|
|
| נשלח ב-8/6/2017 10:07 |
|
| |
אליקים העניין איננו אם נעמי הייתה חילוניה... או חרדיה... כאשה, לא היו לה הרבה ברירות. אם הייתה מתנגדת לנישואי בניה היו שומעים בקולה?. דווקא נעמי יוצאת טוב בסיפור הזה. מי שלא יוצאת טוב בסיפור הזה זו ההלכה בענייני גרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2017 11:36 |
|
| |
הוי מתפלל בשלומה של מלכות שאלמלא מוראה איש את רעהו חיים בלעו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2017 09:24 |
|
| |
חבל לבזבז תפילה על שלומה של מלכות.
יתפלל אדם על עצמו, בני ביתו, עמו, סתם בני אדם, יביא יותר תועלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2017 23:29 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | חבל לבזבז תפילה על שלומה של מלכות.
יתפלל אדם על עצמו, בני ביתו, עמו, סתם בני אדם, יביא יותר תועלת. ומי זה המלכות, אם לא המנהיגים של כל בני האדם האלו שהזכרת? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2017 23:33 |
|
| |
ז ודרשו את-שלום העיר, אשר הגליתי אתכם שמה, והתפללו בעדה, אל-יהוה: כי בשלומה, יהיה לכם שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2017 09:30 |
|
| |
אליקים, ומה איכפת לי מהמנהיגים? שום טובה לא יוצאת מהם.
"ודרשו שלום" פירושו: המתפלל על חברו נענה תחילה.
חבל שלא הבאת את הפסוק הקודם... בנו בתים, ושבו; ונטעו גנות, ואכלו את-פריין. וקחו נשים, והולידו בנים ובנות, וקחו לבניכם נשים ואת-בנותיכם תנו לאנשים, ותלדנה בנים ובנות; ורבו-שם, ואל-תמעטו.
מי הן הנשים ומי הן הבנות? יהודיות? גויות?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2017 12:32 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | אליקים, ומה איכפת לי מהמנהיגים? שום טובה לא יוצאת מהם.
תראה, לפעמים אתה מסתמך על סברות ולפעמים על ראיות. תגיד לי מה אתה מצפה כאן. אתה קובע שהמנהיגים לא מביאים שום טובה, ואני סבור שהם דווקא כן. להתווכח? בבקשה. רק שאני לא יודע למה אתה חושב כך. הבאתי ראיה מחז"ל. אם תסביר מדוע היא לא מספיקה לך, אוכל אולי לענות.
"ודרשו שלום" פירושו: המתפלל על חברו נענה תחילה.
לא כך מפרש הנביא אלא "ודרשו.. כי בשלומה יהיה לכם שלום".
חבל שלא הבאת את הפסוק הקודם... בנו בתים, ושבו; ונטעו גנות, ואכלו את-פריין. וקחו נשים, והולידו בנים ובנות, וקחו לבניכם נשים ואת-בנותיכם תנו לאנשים, ותלדנה בנים ובנות; ורבו-שם, ואל-תמעטו.
pasting מי הן הנשים ומי הן הבנות? יהודיות? גויות?
לא יודע ולא יודע מה זה משנה. מה שכן, אני מניח שכיוון שמדובר בנביא ה', לא סביר שיציע ליהודים להתחתן עם גויות
|
|
תוקן על ידי אליקים7241 ב- 12/06/2017 12:32:47
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2017 12:49 |
|
| |
"וַיַּעַל וַיַּגֵּד לְאָבִיו וּלְאִמּוֹ וַיֹּאמֶר אִשָּׁה רָאִיתִי בְתִמְנָתָה מִבְּנוֹת פְּלִשְׁתִּים וְעַתָּה קְחוּ אוֹתָהּ לִּי לְאִשָּׁה."
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2017 13:44 |
|
| |
ג וַיֹּאמֶר לוֹ אָבִיו וְאִמּוֹ, הַאֵין בִּבְנוֹת אַחֶיךָ וּבְכָל-עַמִּי אִשָּׁהכִּי-אַתָּה הוֹלֵךְ לָקַחַת אִשָּׁה, מִפְּלִשְׁתִּים הָעֲרֵלִים; וַיֹּאמֶר שִׁמְשׁוֹן אֶל-אָבִיו אוֹתָהּ קַח-לִי, כִּי-הִיא יָשְׁרָה בְעֵינָי. ד וְאָבִיו וְאִמּוֹ לֹא יָדְעוּ, כִּי מֵיְהוָה הִיאכִּי-תֹאֲנָה הוּא-מְבַקֵּשׁ, מִפְּלִשְׁתִּים;
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2017 14:03 |
|
| |
הדגשתי את המילה "קחו" כדי להראות שגויות "לוקחים".
סביר להניח שמספר הנשים היהודיות לא תאם את מספר הגברים. (היו יותר גברים). לכן נאמר לגברים "קחו נשים" ולא נאמר לנשים "קחו גברים". הנביא לא רוצה שהעם יכחד ולכן מסיבה זו התיר להם לשאת גויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2017 14:22 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | הדגשתי את המילה "קחו" כדי להראות שגויות "לוקחים".
סביר להניח שמספר הנשים היהודיות לא תאם את מספר הגברים. (היו יותר גברים). לכן נאמר לגברים "קחו נשים" ולא נאמר לנשים "קחו גברים". הנביא לא רוצה שהעם יכחד ולכן מסיבה זו התיר להם לשאת גויות. |
|
סביר להניח ואחר כך כבר מסיק מסקנה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2017 08:02 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | הדגשתי את המילה "קחו" כדי להראות שגויות "לוקחים".
סביר להניח שמספר הנשים היהודיות לא תאם את מספר הגברים. (היו יותר גברים). לכן נאמר לגברים "קחו נשים" ולא נאמר לנשים "קחו גברים". הנביא לא רוצה שהעם יכחד ולכן מסיבה זו התיר להם לשאת גויות. |
|
מחילה, אבל אינני מבין. גויות - "לוקחים"? מה זה אומר? למה מספר הגברים לא יתאם את מספר הנשים? בכל התנ"ך הדרך היא לקרוא לקשר בין איש לאישה במונח "לקיחה". לא מצאתי שום נביא שהתיר לעם לשאת גויות כדי לא להיכחד. ואולי דווקא דרך זו עלולה לגרום לעם להיכחד? ראה איך כעס נחמיה על אלו שנשאו גויות.pasting
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2017 01:03 |
|
| |
אליקים כנראה ששלישי התכוון לקדם תשובה אם ישאלו שאין לקוחין בגויות ועל זה הביא שלקיחה כתוב גם בגויה
אבל אם השאר אני מסכים אתך
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2017 10:43 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | 1. מחילה, 2. אבל אינני מבין. גויות - "לוקחים"? 3. מה זה אומר? 4. למה מספר הגברים לא יתאם את מספר הנשים? 5. בכל התנ"ך הדרך היא לקרוא לקשר בין איש לאישה במונח "לקיחה". 6. לא מצאתי שום נביא שהתיר לעם לשאת גויות כדי לא להיכחד. 7. ואולי דווקא דרך זו עלולה לגרום לעם להיכחד? 8. ראה איך כעס נחמיה על אלו שנשאו גויות.
|
|
1. יש לך מחילה תמידית. 2. בבקשה: "וְרָאִיתָ בַּשִּׁבְיָה אֵשֶׁת יְפַת תֹּאַר וְחָשַׁקְתָּ בָהּ וְלָקַחְתָּ לְךָ לְאִשָּׁה." 3. זה אומר שאם מותר לקחת גויה בכפיה, קל וחומר אם היא באה מרצונה. 4. בזמניהם (גם היום, תראה מה קורה אצל השכנים) נשים היו פגיעות יותר משהו בסגנון של "פילגש בגבעה". 5. נכון. 6. אתה צריך להוכיח שהפסוק מירמיהו מתייחס רק ליהודיות. 7. לא נכון. ההלכה היא שגורמת לעם להיכחד. אתה מקבל את בניה של יהודיה מגוי, כיהודים? קבל את בניו של יהודי מגויה כיהודים ואין לך יותר התבוללות. 8. טוב שמשה רבנו הספיק לשאת אישה ולהקים משפחה לפני עזרא ונחמיה.
|
|
|
|
|