בית פורומים עצור כאן חושבים

"המשיח" - מושג מעוות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/10/2015 16:10 לינק ישיר 

אני לא מדבר על הקטורת ירוחם, אני תופס טרמפ על הקטורת ולמעשה אני מדבר כמעט על כל התורה, אני מדבר על כל המתואר בתורה ונתפס בעינינו כטקסים ואני טוען את הטענה הפשוטה:

אין לי ספק כי מילות התורה מייצגות מידע מדויק ומדוד עבורי כאדם יהודי ונמען התורה, ואין לי ספק כי התורה אינה מתארת שום טקס לשמו, לא של הטבת נרות המנורה ולא של שמירת השבת וכן גם לא של הקטורת ולא של הקורבנות.  ההבדל ביני לבין האפיקורסים הוא כי אני מאמין כי יש מידע מדוקדק מאחורי כל מילה וטקס בתורה אך נבצר מבינתי להשיגו, והאפיקורסים חושבים כי מילות התורה וטקסיה אינם מגובים בשום מידע.

השאלה המתבקשת- באיזה צד אתה נמצא ירוחם? בצד שמאמין שיש מידע מדויק מאחורי כל המילים והפולחנים המוזכרים בתורה אך נבצר מבינתנו לעמוד עליהם, או בצד שמאמין כי התורה מתארת טקסים ופולחנים שמלבד המידע האופרטיבי והמדוקדק שהעסיק אותנו אלפי השנים על הפולחנים האלה - אין שום מידע אחר. השאלה אם אתה מאמין באמונה שלמה כי השם יתברך תיאר פולחנים שהיו מקובלים לפני מעמד סיני שהעם היה רגיל להם ופשוט הוא הלך עם הגל וניסח את תורתו על-פי זאת.

אין לי בעיה עם הטקסים והפולחנים ועם עקירת גיד הנשה וכמובן עם הקטורת והקורבנות, אני חושב שטוב שעם ישראל שמר על כל הפולחנים האלה אפילו מבלי להבינם ומבלי לרדת לסוף כוונתו של הבורא יתברך במילים שכתב בתורתו ושקלטנו אותם כפשוטם וכפולחנים לשמם, כי אילולא עשינו זאת לא היתה לנו היום תורה והיתה משתכחת מאיתנו.

הבעיה האמיתית שהשארנו מאחורינו דורות על גבי דורות היא שלא הצהרנו בריש גלי כי אומנם אנו מדקדקים ומקיימים את כל הפולחנים כהילכתם, אך אין לנו מושג וחצי מושג במידע האמיתי שעומד מאחוריהם. במקום זאת הצהרנו בחוצפתנו כי כן אנו מכירים את כל המידע לפרטי פרטיו והוא נמצא בתורת הסוד. אבל התעלמנו בטיפשותנו ממחשבה פשוטה תוצר השכל הישר: מה הטעם כי השם יתברך יצפין את מסריו בתוך פולחנים ומרשמים שרק יחידי סגולה יעמדו עליהם? האם התורה ניתנה רק ליחידים האלה ששומרים על סודותיה מכל משמר, או שהתורה היא תורה מעשית שנשלחה אלינו בשביל להשתמש בה, בכולה, בכל מסריה?

הבעיה האמיתית שאפילו לא העלינו על דעתנו את הפיקפוק הכי קטן במחשבותנו, ביושרתנו ואני מכוון ליושרה האינטלקטואלית, לחשבון הנפש הפשוט. 

אל תקל ראש ירוחם בבעיה הזאת, כי לעניות דעתי היא הבעיה היחידה שמעכבת את ביאת המשיח. כי הרי הוא אמור לבוא בשביל לתקן אותנו ולהשלים לנו את המידע שחסר, אבל אנחנו מתעקשים כי כל המידע הנסתר והנגלה כבר בידינו, רק צריכים לעמוד במספר תנאים כמו גיל, צורת לימוד... להימנות על החתך המצטיין של התלמידים ולעבור תקופת הכשרה. אפילו למדונה כבר אין כל כך צורך במשיח J - בשביל מה בדיוק אנחנו צריכים את המשיח. מי צריך אותו ומהו הג'וב שלו? זו שאלה לא?

תוקן על ידי ashabot ב- 13/10/2015 16:16:21

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2015 10:27 לינק ישיר 

ashabot כתב:

אל תקל ראש ירוחם בבעיה הזאת, כי לעניות דעתי היא הבעיה היחידה שמעכבת את ביאת המשיח. כי הרי הוא אמור לבוא בשביל לתקן אותנו ולהשלים לנו את המידע שחסר, אבל אנחנו מתעקשים כי כל המידע הנסתר והנגלה כבר בידינו, רק צריכים לעמוד במספר תנאים כמו גיל, צורת לימוד... להימנות על החתך המצטיין של התלמידים ולעבור תקופת הכשרה. אפילו למדונה כבר אין כל כך צורך במשיח J - בשביל מה בדיוק אנחנו צריכים את המשיח. מי צריך אותו ומהו הג'וב שלו? זו שאלה לא?

עונה ושואל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 11:00 לינק ישיר 

אלברט
כפאראפרזה לדברי הלל-

סוכה דף נג. -אם אני כאן - הכל כאן, ואם איני כאן - מי כאן.
  אם אני מבין את התורה הכתובה- אז הכל מובן. ואם איני מבין אותה.   מי מבין אותה, הרי התורה ניתנה לי. אני צריך להבין אותה, ולא לסמוך על כל מיני אנשים טובי וחכמים שיבינו אותה בשבילי.- ראה מה שכותב ראב"ע בקהלת ה. א.

בענין המשיח- בעל העיקרים רבי יוסף אלבו- אומר כי האמונה במשיח אינה מהעיקרים, והוא מביא את הגמרא שרבי הלל השני אומר כי אין משיח לישראל כי הוא כבר מת.
אין דבר כזה איש = משיח משיח זה מושג.  המתחלף כל זמן  ומצב. הג'וב שלו רק לעזור לעם ישראל בגאולה המדינית.
אתה יכול להמשיך לשבת בפנמה אין לך מה לחשוש משיח לא יבא ולא יכריח אותכם לעלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 14:47 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
עונה ושואל?

שלישישי! תפסת אותי על חם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2015 15:00 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אתה יכול להמשיך לשבת בפנמה אין לך מה לחשוש משיח לא יבא ולא יכריח אותכם לעלות.

אני מבין שזיינתי לך יותר מדי את המוח ואתה עצבני עלי. אני הייתי נזהר מלרדת לרמה האישית גם אם דופקים לי את המוח.
חבל זה יכל להיות דיון פורה כי בנפשינו היא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2015 15:35 לינק ישיר 

אלברט
חלילה חלילה התבדחתי.  ודאי לא ירדתי עליך ברמה האישית. סליחה עם פגעתי. רבה של פנמה לפני כמה עשורים היה ידיד נעוריו של הרב עובדיה, וכש הרב עובדיה התארח בפנמה בארוחה החגיגית, סיפר רבכם בהומור על שובבתו הגדולה של הרב עובדיה. הבנתי כי אנשי פנמה מבינים בדיחה.

ריה"ל אמר על  היהודים- כי תפילתם היא  כקריאת התוכי וצפצוף הזרזיר, לי מאד מפריע היהודים החרדים בעיקר החסידים הגדולים, המצפצפים כתוכי וכזרזיר כשמתפללים  על ירושליים וציון.
 לא ראתי אותך באותה קטגוריה. ושוב מחילה עם נפגעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 15:56 לינק ישיר 

בסדר גמור ירוחם, סליחה שלא הבנתי את הבדיחה... אגב אני דווקא חלבי לא פנמני למרות הרוח שתקעה אותי בפנמה, החלום שלי ירוחם לחזור ארצה חלום של ממש ואני אממש אותו בע"ה. אילו הייתי לבד לא היה בכלל חלום...

ואם כן נחזור לדיון. מה עם הקטורת ירוחם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/10/2015 16:21 לינק ישיר 

אלברט
לב חם יש לי לחלבים,  בגלל הכתר- ובגלל  האחים סבתו-  ספריהם ופועלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2015 16:47 לינק ישיר 
על כתר ארם צובא

לפני 13 שנים כתבתי מאמר על כתר ארם צובא- מאמר שגלש לדיון מסעיר עם אתאיסט על אתאיזם. אם מעניין אותך:

http://www.blabla4u.com/sites/blabla4u/ShowMessage.asp?ID=1703491

או כאן: 

http://tora.us.fm/tnk1/messages/klli_mdrjim_index_0.html

תוקן על ידי ashabot ב- 14/10/2015 16:50:54

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2015 16:43 לינק ישיר 
נסיון לחזור אל הדיון

ashabot כתב:

אין לי בעיה עם הטקסים והפולחנים ועם עקירת גיד הנשה וכמובן עם הקטורת והקורבנות, אני חושב שטוב שעם ישראל שמר על כל הפולחנים האלה גם מבלי להבינם ומבלי לרדת לסוף כוונתו של הבורא יתברך לאותן המילים שכתב בתורתו ושקלטנו אותם כפשוטם וכפולחנים לשמם, כי אילולא עשינו זאת לא היתה לנו היום תורה והיתה משתכחת מאיתנו.

הבעיה האמיתית שהשארנו מאחורינו דורות על גבי דורות היא שלא הצהרנו בריש גלי כי אומנם אנו מדקדקים ומקיימים את כל הפולחנים כהילכתם, אך אין לנו מושג וחצי מושג במידע האמיתי שעומד מאחוריהם. במקום זאת הצהרנו בחוצפתנו כי כן אנו מכירים את כל המידע לפרטי פרטיו והוא נמצא בתורת הסוד. אבל התעלמנו בטיפשותנו ממחשבה פשוטה תוצר השכל הישר: מה הטעם כי השם יתברך יצפין את מסריו בתוך פולחנים ומרשמים שרק יחידי סגולה יעמדו עליהם? האם התורה ניתנה רק ליחידים האלה ששומרים על סודותיה מכל משמר, או שהתורה היא תורה מעשית שנשלחה אלינו בשביל להשתמש בה, בכולה, בכל מסריה?

ירוחם בחר לא להתייחס לזאת ואני מכבד את רצונו. האם יש מישהו שיכול להתייחס?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "המשיח" - מושג מעוות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext