בית פורומים עצור כאן חושבים

מי הם העברים, ואיך הם קשורים לבני ישראל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2017 16:08 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אם אתה חושב שאני מתגונן- אז ניצחת אני לא נלחם איתך. הבעתי את דעתי ולדעתי ביססתי אותה. המובאות שהבאת כאמור לא משכנעים אותי כאמור ניתן להסבירם-
.מה שצריך אבל לשכנע אותך- דיני עבד עברי- לא נראה לי הגיוני -אולי לך כן-כי דיני עבד עברי ניתן לבני עבר בערך 20% מאוכלסית העולם באותו זמן.
אגב עם דיני עבד עברי ניתנו לבני עבר כאמור בדבריך -עם אחר- מה דינו של עבד מבני ישראל?

על עבד מבני ישראל התורה אומרת, שאיננו עבד אלא שכיר:
"וכי ימוך אחיך עמך ונמכר לך לא תעבד בו עבדת עבד:  כשכיר כתושב יהיה עמך עד שנת היבל יעבד עמך:  ויצא מעמך הוא ובניו עמו ושב אל משפחתו ואל אחזת אבתיו ישוב:  כי עבדי הם אשר הוצאתי אתם מארץ מצרים לא ימכרו ממכרת עבד:  לא תרדה בו בפרך ויראת מאלהיך: "

רק מהעמים האחרים מותר שיהיו עבדים:
"ועבדך ואמתך אשר יהיו לך מאת הגוים אשר סביבתיכם מהם תקנו עבד ואמה:  וגם מבני התושבים הגרים עמכם מהם תקנו וממשפחתם אשר עמכם אשר הולידו בארצכם והיו לכם לאחזה:  והתנחלתם אתם לבניכם אחריכם לרשת אחזה לעלם בהם תעבדו "

ולא מבני ישראל:
"ובאחיכם בני ישראל איש באחיו לא תרדה בו בפרך: "

תוקן על ידי איה_האמת ב- 29/06/2017 16:10:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2017 16:26 לינק ישיר 

אינני ממשיך לדון. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2017 21:17 לינק ישיר 

ואיך אתה מסביר את הפסוק הזה?    שמות (ב) כי תקנה עבד עברי שש שנים יעבד ובשבעת יצא לחפשי חנם: ואת זהדברים פרק טו פסוק יב 

כי ימכר לך אחיך העברי או העבריה ועבדך שש שנים ובשנה השביעת תשלחנו חפשי מעמך:
הפסוקים מדברים על צאצאי עבר? נכון?

מענין מה אתה חושב איה האמת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2017 00:18 לינק ישיר 

ירוחם, כבר עניתי על כל זה בהודעה הראשונה של האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי הם העברים, ואיך הם קשורים לבני ישראל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.