בית פורומים עצור כאן חושבים

מזעזע?/בהצלחה לכל הצדדים?/שניהם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2016 23:22 לינק ישיר 
מזעזע?/בהצלחה לכל הצדדים?/שניהם?

בזמן האחרון-נחשפים-מסוריה-לדברים-

שבמבט ראשון- מזעזעים מאוד-

[בפרט עם הקונוטציות שזה עושה לעבר שלנו]

אבל מצד שני, ישנה טענה- שהם שונאים אותנו-

וחפצים ברעתנו- ולכן-

כמה שימותו יותר- טוב יותר.

ושאלתי היא-

האם לדעתכם אחד מהצדדים נכון יותר? [וא"כ, מהו]

או ששניהם נכונים?

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 15/12/2016 23:23:18

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2016 11:45 לינק ישיר 

מכל הצדדים מדובר בבני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2016 20:49 לינק ישיר 

אנשים שכשהיו בשלום שילחו בנו גייסות, טוב שייאבדו מהעולם.
ואין חפים מפשע. כל אחד שם שילם מיסים והחזיק מדינה ששלחה נגדנו חיילים, והרגה בטובי בנינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2016 22:30 לינק ישיר 

איה_האמת כתב:

ואין חפים מפשע. כל אחד שם שילם מיסים והחזיק מדינה ששלחה נגדנו חיילים, והרגה בטובי בנינו.

מזל! כמעט נפלט לי "אבל לפי אותו ההגיון גם אתם לא חפים מפשע, מפני שגם אתם משלמים מיסים ומחזיקים צבא ששלח חיילים וגו'".

תוקן על ידי בסדר_הבנו ב- 17/12/2016 22:43:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2016 02:47 לינק ישיר 

מעשה ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה?
(זה לא משפט שלי. זה ציטוט מאיזה מקום)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2016 07:58 לינק ישיר 

האם איןהבדל ביןיחסיסם ביןאישיים ליחסים בין מדינתיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2016 10:28 לינק ישיר 

כיצד על ישראל לנהוג נוכח הטבח בסוריה.

האונה הימנית במוח אומרת – 'טמון ראשך בחול'. הרי כך בדיוק היה נוהג הצד השני לו היה מנצח. מדובר בחיות אדם. לו חלילא יכלו, היו שני הצדדים ששים לאנוס, לטבוח ולשרוף אותנו – לפחות כפי שהם נוהגים זה בזה.
אז תן להם להרוג אחד את השני ושוב בשקט.

האונה השמאלית אומרת – 'אינך יכול להתעלם'. אלו בני אדם. ילדים שלא חטאו. איך יכולה מדינת היהודים, שלפני 70 שנה זעקו אל מצפון העולם, לעמוד מן הצד נוכח זוועה שכזו. האם אין לעם ישראל איזו בשורה מוסרית מול זוועה שכזו?

מסתבר שהבריחה מן הזהות, מביאה לבסוף גם לאובדן המוסר וגם לאובדן הביטחון.

אתם מבינים? הרי הדבר ההגיוני והטבעי ביותר שניתן היה לצפות לו, הוא שכבר בתחילת הקרבות, המדינה המודרנית והחזקה, המעצמה האזורית שהזוועה מתחוללת על גבולה, תיקח אחריות ותגלה איזו מעורבות למניעת האסון.
כמובן איננו רוצים לסכן את בנינו במלחמה לא לנו. אבל מה היה קורה לו למשל היתה ישראל תוחמת כבר בתחילת הקרבות, אזור בטוח, המוגן באש מנגד (ארטילריה, חיל אויר), מצניחה לשם אוהלים, סיוע הומניטרי, פותחת שם בית חולים שדה (על בסיס מתנדבים בין לאומיים) וכיו"ב?
מה שהיה קורה הוא שבשמי רמת הגולן היו ממשיכים לשייט כיום מטוסים ישראליים בלבד ולא רוסיים כפי שקורה עכשיו.

כלומר אסטרטגיה שכזו היתה מעמידה את ישראל גם במקום מוסרי נכון וגם שומרת על עמדה אסטרטגית יעילה.

בגלל שישראל לא נקטה באסטרטגיה הזו, נכנס הדוב הרוסי אל תוך הוואקום שנוצר, חיל האוויר כבר לא יכול לטוס בחופשיות וכשמחברים לכך את הרומן הנרקם בין פוטין לטראמפ – מבינים שרמת הגולן היא אחת ה'עמונות' הבאות (כזכור - נתניהו כבר הסכים בעבר לרדת עד לחוף הכינרת).

פוליטיקאים יעדיפו תמיד מדיניות בדלנית. הפגנות של אמהות לא עושות להם טוב. עם ישראל התרגל שהלגיטימיות היחידה לשימוש בכח היא כשהסכין כבר ננעצת. כלומר בישראל שאינה סגורה על עצמה ועל זהותה, רק מלחמות מגן טקטיות זוכות לקונסנזוס רופף.

שימוש בעוצמתה של ישראל מתוך ראיה אסטרטגית רחבה יותר – אינו עולה כלל על הדעת.

תמיד (אבל תמיד), מביאה לבסוף הגישה הזו, ליותר מעורבות צבאית, יותר פצועים והרוגים ויותר סכנה לישראל.
אבל אף אחד לא מאשים את אהוד ברק שברח מלבנון בגשם הטילים שנחת על הצפון, גם שרון לא מואשם בטילים ששוגרו אל תל אביב מחורבות גוש קטיף. מדוע אם כן יסכן ראש ממשלה את כסאו בשל הגנה על האינטרסים האסטרטגיים של מדינתו? אז מה אם כל מטרה משמעותית בישראל מטווחת כיום מדרום לבנון באמצעות טילים מונחי GPS, שמעתם על מישהו שבכלל מדבר על זה? ששואל כיצד הגענו למצב הזה?

אז למה זה לא קרה? למה ישראל לא גילתה מעורבות בנעשה בגבולה הצפוני, האם זה בגלל שלא אכפת לנו מטבח תינוקות? או כי לא יודעים שם לעשות את החשבון האסטרטגי?

זה לא קרה, כי באופן העמוק ביותר איננו חשים בני המקום. ישראל הבורחת מזהותה, תאבה כל העת ללגיטימציה, היא אינה מעלה כלל על דעתה לנהוג כמעצמה אזורית שיש לה אחריות וכן – גם אינטרסים מעבר לגבולה.

חוסר הזהות אינו מאפשר מדיניות אסטרטגית – או כמו שאמר פעם קיסינג'ר:
"לישראל אין מדיניות חוץ, רק מדיניות פנים".

©משה פייגלין בפייסבוק.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2016 10:51 לינק ישיר 

לא מדויק
האם אחרי שתקים מחנה הפליטים תוכל לפנות אותו? 
האם מישהוהודה לנו על טיפול בפצועים מסוריה?
ועדיין קושיה במקומה עומדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2016 11:14 לינק ישיר 

בבא מציעא דף פה ..

על ידי מעשה באו ועל ידי מעשה הלכו. על ידי מעשה באו מאי היא? דההוא עגלא דהוו קא ממטו ליה לשחיטה, אזל תליא לרישיה בכנפיה דרבי, וקא בכי. אמר ליה: זיל, לכך נוצרת. אמרי: הואיל ולא קא מרחם - ליתו עליה יסורין.

אח של השכן-  על המדרש שהבאת יש דרש אחר.
מה שלום אחיך? לא רואים אתכם?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2016 14:16 לינק ישיר 

[בע"ב,

שאלת שתי שאלות חשובות -
1) "האם אחרי שתקים מחנה פליטים תוכל לפנות אותו"?
2) "האם מישהו יודה לנו על טיפול בפצועים מסוריה"?

נדמה לי, שתשובתי על שתיהן כבר ניתנה בספר "הדבר" של אלבר קאמי (מי שלא קרא - שירוץ לקרוא. ספר מעולה, ורלוונטי בכל יום תמיד)... ולמרות זאת:
אני לא מבינה בפוליטיקה (אבל לא מזלזלת בחשיבותה! תיקון אמיתי ושינוי אמיתי מגיעים רק ממעשים פוליטיים, במובן הצר והרחב של המילה). אבל אני לא בטוחה שאפשר להיקרא אדם, ובודאי לא אדם טוב, אם השיקול המרכזי בשאלה "לעזור או לא לעזור" לאדם טובע/פצוע קשה, הוא - מי יגיד לי תודה על כך, ומה אעשה משיבריא ואולי ח"ו ירצה להישאר בביתי או להתחתן עם בתי. אלה שאלות חשובות (בלי ציניות), אבל הן גם איומות, כי הן מונעות מאיתנו לעשות את הדבר הישר והטוב כאן ועכשיו.
אני לא יודעת מי "הטובים" בסיפור הזה (ובהרבה אחרים, אם להודות על האמת), אבל אם אני לא עושה כלום למען ילדים פצועים ומשפחות שבורות וחסרות בית, אני בודאי לא אחת מהם.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2016 15:04 לינק ישיר 

בעל

משנה מסכת אבות פרק ב משנה ה       ובמקום שאין אנשים השתדל להיות איש:

כוונת המשנה- זה שכולם חיות טרף לא פוטר אותך מלהיות בן אדם.
מדינתך עוזרת לפצועים הסורים . נגלה אתה ואני רחמים. עליהם כבני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2016 15:10 לינק ישיר 

אמשלום
לשאלה 1, צריך להיזהר שאנושיות בשלב X לא תגרור חוסר אנושיות חריף יותר בשלב Y.
ולגבי שאלה 2, לצערי אין מנוס, כולנו משתדלים לגמול חסד גם ברמה הפרטית, אבל אנחנו ממש לא מוכנים להגיש את הלחי השניה. לגטימי לחלוטין להתנות טיפול בגברת הנייה בהתנהגות הולמת שלה ושל בעלה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2016 05:29 לינק ישיר 

כל הסיפור עם סוריה זה תרחיש של בורא עולם להגן על מדינת ישראל מפני עשרות אלפי טילים שמכוונים לעבר מדינת ישראל .
סוריה היתה תוכנית  ביחד עם החיזבאללה והחמאס מלפני שנים   לפני התחלת המהומות להעיף על ישראל במקביל אלפי טילים ואולי עשרות אלפי טילים .
ובורא עולם התערב וגרם לזעזועים בכל האזור כדי להגן על מדינת ישראל ושמדינת ישראל תהיה מוגנת ושמורה , ועל כן אין שום סיבה להתערב ולחשוב על מה שקורה בסוריה , כי השקט בסוריה זו סכנה למדינת ישראל .

אני מביא את אחד המאמרים של גיא בכור .

http://gplanet.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3679
ומי שמעוניין יראה שם עוד מאמרים על הנס הגדול שמתרחש למדינת ישראל דרך הסכסוך בסוריה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2016 13:16 לינק ישיר 

אח_של_השכן כתב:
מעשה ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה?
(זה לא משפט שלי. זה ציטוט מאיזה מקום)

אגב רק למלאכים אסור היה לומר שירה , אבל בני ישראל אמרו שירה על הים כשראו את מעשי ידיו טובעים בים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2016 13:29 לינק ישיר 

רק להשכלה כללית יש גם דעה אחרת מתאים לתאוריה שלך.

שו"ת ציץ אליעזר חלק כב סימן לה

שהכוונה היא אחרת, דאצל מחנה סנחריב אנו מוצאים שהמלאכים אמרו שירה ובשירה שלהם הרגו את כל החיל הגדול של המחנה, כי השירה האלקית העליונה היוצאת מפי מלאכי מעלה הנבראים מנהר דינור ולפידי קודש יורקים מפיהם, כחה אתה למלאות את כל האויר מתהום תחתית עד רום מעלה באש - קדש אלקי השורף ומכלה את כל כחות הטומאה והחשך עד מבלי להשאיר בהם כל רוח חיים, וככה עשו עם מחנה סנחריב, והמלאכים רצו לעשות ככה גם למחנה מצרים להטביעם ולכלותם בכח רוחני של שירתם העליונה. ואמר להם ה' רשעים כאלה ששיעבדו כ"כ קשה את מעשי ידי "בני בכורי ישראל" ורצו אף להטביעם בים "כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו", לא מספיק להם לכלותם בכחות רוחניים לבד בלי שיסבלו שום מיחושיים גופניים, "מעשי ידי טובעים בים", הם רצו להטביע מעשי ידי בים וטובעים אותם ביון מצולה של צרות ויסורים נוראים "ואתם אומרים שירה" רצונכם לכלותם רק במיתת נשמה, לא ולא, לא מספיק להם עונש כזה. כי אם בדבר אשר זדו לעשות בזה נשיב להם נקם ושילם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/11/2018 18:14 לינק ישיר 

היה ניתן להתערב בסוריה לצד המתונים יותר וזה מה שעשו. לצד תנועות המורדים היותר מקומיות, שרק האינטרס של משפחתם ועירם בפניהם. ניסו לעזור להם במזון ותרופות.
כניסה בפועל , בפרט בזמן של אובמה, יכלה להוביל למלחמת הכל בכל בכל החזיתות נגדינו.
ואלמלי העולם התערב נגד דאעש, הם היו עושים את העבודה ומשמידים את החיזבאללה ואסד ואיראן.
אבל עם זאת ראינו את התגשמות הנאמר וסכסכתי מצרים במצרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מזעזע?/בהצלחה לכל הצדדים?/שניהם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext