|
|
| נשלח ב-26/8/2015 02:34 |
|
| |
ואם יש הטעייה - גם זה חלק מהמערכת אנשים מוצאים פרנסה מחיזוי עתידות ממשחקים שמרמים את המשתתפים התמימים מקומבינות שונות בכל תחום ולמה יגרע. (הבעייה היא רק למה התמימים צריכים לסבול והתשובה למה העניים צריכים לסבול גם התמימות היא נכות יחסית לגנבים...).
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2015 10:17 |
|
| |
עם כל הכבוד לברכה מאדמורים ובכלל ברכה מכל אדם, או גם עצות ותשובות לשאלות כמו מה לעשות לפתוח עסק לא לפתוח להתחתן עם פלונית או לא וכולי וכולי.. הדרך הטובה ביותר כדי "לזכות" בברכת ה' ובעצת ה' היא תקום היא להאמין ולבטוח בכך שהקב"ה יכול לתת את התשובה בתוך דעתך ומתוך עצמך, וישראל וקוב"ה כולא חד הוא התכלית הנרצית והקדושה ביותר הרבה יותר מכל רעיון של משפיע ומקבל.
במתן תורה היו רק האירוסין.. בו ישראל קיבלו מתנה את הירח [תכלס קיבלו זאת כבר במצוות כבר בקידוש החודש..] שהלבנה [ישראל] מקבלת את אורה מהשמש [הקב"ה.. וגם דרך ממוצעים כמו אדמורים וכולי].. והוא הרעיון של משפיע ומקבל..
אבל התכלית היא הנישואין שהוא הרעיון של והיו לבשר אחד, ובסגנון של חז"ל שנותן להם את כל השמיים כולל השמש וכולי.. והיה אור הלבנה [ישראל] כאור החמה [הקב"ה].. ולא באופן של משפיע ומקבל..
ולכן, כדי לצאת מהחיפוש ומהמרדף של הציבור אחר משפיעים, צריך "להתחתן" עם הקב"ה ולגלות צעד צעד את הרעיון שאתה והקב"ה דבר אחד..
כי האמת האמיתית היא שאנחנו לא עבדים ולא בנים.. אלא ישראל וקוב"ה כולא חד..
ולכן כל פתיחת חצר חדשה של אדמור חדש עניינה אירוסין ולא נישואין.. בשעה שהגיע זמן הנישואין..
תוקן על ידי עמית_חן ב- 26/08/2015 10:25:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2015 12:42 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
וכל זה בלי לדון בשאלה הגדולה אם ברכות מביאות תועלת. נכון שהרמב"ם ישלול זאת. אבל אולי הרמב"ם טעה? אני סבור שתפילות יכולות להביא תועלת. זו אחת הסיבות שאני מתפלל. כמובן תפילה לחוד וברכה לחוד. ולא כל מי שפונים אליו לברכה הוא בעל מעלות שמצדיקות את האמון שניתן בו.
|
|
מיימוני
אין הבדל בין תפילה לברכה.
ברכה - המברך מבקש על אחרים כמו בברכת כהנים.
תפלה - המתפלל מבקש על עצמו כמו בתפילת חנה.
איך הרמב"ם שולל ברכה, כאשר הוא מתייחס לברכת כהנים?
מיימוני, תוכל ללמד אותי איך להתפלל ולהיענות?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2015 13:17 |
|
| |
שליששי מה מסובך ע"י שהישראלים נכנעים לפני ה' לקבל את ברכת עובדיו בשמו זה משריש את האמונה בכוחו וביחודו של ה' .... כמו תפילה...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2015 13:38 |
|
| |
מה מסובך? מזהירה אותנו התורה בדיוק מזה.
דברים פרק יז
(ב) כִּי יִמָּצֵא בְקִרְבְּךָ בְּאַחַד שְׁעָרֶיךָ אֲשֶׁר יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ אִישׁ אוֹ אִשָּׁה אֲשֶׁר יַעֲשֶׂה אֶת הָרַע בְּעֵינֵי יְקֹוָק אֱלֹהֶיךָ לַעֲבֹר בְּרִיתוֹ: (ג) וַיֵּלֶךְ וַיַּעֲבֹד אֱלֹהִים אֲחֵרִים וַיִּשְׁתַּחוּ לָהֶם וְלַשֶּׁמֶשׁ אוֹ לַיָּרֵחַ אוֹ לְכָל צְבָא הַשָּׁמַיִם אֲשֶׁר לֹא צִוִּיתִי:
התורה לא מדברת כאן על ע"ז . היא מדברת בפרוש על המשרתים את ה' הקרובים אל ה' צבא השמיים! אלו הקרובים אל ה' ויעבירו את הבקשות שלנו אליו יותר בקלות, מאשר האדם, בעצמו בתפילה. אלו הנותנים ברכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2015 14:22 |
|
| |
ירוחם, צבא השמיים ניתן לגויים.. אבל לעם ישראל ניתנו כוהנים לברכם ונביאים ושופטים להדריכם בדרך ועשית כל אשר יורוך.. וגם יעקב מברך את בניו ומשה את העם.. וכשהעם פחד מהאש שהיתה בהר סיני הם ביקשו ממשה שיבקש מהקב"ה שידבר רק איתו והם כבר ישמעו ממשה.. ולמרות שזה רק עניין זמני ולא תכליתי, הנה בכל זאת הסכים עם זה ה'.. כי הרעיון של הפחד מה' וחוסר היכולת לעבוד איתו ישירות הוא טוב לזמנים מסויימים
אבל באמת התכלית היא לעבוד איתו ישירות.. ורק שמשה והדור שלו לא יכלו להגיע לרמה הזו בארבעים שנה
זה מסוג הדברים שרק אחרי ארבעים שנה קאי איניש אדעתי' דרבי'
וגם הרבי מליובאוויטש שינה את סגנון ההדרכה שלו רק אחרי ארבעים שנות נשיאותו ..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2015 07:39 |
|
| |
לכל אלט המתנחמים שזו תופעת שוק חפשי וסיפוק צרכים - יש בתופעה הזניה של הדת. ואגב - גם אצל הליטאים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2015 10:09 |
|
| |
ת"ט מי דיבר על דת דנו על ברכות
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 11:40 |
|
| |
שמעתי מפי מגיד אמת בשם סבו : פעם בא לרוגוצ'ובר אדם שהתעקש לקבל ברכה והצפנת פענח סירב .
היה שם צורב צעיר ואמר לרוגוצ'ובר הרי ידוע מאמרם ז"ל " אל תהיי ברכת הדיוט קלה בעינייך " וקל וחומר כבוד תורתכם .
הקפיד עליו הרוגוצ'ובר וענה " עד שאתה מבקש ממני לברך עם קל וחומר ברך אתה בעצמך בלי קל וחומר " .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 18:00 |
|
| |
שלישישי
ביקשת בקשה גדולה: שאכתוב איך מתפללים. לדעתי זה עיקר בחיים. וכבר מזמן אני רוצה לכתוב בזה ארוכות. מקוה שאמצא זמן. זה לא יהיה בקרוב. אנא הזכר לי, בתיבה האישית, לפני סוכות, כי אולי אמצא זמן בחול המועד בל"נ.
שנה טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2015 18:49 |
|
| |
ולא תזכה אותנו בזה לפני יום הדין ומחילת העוונות?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 17:02 |
|
| |
אני זוכר את סבתא שלי עומדת בפרוזדור ושמה שתי כפות ידיים על המזוזות.. אחת על המזוזה של החדר שלה ואחת על המזוזה של החדר הסמוך איפה שהיינו משחקים ועושים בלאגאן. אני לא יודע מה היה הפתיח ומה היה הסוגר של התפילה או אם בכלל היה פתיח וסוגר.. אבל אני זוכר איך היא היתה עוברת על כל הצאצאים ככה תקט"ו נכדים אומרת את השם שלהם אחד אחרי השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2015 23:41 |
|
| |
תזהר ואך תספר את זה בקול כאן שלא יגידו שסבתא היתה עובדת עבודה זרה ואחר כך יצריכו שתעבור גיור לחומרא, ותתבקש לשקר על האמונה בזוהר בשעת הגיור. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|