בית פורומים עצור כאן חושבים

תפילה על רגל אחת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/11/2015 17:50 לינק ישיר 

לא בישיבה שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2015 21:10 לינק ישיר 

יש, כמו שכתבת, אין בישיבות שיעור פיזיקה אריסטוטלית, אלכימיה ימיביניימית ורפואה ע"פ גלינוס... הדרך שבה אני (וכולם) נחשפתי לזה היתה בעקבות שיחות ושיעורי מחשבה, בהם נלמד למשל הרמב"ם (שמדבר ע"ז כעובדה מדעית) או המהר"ל (שמדבר ע"ז כאמת קבלית). הרב לא אמר לנו שזה נכון(=יש פולמוס והאמת עם הראשונים), הוא פשוט קרא את זה כעובדה מציאותית כי הוא מעולם לא שמע על כך שהעובדה הזו נסתרה. כמדומני שעל מרות הוא כן הזכיר שזה לא אקטואלי בימינו.
בחור ישיבה אינטיליגנט שקרא קצת ספרי מדע פופולרי ידע שכיום מונים כמה עשרות יסודות, הוא פשוט לא יקשר את זה לעובדה שהעולם מורכב מארבעה יסודות. ליתר ביטחון עשיתי היום ניסוי ואמרתי את הנ"ל לבחור ישיבה, הוא הופתע אבל אחרי ויכוח קצר הסכים אתי שאכן מדובר במידע מיושן.
הקבלה, כמובן, מסבכת את העניין כי היא עובדת 'ע"פ הסוד' כך שגם אם בעולם הריאלי המידע נמחק, בעיני בן הישיבה המצוי הוא עדיין נכון מבחינה קבלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2015 21:10 לינק ישיר 

בעל, למדת בישיבה חרדית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2015 01:25 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
בעל, למדת בישיבה חרדית?

גם אתה לא.
אם אתה טוען שבישיבה, בחור לומד על ארבע יסודות, אתה פשוט לא למדת מימיך בישיבה.
בישיבה אין אלוהים ואין פילוסופיות יש אך ורק פילפולים בגמ' בעיקר בנזיקין ובנשים.
כל העיסוקים בדעות ובמחשבת ישראל מתנהלת בין הבחורים לבין עצמם וכמובן עם הספרות שלנו.
יש ישיבות שגם הראש ישיבה משתתף או אחד מהרמים.
יש ישיבות שבחורים רצים לר' גדליה וכמותו בחוץ.

בקיצור כל זה לא חלק של הישיבה, הישיבה היא מקום עם סדר ברור ששם לומדים גמ' ורק גמ' ובעיקר העיצוב של הבחור להיות יראי שמים.

שאתה בא לתת כאן תמונה כאילו בישיבה כן לומדים ומצאת בחור שלא ידע (מסכן). אתה נותן כאן תמונה כוזבת כנ"ל.
באיזה ישיבה לומדים את המורה או את הרמח"ל ? ואני לא מדבר על ספרי מוסר של הרמח"ל כן לומדים, אבל באיזה ישיבה לומדים מחשבת ישראל ? אין דבר כזה כנ"ל במילא בחור שלא יודע כמה יסודות יש, הוא גם לא יודע מתי יוצא השנה ראש השנה. ואז תאשים את הישיבה בכך  שהוא לא יודע את חכמת התוכנה ?
כל הלימודים האלה לומדים לבד כל בחור כפי כוחו.

אתה יודע מה, בוא ניקח בחור חילוני ונשאל אותו על היסודות האם ידע ? לא מזמן שאלו בבתי ספר למה הרצליה נקראת הרצליה וכמעט כולם לא ידעו. מכאן תרצה להוכיח שלא לומדים בבתי ספר על היסודות ?

אני ממש לא מבין מה אתה מנסה לעשות כאן ?
כל אחד יודע מה לומדים בישיבות ומה המטרה העיקרית של הישיבה. ואפי' מה שכן לומדים (גמ' ומפורשים) רוב הבחורים כרגיל לא במאה אחוז מכירים את החומר. העיקר זה עיצוב הנער וגם בזה אין הצלחות במאה אחוזים.
אז אתה בא לי עם היסודות להוכיח שמה ? שלא לומדים את זה ? נוו בוודאי הרי בשביל מה ללמוד וללמד דברים שהוא יכול ללמוד לבד ? ואם היינו לומדים את זה היינו נראים יותר טוב מהבחורים החילוניים שלא יודעים למה הרצליה נקראת הרצליה ?

בישיבה אתה אומר לקבל עיצוב ולא ידע, את הידע תקבל לבד עם לימוד עצמי. הרווח של הישיבה היא כמובן העיצוב האישית וכמובן הדרך להיות ביקורתית. אין כמו לימוד פילפול ועוד עם חברותא לעצב את המוח להיות ביקורתית. אז ככה שבחור ישיבה הולך ללמוד לבד את הידע, הוא ניגש לידע אחרת לגמרי. מכאן סגולת בחור הישיבה מול כל לומד במסגרת אחרת. הוא מקבל עיצוב אישית טוב וכמובן מקבל את המוח הביקורתית שזה הכי חשוב במדעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2015 09:17 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:

שלישי, אתה שאלת האם היהדות התנגדה לרפואה. התשובה היא לא באלף רבתי. בני היישוב הישן התנגדו לרופאים משכילים ובאותה מידה היו יכולים להתנגד לגננים, אם היו משכילים.
הציבור החרדי בן ימינו נמנע ככלל מלעסוק במקצועות חפשיים המצריכים שנות השכלה רבות מסיבות ברורות,כך שגם זה לא קשור לרפואה.

אין צורך לעוות את השאלה שלי.
השאלה שלי הייתה:
"דרך אגב, אתה מכיר עוד עם-תרבות שיש שם מי שמעלה תהיות אם מותר לרופא לרפא? או שזה רק בעם של אנשים משונים כמונו"
זה שהייתה אצלנו שאלה כזו אצלנו ראה כאן:
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sinay/harofe-4.htm

בעניין הקטע שהבאתי על פתיחת ביה"ח של המיסיון בירושלים
http://lib.cet.ac.il/Pages/item.asp?item=7152

כוונתי הייתה להראות מה קורה כאשר חז"ל לא ראו את הנולד.
חז"ל קבעו הלכה-הנהגה טובה שלא לדור בעיר שאין בה רופא.
חז"ל קבעו הלכות עד לרמה של סדר קשירת הנעליים. אז איך זה שהם לא קבעו הלכה שיש ללמוד רפואה?
אני לא מצאתי שיש ביהדות חיוב לעסוק ברפואה.
אם היה חיוב כזה היינו מוצאים ששיעור העוסקים ברפואה בין החרדים גבוה יותר ממה שהוא כיום.  

ראה ציטוט ממה שמקס כתב:
טוב, עניתי לך לעיל ואני אשאל אותך שוב האם אתה מכיר תרבות שאסור להם להתיישב בישוב שאין שם רופא ? ואנו המשונים אוסרים זאת בהלכה.

המקצוע המעודף אצל היהודי בכל הדורות היא רפואה. אפי' אצל החרדים לדבר השם הקיצוניים, עזרה ראשונה מקובלת ללמוד ורוב הציבור מכיר ועוזר בכל הזדמנות.
האם אתה מכיר עוד תרבות משונה כמונו ?

נכון שיש אצל החרדים ארגונים חשובים כמו יד-שרה, אבל זה עדיין לא מגיע למה שחדר מיון אחד מצליח לעשות
ורפואה איננה מקצוע מועדף אצל היהודים. בדיקת מספר הרופאים אצל החרדים תוכיח זאת.
(אולי חרדים אינם יהודים ח"ו ?....)

תוקן על ידי שלישישי ב- 20/11/2015 09:20:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2015 10:29 לינק ישיר 

יתכן בהחלט שהיחס  לארבעת היסודות אצל הקדמונים לא היה רק פיזי-מדעי, אלא משהו בסגנון של הרפואה הסינית, דהיינו עירוב של מדע פיזי עם תפיסות רעיוניות.

לדוגמא:
נניח שהיינו שומעים קדמון אומר על חברו חם המזג שהוא 'נוטה ליסוד האש'.
היינו שואלים אותו: "האם כוונתך שהחומרים מם מורכב גופו הם על בסיס יסוד האש, או שכוונתך שמבחינה רגשית הוא 'מחובר' יותר לרעיון שמבטאת האש"?
אני חושב שהוא לא היה יכול לענות למה הוא מתכוון, והוא היה אומר שזו שאלה מטומטמת ואנחנו לא מבינים כלום.
למה?
"מה, אתם לא רואים שהוא נוטה ליסוד האש"?!

הם היו מחוברים לדברים דרך התפישה הכוללת והאינטואיטיבית שלהם, ולא נחתו לשאלות ה'מבלבלות'; "מהיכן מגיעה התפישה".

והאמת? אני לא יודע מי צודק. אנחנו עם החשיבה המערבית שלנו, או הם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2015 10:31 לינק ישיר 

אגב, מקסמן, יש לך טעות לגבי ישיבות חרדיות.
בהחלט מצוי שמדברים על עניינים כאלו, בין בוועדים, ובין בשיחות סתם כך בין חברים ורבנים.
נכון שזה לא 'סדר א', אבל זה קיים גם קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2015 21:19 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
בעל, למדת בישיבה חרדית?

קצת
אבל רוב לימודי הישיבתי לא היה בישיבה חרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2015 17:28 לינק ישיר 

מקס, לא ממש אכפת לי שתחשוב שלמדתי באקדמיה לצוערי חלל, הוגוורטס או בועת מקס כלשהי, אבל המציאות היא שלמדתי בישיבה חרדית.
לא באתי לבקר אלא לציין עובדה, והנקודה הזאת באמת לא משנה הרבה, מה שכן, היא מראה עד כמה הישיבות מנותקות מיתר העולם. (המשגיחים קוראים לזה תיבת נח) וגם בזה אני לא בא לבקר או לשבח כי אם לציין עובדה.
כמדומני, אני מניח שאתה צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2017 16:46 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2018 10:46 לינק ישיר 

הקשר בין תחילת האשכול לסופו? המדע ותפילה יכולים ללכת יחד  .. .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תפילה על רגל אחת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.