|
|
| נשלח ב-28/11/2015 20:45 |
|
| |
אריאל אתה מדבר אלי?! אני לא אמרתי שיש הבדל בין גזעים שונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 21:29 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  |
עודד. אם הינך חלק מהעם הנבחר, אז אתה כנראה קשור לאלוקים יותר מגוי. אולי המילה מייצג לא מדויקת אבל הסיבה שאומרים את הביטוי ה' יקום דמו זה במקרים שגוי הורג יהודי בגלל שהוא יהודי. כעת 2 הלכות. 1. יהודי שהורג גוי פטור ממיתה. 2. גוי שהורג גוי או יהודי אחר חייב מיתה. בלי בית דין בלי התראה. האם התורה גזענית? אני חושב שכן. האם אני רואה בזה בעיה? לא. התורה היא קובעת מהם ערכי המוסר. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וכאן באתי לשאול אותך, יש, מה דעתך בעניין
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 22:05 |
|
| |
דומני שהעיקרון של גיור מבטל את האפשרות לגזענות. גם אם לגר עדיין יש איזה ייחוס פחות בהתחלה, הרי שבמהרה זרעו הופך להיות כישראל גמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 22:53 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | דומני שהעיקרון של גיור מבטל את האפשרות לגזענות. גם אם לגר עדיין יש איזה ייחוס פחות בהתחלה, הרי שבמהרה זרעו הופך להיות כישראל גמור. |
|
את העיקרון של גזענות הוא יכול להפריך, אבל את מה שכתבתי בשם ר"י הלוי הוא לא מפריך.
כיון שבשונה מההבדל שבין חי לצומח, שהוא הבדל מוגדר בחושים שלנו, ההבדל בין יהודי לגוי הוא לא הבדל שמוגדר בחושים. הוא הבדל רוחני. הבדל שכזה יכול להיווצר מטבילה במקווה למשל, שיכולה להעלות אדם מטומאה לטהרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 22:58 |
|
| |
עומדבפרץ ראשית, כלל לא התייחסתי לדבריך. שנית, להבנתי ריה"ל היה בהחלט גזעני בעיניים מודרניות (קשה לקרוא לזה גזענות כי יש לזה כיום קונוטציה מסוימת; זה כמו לומר שהוא היה שוביניסט). אני כלל לא מסכים אתו בעניין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 23:00 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | | (קשה לקרוא לזה גזענות כי יש לזה כיום קונוטציה מסוימת; זה כמו לומר שהוא היה שוביניסט).. |
|
או לומר שהוא היה הומופוב..
ומי אמר לך שבני האדם נבראו שווים בזכויותיהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 23:15 |
|
| |
אולי די להכניס לי מילים לפה! בשום מקום פה לא אמרתי שבני אדם נבראו שווים בזכויותיהם. בכל אופן, אם איני רואה הבדל בין שני בני אדם, הרי שאני מניח שהם שווים בזכויותיהם. כמובן שזה נכון גם אני רואה הבדל, אך הוא לא נראה לי רלוונטי לעניין. הצע מאפיים המבדיל בין בני אדם, ונדון האם הוא צריך להבדיל גם בזכויותיהם.
נ.ב. לפי התורה נברא רק אדם אחד, והוא נברא שווה בזכויותיו לעצמו (בהנחה ששוויון זכויות הוא יחס רפלקסיבי).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 23:22 |
|
| |
למה אתה דורש לראות בעיניים בשר ודם את ההבדל? הבדל רוחני אם ישנו, נמדד בכלים רוחניים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 23:29 |
|
| |
הדרישה היחידה שלי להכרת ההבדל היא שהוא יהיה מוכר לי. כמובן שיכול להיות שהבדל שאיני יודע לגביו, ואף יכול להיות הבדל שאין לי יכולת לדעת לגביו - אולי הוא נתפס רק באיזה חוש חייזרי (עיניים שאינן עשויות מבשר ודם). את הכרת המציאות החיצונית לי אני מבצע באמצעות החושים שלי (וניתוח של הרשמים שלהם באמצעות השכל שלי), והם (לצערי?) עשויים מבשר ודם.
|
|
|
|
|