תודה רבה על המידע החשוב, כבוד המייחל, אני חייב בנוסף לחלוק איתכם, צדיקים יקרים, שלוש תובנות שלי באשר לרב:
1.מידת הדין של הרב היא כלפי מי שרוצה לתת חלקים מארץ ישראל, פוער פיו על חיילי צה"ל הקדושים והיקרים שלנו ומתנהג בצביעות בכל הקשור לשמירת המצוות. הקב"ה רוצה גאולה ברחמים רבים. תחנוני הרב, תחנוני הצדיקים שבשמיים ובארץ ותחנוני כל בני ישראל נשמעים בליבו של הקב"ה, אבא שבשמיים שאהבתו אל ילדיו מעולם לא תמה ולעולמי עולמים לא תתום. ולכן גם אני רואה חשיבות רבה בהגברת מידת הרחמים על פני מידת הדין, כדי שבני ישראל כולם יתעלו בתיקון המידות אך יותר מכל ידעו אהבת חינם. וכמובן, יעשו כמיטב יכולתם בהתחזקות בתורה ובמצוות ובשמירת ההלכות.
2. הקב"ה הוביל אותי לרב ניר בן ארצי, ללא ספק. אחרי כמעט שנה שחיפשתי את דרכי בהתחזקות, מצאתי אותה אצל הצדיק מתלמים. אני תמיד מחפש את הטוב, ולכן הגעתי אל כבוד הרב והתחברתי אליו יותר מכל רב אחר.
3. כדי לעדן עוד יותר, הבנתי מה המשמעות של שם הרב: ראשית כל הוא נולד בארץ ישראל, ולכן שם משפחתו בן ארצי, ולפני כן, בזמן הגלות בג'רבה, השם היה בוכריס, והוא מיוחס לדורות מפוארים של רבנים, דיינים וגדולי תורה באי. הפירוש השני, שהוא פירוש שמו הפרטי, מרתק לא פחות. פירוש המילה ניר היא שדה שנחרש ו/או נחרש בתלם. היכן מתגורר כבוד הרב? בתלמים. מדוע חורשים את השדה? על מנת שיהיה אפשר לקצור עליו את הפירות, ובמקרה של כבוד הרב, שאותו אני כל כך אוהב, לקצור את פירות הגאולה. מיהו ההולך בתלם? זה ההוא שהולך בדרך הטובה, החיובית והנכונה ביותר. ומה תפקידו של כבוד הרב? להכין אותנו לגאולה בדרך הטובה, החיובית והנכונה ביותר! הפרשנות שלי לחיזוק העניין היא בספר הנביא ירמיהו, פרק ד, פסוק ג: "כִּי כֹה אָמַר יְהֹוָה לְאִישׁ יְהוּדָה וְלִירוּשָׁלִַם נִירוּ לָכֶם נִיר וְאַל תִּזְרְעוּ אֶל קוֹצִים"
מקור נוסף הוא בספר מלכים א, פרק טו, פסוק ד: "כִּי לְמַעַן דָּוִד נָתַן יְהוָה אֱלֹהָיו לוֹ נִיר בִּירוּשָׁלִָם לְהָקִים אֶת בְּנוֹ אַחֲרָיו וּלְהַעֲמִיד אֶת יְרוּשָׁלִָם"
ואחד לסיום, מספר דברי הימים ב, פרק כא, פסוק ז: "וְלֹא אָבָה יְהוָה לְהַשְׁחִית אֶת בֵּית דָּוִיד לְמַעַן הַבְּרִית אֲשֶׁר כָּרַת לְדָוִיד וְכַאֲשֶׁר אָמַר לָתֵת לוֹ נִיר וּלְבָנָיו כָּל הַיָּמִים"
קטונתי מלמצוא פירוש רשמי לפסוקים, אך יש בליבי רמיזות עבות למשיח בן דוד, הלא הוא כבוד הרב. ולכן, הפירוש עליכם- התענוג עליי 
תוקן על ידי המיייחל ב- 13/04/2016 21:53:23
 |
|
|