בית פורומים עצור כאן חושבים

השתדלות הראויה בימי המלחמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2013 16:03 לינק ישיר 

הקפצה.

הנה קולות מלחמה מנסרים שוב באויר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2013 22:38 לינק ישיר 

מיימוני
יישר כח על כללות האשכול.
נוכחתי לשמחתי שגם עצכחים מאמינים בהשם.ודלא כטענת המיינסטרים הדוסי.
ואם כבר לעשות תשובה,אינני אוהב שמחפשים את האבידה מתחת לפנס:החטא הקדמון הוא "לא נוכל לעלות אל העם כי חזק הוא ממנו" כשיטת ר' יואליש וסייעתו.
אני מקבל על עצמי לנגב חומוס בדמשק כשאהיה ראש העיר.
כמובן שאתה,מיימוני,תהיה אורח הכבוד שלי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2013 00:34 לינק ישיר 

"מעשה ברבי יצחק זאב סולוביצ'יק, שהיה בירושלים בימי מלחמת השיחרור, בשעה שהפגיזו את העיר. אולי בגלל בקשת בני משפחתו, הוא ירד למקלט. לאחר ששהה במקלט, החמירה ההפגזה, ונפלו פגזים עוצמתיים יותר. כיון שראה כך, קם ועלה חזרה הביתה. שאלוהו: מדוע. והוא ענה: קודם, המקלט היווה הגנה טובה יותר מפני ההפגזה. אז חובת ההשתדלות היתה לרדת לשם. עכשו, הבית והמקלט שוים, ובבית אני לומד טוב יותר... (כך שמעתי את הסיפור. מי שיכול לתקן את המסורת, מוזמן כמובן לעשות זאת). הלקח שאני מוציא מכאן:"....

באמת גיבור גדול.
הלקח שאתה צריך להוציא מכאן היא שחובת ההשתדלות היחידה הרלוונטית היא להילחם ולא לתת לאחרים לשפוך את דמם בשבילך.
הרי ראינו היטב את תוצאות השפעת לימוד התורה והתפילה בזמן השואה ובזמן הפוגרומים.

תוקן על ידי אפריםבן ב- 01/09/2013 00:38:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2013 07:03 לינק ישיר 

אפרים בן

פשיטא.

בוודאי שאם אפשר להילחם, כך ראוי לנהוג.

אמנם דברי לא היו מכוונים לחיילים, וגם לא למי שמסוגל להתגייס ומתחמק, ואפילו לא למי שמסוגל להתגייס אבל מסופק אם זה נכון עבורו מסיבות אחרות.

דברי היו מכוונות לציבור שכמוני, אלו שעברו את הגיל, או שטרם הגיעו אליו, שמודאגים בשל בני משפחותיהם, בשל חוסר האונים שלהם לפעול בידים, או בנשק.

בתקופה שבה נכתבו דברי לעיל, נדמה לי מלחמת המפרץ השניה, או קצת קודם, היה חשש מסיבוב חוזר של מלחמה שבה יורים עלינו טילים ולנו אין מה להגיב.

ואולי יש מי שמגיב אבל העורף פוחד.

וכמדומה שזה היה עלול להיות המצב היום. וזה עוד עלול לחזור.

הקריאה לפעילות מלחמתית היא טובה ונכונה במקומה. דברי מיועדים למי שלא נמצא במקום הזה.

יתכן שאתה מבקש לפתוח דיון נוסף, האם צריך להתאמץ יותר לתרום למאמץ המלחמתי של מדינת ישראל וכיצד. לדעתי, אם זה תלוי בדעתי, לא זה נושא האשכול. אבל זו תזכורת חשובה שיש עוד שאלות לדון בהן.

לגבי לימוד תורה ומצוות בזמן השואה והפוגרומים, אני מציע שתפתח אשכול נוסף ובו נשתדל קודם כל לברר את העובדות. מי ביצע את הפוגרומים, האם אפשר היה לעשות משהו של גבורה באותם ימים. האם זה שקהילות נטבחו היה בגלל רפיון ידים או בגלל שהיו עוד סיבות. לצערי איני בקיא מספיק בהיסטוריה כדי לדעת את התשובות. אני כן יודע שלפעמים יש לנו תחושה כואבת שהיו תקופות, במיוחד בשואה, שבה היינו כצאן לטבח יובל. אולי כדאי לפתוח אשכול ולתת לו את השם הזה. הייתי עושה זאת בעצמי, אבל אין לי מידע נגיש על אפשרויות התגובה בתקופות כאלו, כמו מסעי הצלב, פוגרומים מאוחרים יותר כמו זה של נמירוב (?) ברוסיה שעליו כתב ביאליק את שירו, ועד השואה. וגם אין לי כל כך זמן לבדוק. אמנם מאד מן הראוי לדון בכך. האמנם היתה אפשרות להתגונן? האם יהודים חשו רפיון ידים פסיכולוגי ונמנעו מהגנה עצמית שיכלה להציל חיים? האם רפיון הידים הזה נבע מהשפעת לימוד התורה?

בוודאי שבזמננו חלק מהציבור שומר המצוות, כלומר זה החרדי שבתוכו אני מתגורר, מסתייג מגיוס בטענה שלימוד תורה עדיף. אך האם מצאת תמיכה בגישה כזו בדברי הראשונים, או שאתה סבור שגישה כזו איפיינה את עם ישראל לדורותיו? שוב, פתח על כל אלו אשכול והשאר את זה לנושא הייחודי שהועדתי עבורו. תודה.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2013 07:25 לינק ישיר 

.

מיימוני,

לא תוכל להתעלם!

אם תלמידי חכמים לא בעי נטירותא - אז לא בעי.

ואם בעי נטירותא...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השתדלות הראויה בימי המלחמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.