| נשלח ב-28/11/2015 21:18 |
|
| |
מי עומד מאחורי הפלת המטוס הרוסי בגבול סוריה/תורכיה?
כן כן אותו מטוס שאחראי למשבר החמור ביחסי רוסיה תורכיה בימים אלו שאלה הזויה נכון?
אז זהו כנראה שלא כ"כ
מדובר רבותיי על העדכון האחרון שמגיע מתלמים
בהמשך אביא את הדיבור של כבוד הרב מהשיעור האחרון ואת הפרשנות הכמעט מתבקשת מאליה שנתנו התלמידים לרמז העבה כפיל שהרב זרק..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2015 22:06 |
|
| |
ההסבר הוא כדלהלן
הוכן ע"י מייצר הקוד של הניו_יורקר
בניגוד להתרסקות מטוס הנוסעים הגרמני בדרום צרפת עם 150 ההרוגים לפני פחות משנה שם לא היה ברור מה התרחש האם הטייס ריסק במכוון או שמא תקלה וכו' הסיפור ידוע שם הקדיש הרב 3-4 דקות כדי לתאר מה התרחש במטוס וכיצד אירעה ההתרסקות
כאן בהפלת המטוס הרוסי אין שום תעלומה ואין מידע סודי הממתין לחשיפה מה אירע הכל גלוי וידוע. אז פשר מה שהרב אומר בחיוך ערמומי "אם אני אגיד להם איך נפל המטוס הרוסי.. אבל אני לא אגיד להם.." מה יש להגיד בכלל??
אלא ההסבר נעוץ בשלב מוקדם יותר של השיעור בו הרב דיבר ארוכות על המשיח יכולותיו וכוחותיו לאחר ההמלכה שתהיה בקרוב, כמו"כ הוסיף הרב דיבור על צדיק גוזר והקב"ה מקיים ועל כך שמשיח גוזר גזירות טובות לטובת עם ישראל והקב"ה מקיים כבר עכשיו עוד לפני ההמלכה.
וזה ההסבר, הרב גזר על תורכיה שתסתבך עם רוסיה ע"י הפלת המטוס! הרב פעל כל זאת! ולכן הוא לא גילה בסופו של דבר גם כי אין מה לגלות וגם כי דבר כזה פשוט שלא אומרים.
כך הבינו התלמידים במקום כך הבין ידידנו ר' דב וכך הבנתי אני לאחר שדב הפנה את תשומת ליבי לעניין לאחר ששאלתי אותו האם ידוע לו משהו על הדיבור המוזר הזה של הרב.
ללמדנו שמשיח חי וקיים ופועל נפלאות בינתיים מאחורי הקלעים ובקרוב ממש בשידור חי מול כל העולם
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2015 14:43 |
|
| |
הלינק באדיבות ר' דב https://www.youtube.com/watch?v=zqsVGB9F5bg
הרב מתאר כיצד אירעה הפלת המטוס הרוסי ע"י הטייס הטורקי
מסקנה: אין דיבור חד-משמעי ממנו ניתן להסיק שהרב פעל זאת מאחורי הקלעים כפי שהבנו בשבוע שעבר, את הצחוק של שבוע שעבר ואי הרצון לגלות מה קרה ניתן להבין ע"י התקלה שקרתה בסיפור הזה וכדי שלא לצנן אולי את המתיחות בין רוסיה-טורקיה לכן לא רצה הרב לגלות מה קרה שם
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2015 21:55 |
|
| |
לפי הוידאו הזה ההמלכה תהיה בעוד הרבה זמן  כי הרב דיבר על כך שעכשיו תורכיה נענשת, ואחרי זה עוד מדינה ועוד מדינה מארצות ערב ואחרי זה אירופה... בבקשה מישהו שיכתוב למה אני טועה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2015 22:14 |
|
| |
וואלה נכון איך ידעת?! באמת בשיחות סגורות הרב אמר שההמלכה תהיה בעוד מיליון שנה..
מקרה קשה אתה אשאיר אותך לטיפולו האדיב של ד"ר דב..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2015 01:12 |
|
| |
יצחק הרב אומר שההמלכה יכולה להיות כל שניה לכן כל חשבון שעושים מתי תהיה המלכה זה מראה על חוסר אמונה שההמלכה יכולה להיות כל שניה , וזה נוגד את דברי הרב שאומר שיש להאמין שההמלכה יכולה להיות כל שניה , לכן את החשבונות של מה שיקרה למדינות זה לא מתפקידינן לעשות , תפקידינו זה להאמין שההמלכה יכולה להיות כל שניה , ואת האפשרות להתרחשות של מה יקרה למדינות את זה נשאיר לבורא עולם לראות איך יעשה את זה , כי לנו אין את הכלים לעשות את החשבונות הללו , ואין לנו כלים להבין את כל האפשרויות . אני במכוון לא כותב את האפשרויות שיתכנו , כי אנו צריכים להאמין בהמלכה ללא שום שכל .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2015 08:43 |
|
| |
יצחק
הגאולה צריכה כנודע להיות קמעא קמעא, אבל לפעמים שוכחים את המקור של הגמרא לזה, והמקור הוא מגילת אסתר והגמרא נותנת שם רשימה ארוכה של תהליכים שקרו עד הגאולה, אבל כולם קרו ביומיים, אז בעצם הגאולה לא צריכה להיות לאט לאט, אלה אחד אחד
תוקן על ידי המיייחל ב- 06/12/2015 08:47:47
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2015 08:53 |
|
| |
המקור של קמעא קמעא הוא מדרש (מופיע בכמה מקומות שונים)
דבר אחר על אילת השחר, למה נמשלה אסתר לשחר לומר לך, מה השחר עולה והכוכבים שוקעים - אף אסתר בבית אחשורוש, היא היתה מאירה והמן ובניו שוקעין רבי חייא בר אבא ור' שמעון בן חלפתא הוו מהלכין בקריצתא בהדה בקעתא דארבל, וראו אילת השחר, אמר ר' חייא כך היא גאולתן של ישראל. אמר לו היינו דכתיב כי אשב בחשך ה' אור לי וגו', בתחלה היא מאירה קימעא, ואחר כך היא מנפצת ובאה, ואחר כך היא פרה ורבה - כך מרדכי, בתחלה ומרדכי יושב בשער המלך, ואחר כך ויהי כראות המלך את אסתר המלכה, ואחר כך ויקח המן את הלבוש ואת הסוס, ואחר כך ויתלו את המן, ואחר כך ואתם כתבו על היהודים, ואחר כך ומרדכי יצא מלפני המלך, ואחר כך ליהודים היתה אורה ושמחה
ואותו קמעא קמעא מתקיים מאז הקמת המדינה וקיבוץ הגלויות שהחל כבר אז כך ששום דבר מזה כבר לא רלוונטי להיום, משיח פה ומחכים כל רגע להמלכתו כי בא מועד
כל מי שייצמד לכתובים וינסה להבין את מהלכי ימינו על פיהם ייפול וייכשל הבטחה שלי
תוקן על ידי המיייחל ב- 06/12/2015 08:56:36
|
|
|
|
|