בית פורומים עצור כאן חושבים

י''ג עיקרי אמונה לרש''י ולרמב''ם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/12/2015 20:15 לינק ישיר 

כמדומני כתב:
אני לא כל כך מצליח להבין, איך אפשר לטעון שאדם שלא מאמין בתחיית המתים או בהשארות הנפש או ביאת המשיח הוא "נעבאך אפיקורס"?
איפה דאג הבורא לכך שלא יפלו בני האדם ל'נעבאכיות' זו?!
במסירת מסורת בעל פה ללא עיגון במקורות, שהייתה יכולה להיכנס לפנתאון בדרך שנכנסו סיפורי הבעל שם טוב?!

העירוני באישי בצדק שלגבי השארות הנפש העניין נעוץ באפיסטמולוגיה (תורת ההכרה) ולא במסורת.

לדעתי זה יכול לדחות בדוחק את הטיעון שלי לגבי העיקר של השארות הנפש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2015 23:15 לינק ישיר 

ההבנה שנראית לי בנושא של נעבך אפיקורס היא שעוה"ב הוא מועדון חברים. הנכנסים אליו הם רק אלו שיש להם תכונות מסוימות, ואם נתייחס למונחים רמב"מיסטיים (בלי להגיע לרמב"מיזם הקיצוני של שכל פועל, שודאי לא אליו כיונו חז"ל), אלו שהזדככו כדי להגיע לרמת עוה"ב. מי שלא - מה לעשות.
השאלה המתבקשת היא למה אמונה בעיקרים אלו היא תנאי לעוה"ב. לגבי אמונה בה' ובתורה, ישבכך היגיון. לגבי תחה"מ, הגמ' עצמה שואלת זאת ועונה 'הוא כפר בתחה"מ לפיכך לא יהא לו חלק בתחה"מ'. אנו רואים כאן זהות בין עוה"ב לתחה"מ (וראו דברי ישו לעיל), אבל זה פחות מעניין אותי כרגע. יותר מעניין הוא ביאור הנימוק הזה שלכאורה עניינו ע"פ דברי - עוה"ב מוענק רק למאמינים בו. כך גם מבוארים דברי רש"י דלעיל שהדגיש כי האמונה בתחה"מ צריכה להגיע מכוח אמונת היהדות, ולא להיות תזה היסטורית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > י''ג עיקרי אמונה לרש''י ולרמב''ם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.