בית פורומים עצור כאן חושבים

למה עשה זאת אלוקים - לנו ולא להם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2014 21:21 לינק ישיר 

מיימוני, הייתי יוצא נגדך בשצף קצף על שאתה מעוות את פשט הגמרא לפי דעתך האישית אלא שהפסוק שמן הסתם, עליו מתבססת הגמ' בבואה לדרוש את מאורעות העולם, אומר במפורש כמוך הִכְרַתִּי גוֹיִם, נָשַׁמּוּ פִּנּוֹתָם-הֶחֱרַבְתִּי חוּצוֹתָם, מִבְּלִי עוֹבֵר; נִצְדּוּ עָרֵיהֶם מִבְּלִי-אִישׁ, מֵאֵין יוֹשֵׁב. אָמַרְתִּי אַךְ-תִּירְאִי אוֹתִי, תִּקְחִי מוּסָר, וְלֹא-יִכָּרֵת מְעוֹנָהּ, כֹּל אֲשֶׁר-פָּקַדְתִּי עָלֶיהָ.(צפניה ג,ו-ז)
כתוב כאן שה' מכה בגויים כדי (או גם כדי) לעורר את ישראל לתשובה. ודאי שאין לנו מה ללמוד מוסר על אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2014 22:55 לינק ישיר 

אריאל

אתה מוזמן להראות במה אני מעוות ואזדרז בעז"ה לחזור בי.

מה הפשט לדעתך באותן סוגיות של דרישת הסיבה והטעם?

ישיביש

שכחתי לציין: אתה כמובן צודק. רעידת האדמה של צפת היתה הרבה אחרי ימי האר"י. אמנם בעיני הופעת קבלת האר"י היא סיבה לרעידת אדמה כלל עולמית (בגלל המינות העצומה שבה יותר מכל הקבלה שלפניה). אבל נדמה לי שהפרש השנים גדול מדי.

ובכל אופן, אי אפשר להביא ראיה ממה שהיה בימי הרח"ו למה שהיה אחריו. ועוד, שגם בסיפורי הרח"ו יש לחשוד הרבה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2014 05:19 לינק ישיר 

מיימוני

<לגבי צפת, מעניין שבספרו של הרח"ו הוא מאשים כמה מן הדמויות המפורסמות ביותר של צפת במשכב זכר)>

ראה  ב"ספר החזיונות", (מוסד הרב קוק, תשיד) עמ' לב–לד.

<סביר שתקפיד על מי שניסית להסביר לו והוא לא קיבל. אבל גם מי שמקפיד אינו צריך לתת ביטוי להקפדה זו במילות עולבות>

לא התכוונתי להעליבו, וגם איני חושב שניתן להעליבו, אלא עניתי לו  בצורה שבה נהג כלפי.

לא הקפדתי על שלא הבין את דברי, הקפדתי שהוא מעוות את דברי, ומשם הוא ממשיך לזילזולים והאשמות, דרך בה הוא נהג כלפי וכלפי אחרים מאז הודעותיו הראשונות.

הוא אינו קורא או מבין את הודעת האחר,  אך הוא חושב שהוא יודע את כוונותו האמיתית של המודיע, גם אם גם המודיע כתב במפורש מהי כוונתו, ומגיב עליהם בזלזול.

הוא כתב : "האם מישהו אמר שכל משכב זכור מביא רעידת אדמה, או שכל רעידת אדמה היא על משכב זכור?".

אם כוונתו לא היתה לומר שכל משכב זכור מביא רעידת אדמה, או שכל רעידת אדמה היא על משכב זכור, למה ציין לירושלמי בברכות ב' ט', כשהבאתי את  דברי השר בניזרי שידע שרעידת האדמה בארץ ישראל באותה העת, היתה כעונש על משכב זכר (מצעד הגאווה)?

הוא גם כתב: "ואין לי מושג גם איך הסבירו את הרעש, או האם מי שהסביר או לא הסביר אז הוא סמכות שמכחה אתה לומד כל מיני הלכות מה צריך לעשות ומה לא", אף שאילו היה מעיין בקישור שהבאתי, היה  מוצא שם (הקהילה היהודית בצפת ורעידת האדמה), אם האומרים היו בעלי סמכות או לא, וכיצד הם ראו את הסיבה לרעידת האדמה, ואם הם ראו בה עונש או סימן מהשמים לביאתו הקרובה של המשיח.

או: "זה מה שאמרתי לירוחם, שהוא הסביר את נישטאיך מעולה, הבעיה היחידה שנשטאיך לא מוכן להודות שזה מה שבא לומר, שמי שחושב בזה כמו חז"ל הוא דביל, כי זה יקלקל לו את הפוזה של דתי אינטילגנט שצוחק על החשוכים".

איני זקוק לאיש שיסביר את דברי, ואיני חושב שמי שחושב בזה כמו חז"ל הוא דביל, אך אני חושב שמי שחושב שדברי חז"ל הם כפשוטם, וניתן למצוא בהם את הסיבות לאסונות שהיו מאז שנאמרו או מלפניהם, וגם שמי שאומר שהוא יודע על איזה חטא העניש האלוקים בעונש זה או אחר, חושב שאלוקים חושב כמוהו, ובעיקר, שמי שטוען  שמי שעבר על מה שהוא טוען שהוא חטא, גרם למיתת  אנשים שלא חטאו באותו הדבר שהוא חושב שהוא חטא, אינו  אלא ... (מלא את החסר).

איני יודע איך דברי הטוען שרעידות האדמה היו  עונש על העלאת מחיר הלחם, יכולים להוות מנוף רוחני, או שדברי מי שטוען שרעידת האדמה היתה כעונש על הדיבורים על גיוס בני הישיבות או מצעד הגאווה ישפיעו על יוזמי מצעד הגאווה, או ימנעו ממשכב זכר.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 04/12/2014 05:28:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2014 07:43 לינק ישיר 

אריאל
בפסוק רק מוכרח שהנביא מתלונן שבנ"י לא למדו מוסר ממעשי ה בגויים, אבל אין אף בדל של רמז שסיבת מעשי ה בגויים או חלקה היא כדי שישראל ילמדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2014 08:35 לינק ישיר 

נישטאך

לגבי הלוגיקה של הקשר האפשרי בין משכב זכור לבין רעידת אדמה, מה שאני אמרתי ומה שנשטאיך אמר וכו', אשאיר את הנושא להבנת הנקרא של הצופים, כפי שאמרתי, יהיה לך ייתרון עצום בקרב מליארדים שאינם קוראים עברית.

ולשאלת הסיום שלך, איזה מנוף רוחני יש בהסתייגות ממצעד הגאווה, אגלה לך סוד, שהתגלה לי בעת נפילתי מעץ גבוה: מצעד הגאוה אינו איסור, הוא בסך הכל טיול ברחובות, הוא בא לעודד איסור של משכב זכר, שמצוי אצל חילונים, דתיים, חרדים. מכיון שהנטיה המינית היא פיתוי גדול מאד, יש ענין דתי בהסברה על השקפת התורה בנושא זה. מכיון שחז"ל אמרו שיתכן קשר בין האירועים, סבורני שהשפוי המצוי כל עוד הוא יהודי מאמין, לא יראה בחזרה על מאמרם זה שום מנוף הומוריסטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2014 15:02 לינק ישיר 

הגמרא אומרת בינה יתירה יש לה לאשה, והנה הן גילו באמת ובתמים, למה עשה זאת אלוקים!
הועתק

אמי כבת 60 גרה בשכונת הר נוף, היום
בצהרים התקשרה אליה אשה והציגה את עצמה מטעם נשות השכונה (או איזה גוף אחר) ואומרת
לה שבעקבות הפיגוע שקרה. החליטו מספר נשים לאסוף רשימה של כל הנשים שלא צנועות דיו
ולהתקשר אליהם, והיא נמצאת ברשימה הזו של נשים שלא צנועות מספיק לובשות חצאיות
קצרות ובגדים צמודים. (למותר לציין שאמי היא צנועה בחיים לא לובשת קצר או נראה שערה
משערות ראשה, צנועה הרבה מעל המומצע), שהפאה שלה מדי ארוכה, ושמבקשים שלא תדבר
ברחוב עם טלפון.

הזוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2014 16:36 לינק ישיר 

רבינו המיימוני, לא באתי לומר שאתה מעוות את הגמ' אלא להפך, שאתה צודק, וזאת ע''ס הראיה מהפסוק.

תלמיד, הפסוק אומר הכרתי גויים נשמו פינותם - אמרתי אך תיראי אותי. האם אין כאן משמעות שהכרתת הגויים נעשתה בשביל זה?(אם כי אני מקבל גם פשט אחר) דברי הם דבריו המפורסמים של הר''ן בדרוש הששי:
לפעמים מתחדשים מקרים בריחוק מקום ובאיים הרחוקים כדי שיתעוררו ישראל אל התשובה וייראו ויפחדו פן יגיע הפורענות אליהם. והוא מאמר הנביא: (צפניה ג', ו') "הִכְרַתִּי גוֹיִם נָשַׁמּוּ פִּנּוֹתָם הֶחֱרַבְתִּי חוּצוֹתָם מִבְּלִי עוֹבֵר נִצְדּוּ עָרֵיהֶם מִבְּלִי-אִישׁ מֵאֵין יוֹשֵׁב: אָמַרְתִּי אַךְ-תִּירְאִי אוֹתִי תִּקְחִי מוּסָר".
 וכשאינם מתיסרים ברעת האחרים, הפורענות הולך הלוך ונסוע, וילך הלוך וקרב ואין ספק כי מי שרואה כל אלו התלאות, אשר הם באמת התראות השם יתברך, ועודנו מחזיק בדרכו אשר דרך בה, הוא כמי שעובר עבירה וקבל עליו התראה שהתיר עצמו למיתה מכאן ואילך
הר''ן הסיק מזה מסקנות לפורענות שהכתה בימיו - המגפה השחורה.

יש גם גמ' כזאת אין פורענות באה לעולם אלא בשביל ישראל(יבמות סג) וברש''י ליראם כדי שיחזרו בתשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2014 02:04 לינק ישיר 

ישיבישער

<מכיוון שהנטיה המינית היא פיתוי גדול מאוד , יש ענין  דתי בהסברה על  השקפת התורה בענין זה, מכיוון שחז"ל אמרו שיתכן שיש קשר בין האירועים>

תודתי לך על שהפלת לי את אסימוני.

אני תמה איך לא ידעו עד להודעתך, שאם יסבירו לחילוני וכ"ש לדתי, וכ"ש בנו של כ"ש לחרדי שיש להם נטיות למשכב זכר, או לשוכבי זכר פעילים, שחז"ל אמרו שיתכן שיש קשר בין משכב  זכר לרעידות אדמה, הם יתגברו על נטיותיהם?

האם מי שגילה לך סוד זה, הרשה לך לפרסמו בעצ"ח?

סיבת ה"אשה הפשוטה":

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=76408&cat=1

האלמנה טברסקי: הטבח בגלל הפילוג הליטאי

לצד העצרת לגברים נערכה אמש עצרת לנשים בהר נוף • הרבנית באשי טברסקי, אלמנת הקדוש רבי משה הי"ד, דיברה בפני הנאספות ואמרה: "לא צריך לשאול למה אירע טבח אכזרי בבית כנסת בעת התפילה. גם אשה פשוטה יכולה לראות זאת: אש המחלוקת בוערת אצלינו, התאכזרנו לאחינו, בבתי כנסת השפילו מי שחושב אחרת" • האזינו להקלטה

תוקן על ידי נישטאיך ב- 05/12/2014 02:14:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2014 08:50 לינק ישיר 

אריאל
מהפס אין צל של ראיה
דברי הגמ' והר"ן מציירים את ה' באור הנראה בעינינו שלילי. היתכן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2014 12:22 לינק ישיר 

נישט
הרבנית הפשוטה היא מפלג הליטאי של המחבלים, את כאבן היא צועקת נגד-השונאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2014 22:32 לינק ישיר 

תלמיד, התשובה הקלאסית תהיה שהקב"ה מחשב את כל ההשלכות של מעשיו, וכשהוא מכה את הגויים על עוונותיהם הוא בוחר לעשות זאת בצורה שתזעזע את ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2014 22:36 לינק ישיר 

בשבת ראיתי פשקוויל שאמר בערך בלשון הזאת:
4 אלמנות, 26 יתומים, דם הקדושים...
למה עשה זאת ה'?

בגללך - כי אתה מחזיק אייפון
בגללך - כי את מחזיקה אייפון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2014 22:44 לינק ישיר 

האמת היא שזה בגלל חוסר הצניעות של הפשקוויל שפונה לאישה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2014 05:05 לינק ישיר 

ירוחם

<את כאבן היא צועקת נגד-השונאים>

דבריך מחזקים את שטענתי כל הזמן, שאת האשמה על עונש מטילים הידעונים תמיד על מתנגדיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה עשה זאת אלוקים - לנו ולא להם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.