בית פורומים לבעלי תשובה ומתחזקים

גם חרדי מבטן ומלידה יכול להיות בעל תשובה ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2016 21:36 לינק ישיר 
גם חרדי מבטן ומלידה יכול להיות בעל תשובה ?

האם אנחנו שנראים כמו חרדים לכל דבר לא צריכים לחזור בתשובה ? בעצם אנחנו נמצאים במצב הרבה יותר על הפנים מהבעלי תשובות הקלאסיות, הבע''ת הם תינוקות שנשבו לא שמעו כלום על יהדות עד שהם גילו את האור, אנחנו נולדנו על ההר וירדנו עד התהום, מי יחזיר אותנו בתשובה ????

התיסכול גדול! יודעים מגיל אפס על שכר ועונש, ובכל זאת מתפלשים בזוהמה רח''ל.

איך מתחזקים ?

הלו! יש כאן מישהו ? מישהו בבית ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2016 12:57 לינק ישיר 

אחי רוצה להתחבר ללב שלך?! תעזוב את הנורמות ואת העשייה החיצונית כי ככה כולם עושים. עזוב את ההתעסקות והשפיטה לפי איך אדם לבוש ומאיזה עדה ומה עשו ההורים שלו וכמה כסף יש לו, עזוב את החיצוניות.
הבעירה לה' היא בלב פנימה וכשעסוקים כל הזמן בחיצוניות אי אפשר להתחבר לנקודה הזאת.
הקטע הוא שבגלל שיש חברה כזאת סוגרת שמשדרת שאתה שווה לפי הדברים החיצוניים קשה לצאת מזה, ומצד שני החברה המזרוחניקית לא יותר טובה ומכניסה אווירה של פשרנות.
והאמת תהיה נעדרת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2016 11:50 לינק ישיר 

גם אני מצטרף ל"מבקשיך99"...
אני גם מעריך שיהיה לך קשה ככה במהירות לעזוב את השפיטה וכו'... יש כאן צורך בעבודה שורשית חוץ מאמירה פשוטה שזה מה שצריך לעשות... אני מציע לך כמה דברים.
יש אתר שנקרא "מענה" שיש בו תוכן ודיונים שנוגעים לנושאים שהעלית: http://www.maane.info/pages/.
ועוד, באמת תחשוב איך אתה משנה את הכיוון, איך אתה שב בתשובה כמו שהעלית בצער...
אחד המקרים שממש חיזקו אותי זה המקרה של דפנה מאיר ה' יקום דמה שנרצחה השבוע לדאבוננו. מה למדתי ממנה בין היתר? היא נולדה להורים שלאחר כמה שנים עזבו אותה לאימוץ וגדלה בלי אהבה של אמא אמתית וממילא עם קשיים ענקיים (!!!תחשוב על זה בלי אמא ואבא אמתיים, ממש תחושת בדידות מטורפת!!!) ואעפ"כ הקימה בית שהילדה מספרת ששעה לפני שהיא מתה הם דיברו על כמה שהם שמחות בקשר אחת של השנייה ואוהבות אחת את השנייה ושמחות בהקשבה המתוקה שיש ביניהן, היא קראה לה בהלוויה "החברה הכי טובה שלי"...דמעות.... היא התנה עם בעלה לפני החתונה שהוא יסכים לאמץ שני ילדים... אתה קולט מה זה?!!!! זו תשובה!!!!! זו התרוממות ושינוי מדהים שאין שני לו!!!
תחשוב על זה...
באהבה רבה! ובברכה שיהיה לך הצלחה בתשובה לך וגם שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2016 15:19 לינק ישיר 

זה לא חכמה להגיד תצא מהנורמות בלי להתמודד עם ההשלכות.
הרי אדם צריך שידוך לעצמו ולילדים, ואם עכשיו הוא לא יראה טוב בעיני זה ממש עשוי לפגוע בו ובמשפחתו (אחיות רווקות, רישום ילדים לתלמוד תורה וכו').
אני מסכים עקרונית על מה שנאמר אבל מה מציעים בפועל, שיהיה זקן בודד עד גיל 40, שיהיה דתי לאומי שמצדיע לביבי ומוכן לחלל שבת בשביל שהחילונים יאהבו אותו? שאין נאמנות לתורה ולהלכה?
מחילה אם אני מדבר קשה, אבל תכלס מה אתם מציעים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2016 11:28 לינק ישיר 

ראשית, שים לב שגם אני כמוך אמרתי, שאי אפשר לצאת מנורמות רק בגלל אמירה אחת קצרה... זה מצריך עבודה...
לגבי השידוכים, אני מכיר ציבור שהוא מאחד את כל הבעלי והבעלות תשובה האלו, הזכרתי אותו בפורום אחר ואני שולח שוב קישור לאתר שמבטא את האיחוד המיוחד הזה: http://www.thc-bt.org.il/...
באמת אסור שנהיה כאלה שמצדיעים לביבי ומוכנים לחלל שבת בשביל שהחילונים יאהבו אותנו ולהתייפייף בפני רשעים שמזיקים לעמ"י - ח"ו!!!!
אבל הנה, המקום שהצעתי לך לבדוק, להכיר, לשמוע, הוא כן פיתרון לדעתי... תקן אותי אם אני טועה...?
אני ממש אשמח לעזור...
באהבה רבה, דניאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2016 13:56 לינק ישיר 

יש היום סמינרים שמיועדים לחרדים.
לדעתי עצם המודעות לבעיה הזאת היא כבר צעד חשוב. מי שנולד חרדי זה לא אומר שהוא עובד את השם. גם חרדי מבית (ואפילו אם יש לו ייחוס והוא נכד של אדמו"ר) צריך ללמוד הלכות ומוסר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > לבעלי תשובה ומתחזקים > גם חרדי מבטן ומלידה יכול להיות בעל תשובה ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext