|
|
| נשלח ב-7/7/2015 19:50 |
|
| |
מ שוב זה ענין של טעם וריח. אני מפלא מדי יום ביומו על כמות הידע שנחשף . לי זה מריח תוסס ומלא חיים. אינ מחלק ציונים אבל הרבה הרבה מהאחרונים עולים לעין שעור על הרבה מאלו שנקראים ראשונים, אם הראשונים כבני האדם אחרוני האחרונים הם מלאכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2015 21:48 |
|
| |
חוקי הפורום ו 1
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2015 22:28 |
|
| |
דבר אחד ברור,
הרמב"ם לא כתב דווקא במקומות שהזדהה עם השקפותיהם,
אלא בכל מקום שחשב שיכול להשפיע,
ולכן מסתבר שאם היה חי היום,
היה כותב בכל מקום, שהיה חושב שיכול להשפיע,
כולל- עיתון הארץ, מקור ראשון, משפחה, בלוגים אישיים, וכו',
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2015 22:36 |
|
| |
באילו מקומות הרמב"ם כתב? אילו מקומות לכתוב בכלל היו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2015 00:37 |
|
| |
גם אם הוא לא כתב באופן ממשי בהרבה מקומות,
אבל ודאי שגישתו הייתה אוניברסלית,
שמעתי [ אמנם אין לי ביסוס לכך], שהוא הרצה במוסד מוסלמי,
וכן כל התפלמסויותיו, עם דעות הכפירה שרווחו בזמנו,
נותנים תחושה, שהוא האמין, באופן כללי, באינטראקצייה, עם כל זרם שנפגש בו,
ללא הצטמצמות למסגרת מסויימת בדווקא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2015 01:37 |
|
| |
יש, אל נא יחר אפך בעבדך. האשכול הזה נועד להיות קוריוז, שיחת סלון, כדבריך. או כמאמרו של רב כלשהו "אם אתה עוסק בסוגיות הקשות שבחזקת והתעייפת - דפדף 40 דף קדימה לאגדתות שבפרק המוכר את הספינה". אבל יש בנידון משהו שראוי לדון בו והוא קשור לשאלתך. הצגת שתי אפשרויות ששתיהן אכן אינן רלוונטיות, אם הרמב"ם היה מגיע כבוגר הוא היה נתקף הלם תרבות ומקיים את הבדיחה של 'מה פרענק מבין ברמב"ם'. כתינוק, אין לכך כל משמעות כי הוא לא היה נהיה הרמב"ם אלא לכל היותר יהודי כשרוני עם נטיה לרציונליסטיות. אבל עומק השאלה הוא 'לו היינו יכולים לתקשר עם הרמב"ם, בהנחה שהוא היה מצליח לעכל את שינויי התרבות העצומים, מה הוא היה אומר לנו' או בנוסח מדויק יותר 'איזה ציבור כיום קרוב יותר מכל לדרכו של הרמב"ם, בהינתן שינויי התפיסה בין הדורות' ודברים אלו הם חשובים מאד. הייתי צריך לכתוב זאת כבר בפתיחת האשכול ואני מכה על חטא שלא נהגתי כך מפאת קוצר זמני וטרדותי העצומות (והנה אני דומה במשהו לרמב"ם).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2015 11:23 |
|
| |
אריאל,
אין לנו אלא את תורת הרמב"ם. לפי הרמב"ם, תלמוד תורה קודם למעשה בכל מקום (הלכות תלמוד תורה פ"ג ה"ג), וכל תורה שאין עמה מלאכה סופה בטלה (הלכות תלמוד תורה פ"ג ה"י), ואדם צריך להיות בעל עין טובה ממעט בעסק ועוסק בתורה ואותו המעט שהוא חלקו ישמח בו (הלכות דעות פ"ב ה"ז).
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2015 11:38 |
|
| |
פרופ' בן שושן מהאוניברסיטה העברית. כתב מחקר על הרמב"ם ובו הביא ראיות כי הרמב"ם התאסלם. לזמן קצר.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 08/07/2015 11:38:44
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2015 02:55 |
|
| |
מם, ומי נוהג כמו הרמב"ם? הלומדים לומדים יום שלם והבעלי בתים עובדים יום שלם, מלאכתם עיקר ותורתם טפל. היחידים שנוהגים כרמב"ם הם קצת אברכים שכותבים סת"ם וכדו' בשעות הערב, וגם הם אינם מצליחים להתפרנס מעבודה זו.
|
|
|
|
|