בסדר הבנו
אתה כותב: "1. למרות ששני הצדדים מסכימים על היררכיית זכויות כלשהי, בפועל יש החלפה ברמות 2. צד אחד פועל באופן שהוא עצמו לא היה רוצה שיפעלו כלפיו"
1. פרט הסבר ונמק 2. רק צד אחד?
עוד כתבת: " 1. פעם ראיתי קרוב משפחה חרדי המסביר שיש כפייה חילונית במדינה, והעובדה היא (בחיוך ניצחון על שפתיו), שכשהוא הולך ברחוב, הוא רואה פרסומות לא צנועות. דא עקא שהיה מדובר ברחובות תל אביב, בהן הוא עצמו הסתובב בכיפה, פיאות, ובגדים שחורים, המכריזים על אמונתו בספר שקורא לסקול הומואים. " א. ההתייחסות של התורה לגבי חד מיניים אינה "ה"עניין של התורה בה"א הידיעה, והאמירה הספיציפית שלה בנושא ("חיוב סקילה") שאליה התייחסת - היא עוד פחות זוכה להתייחסות משמעותית ובודאי שלא יישומית, בקרב הציבור שלובש את הבגדים הנ"ל. כך שלמעשה, בלבישת הבגדים הנ"ל, אין משום התרסה נגד אף אחד. ב. ראה בהמשך
עוד כתבת: " 1. דתי פלוני מאמין שישות שקופה צוותה בהר סיני לא לאכול בשר וחלב ביחד - זו האמונה הדתית שלו. אני מאמין שזה לא קרה - זו האמונה הדתית שלי. פלמוני אחר מאמין שאכילת בשר היא רצח - זו האמונה שלו. נקודת ההתחלה היא שכל אחד יאכל מה שבא לו. ייתכן שזה לא אפשרי מסיבות טכניות, ואז הגון שנתפשר: בחלק מהימים יוגש אוכל כשר (שבעיני מגעיל מבחינה עקרונית), ובחלק מהימים יוגש אוכל לא כשר, והדתיים לא יאכלו את החלקים הלא כשרים. הצמחוני לא יאכל בשר, ואנחנו נאכל לפעמים תחליפי סויה " (ההדגשה אינה במקור) ובכן, לא בטוח. זאת רק נקודת ההתחלה שלך. אתה מאמין, שאם ישנה התנגשות בין דעות - כל אחד יקים במה לעצמו. יש מי שחושב אחרת. ישנם רבים שחושבים, שחלקי העולם, מרכיבי החיים, ופרטי התרבות - קשורים מטבעם קשר הדוק זה לזה. לכן, לדעתם, כולנו באותה סירה. אין רשות לאף אחד לקדוח בסירה תחת מקומו שלו, מכיוון שהסירה היא גם שלי.
זאת אמונה, שכמובן מתיישבת אם האמונה בא-ל אחד שברא ומשגיח על כל העולם כולו, כולל כל פרטיו, אבל האמונה באלוקים איננה הדבר היחיד שגורם לאנשים להאמין באחדות העולם ובקשר בין מרכיביו.
למשל, אם נחשוב על הדוגמא הקודמת שהבאת - לגבי פרסומות לא צנועות, הרי שבמקום לראות בזה פגיעה בזכויות הנשים להתגנדר, אפשר לראות בזה דאגה כנה ועמוקה לפרטיותם של הנשים, שלדעתם איננה מקבלת די מקום בתרבות המערבית (כמובן, אפשר לראות בזה גם התגרות במובן המתריס נגד הגברים). אני יודע שאתה מייד תזדעק ותאמר שלדעתך בתרבות הדתית אין מספיק התייחסות לזכויות ועצמאות הנשים, אבל אם תתבונן היטב תגלה שאין סתירה בין טענתך זו לבין הטענה שהצגתי להסבר הדעה הדתית. זאת, כמובן, מלבד העובדה שזה פשוט לא משנה - הנשים צריכות גם זכויות קידום וגם פרטיות, וזה לא סותר, ושניהם מגיעים להן גם אם הן תבחרנה לחיות בחברה הדתית, וגם אם הן תבחרנה לחיות בחברה לא דתית.
 |
|
|