בית פורומים עצור כאן חושבים

מדוע אין התגלות בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2017 00:36 לינק ישיר 

אין להם תשובה זה הכל. זה לא קשור לכנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2017 02:18 לינק ישיר 

אבל זיבולי שכל מן הסוג שנכתב כאן, זה כן קשור לכנות. ואני מתכוון לכנות האדם כלפי עצמו, לא כלפי אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2017 10:03 לינק ישיר 

ירוק11 כתב:

אבל זיבולי שכל מן הסוג שנכתב כאן, זה כן קשור לכנות. ואני מתכוון לכנות האדם כלפי עצמו, לא כלפי אחרים.

כנות.
"אמנם בגלל השם הייתי צריך לעטוף אותו בעטיפה, ולהסתירו מעיני ילדי, אבל אני מבין; אם היו קוראים לספר 'בעית הנמנעות בראי הפילוסופיה', אף אחד לא היה מציץ בו כמובן."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2017 10:18 לינק ישיר 

לצערנו יש אילוצים בחיים ומותר לשנות מפני השלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2017 16:13 לינק ישיר 

אפריםבן כתב:
ירוק, זה ברור מאד לאכל האתאיסטים בגלוי ובסתר אבל השאלה היא איך מתרצים המאמינים את השאלה המתבקשת הזאת.
בינתיים אין תירוץ המתקבל על הדעת..

השאלה מטופשת וראוי למי ששאלה, צענע רצתה שב2016 תהיה התגלות, איך זה עוזר לאנשים ב2017? או ב1910? שום התגלות לא תפתור את שאלת האמונה כי תמיד יהיו כאלו שיבחרו להכחיש אותה, אין דרך למנוע מאנשים לומר "זה זיוף" "זו אונאה", גם מאנשים שהיו במקום או שרואים הסרטה. ולכן התגלות לא יכולה לפתור את הבעיה לחלוטין, מי שבאמת פתוח לשתי האפשרויות, לא מתמקד בשאלה למה אין התגלות בתאריך שאני רוצה, אלא במה שכן יכול להיות בסיס לאמונה, מי שלא מוכן לקבל שום סיפור התגלות, לא יקבל גם התגלות מודרנית, וגם אם יהיו יותר אנשים שיקבלו בדור מסויים, איך זה עוזר לדור הבא? או אולי הכוונה שהאל ישב לידינו בשולחן ויגיש אוכל כמו דג הזהב? הרי גם זה לא יעזור, כי גם את זה אפשר לפרש בהרבה דרכים. סוף סוף זה תלוי בהנחות היסוד ובאינטרסים של כל אחד. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדוע אין התגלות בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.