לבין המעשה של שבט בנימין וכשלונו הנורא. אילו מסקנות יש להוציא מזה, איני יודע, אבל זה דבר לתת עליו את הדעת.
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 20:19 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | מואדיב סיכם היטב את שיטתו של מקסמן במקומות רבים.
|
|
קצת מצחיק כי לדעתי הוא היחידי שלא מבין כלום ממה שאני כותב.
רק אם אתה מסכים שסיכום דברי היא זה שאני צריך לקחת את התרופות שהוא מציע לעיל.
תוקן על ידי maxmen ב- 13/11/2014 20:36:31
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:12 |
|
| |
מקסמן
התכוונתי למה שמואדיב כתב שהמחסור בכסף יכול להחשב לשורש כל רע, ואין לאדם למנוע מחברו זכות שוה במשאבי העולם. האם לא זוהי שיטתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:19 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | מקסמן
התכוונתי למה שמואדיב כתב שהמחסור בכסף יכול להחשב לשורש כל רע, ואין לאדם למנוע מחברו זכות שוה במשאבי העולם. האם לא זוהי שיטתך? |
|
הרב מיימוני היקר. סליחה זה טעות שלי ואני מצטער. אני לא יודע למה פירשתי את דברך לא נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 06:49 |
|
| |
כאשר הסיכום מופיע בעמוד רחוק והבדיחה העוקצת בעמוד הקרוב היא שבולטת לעין ולרגש, מן הסתם.
הייתי צריך לציין יותר ברור לאיזה סיכום אני מתכוון.
ושוב אנו רואים עד כמה צריך לדייק ולהיזהר כאשר מסבירים משהו. כמה קל לפגוע. כמה קל להיפגע. אבל זה המחיר של מי שרוצה להביע דעה, וכל שכן דעה חריגה - לפחות בעיני אחרים.
|
|
|
|