בית פורומים עצור כאן חושבים

דתיות פנימית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/8/2017 18:00 לינק ישיר 

יש להבחין בין מה שהרמב"ם כתב, שאפשר לפרש בכמה אופנים, לבין דברי רבי אברהם בן הרמב"ם, ומכל מקום המצוה לכוף כל באי העולם וכו' תלויה ביובל שלפי הרמב"ם אין מקבלין גר תושב אלא בזמן שהיובל נוהג. אז עד שכל שבטי ישראל יישבו בא"י, לא צריך להתעסק בתיקון עולם?

תוקן על ידי מם80 ב- 07/08/2017 18:02:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 18:10 לינק ישיר 

מה הקשר? הדיון שהעלית הוא על גר תושב בארץ ישראל, ואילו הרמב"ם דבר על כל באי עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 18:44 לינק ישיר 

קירטון כתב:
נראה שניתן לסכם ולומר כך: 

א. כל מה שצריך לעשות הוא: "רק לתרגל".

כל המוסיף גורע

כל המוסיף מוסיפין לו. 

תוקן על ידי אליקים7241 ב- 07/08/2017 18:51:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 19:16 לינק ישיר 

באמת שאין לי הרבה מה להוסיף כאן.
אבל מה שרציתי לציין זה את החוויה המדהימה שהייתה לי לנוכח הזעם וחוסר האונים שיש לנציגי האורתודוקסיה הריאקציונרית, כאשר נוטלים מהם את היכולת להשתמש בציטוטים.
כאילו, זה כמו הלטאות האלו שמורידים להם את הראש והן מתפתלות בלי שום תוחלת, או כמו הרובוטים החשמליים שמרימים אותם מהרצפה והם ממשיכים להסתחרר ולהרעיש.

אני לימדתי הרבה, אבל זה מה שלמדתי.
כאילו לבוא ולהגיד "כל הפקהפקהפקה, כל ההשתוללות הבבליוגרפית, כל האותיות הפורחות, לא שוות שום דבר בדיון הזה"
וזה דבר מדהים, כי ברגע שניסרנו החוצה את הפטפטת הרבנית, צצה לה לפתע פטפטת פסאודו בודהיסטית מפרסיקו ומנג דזה ופפג'י, וזה לא בגלל שהקישקושים הניו אייג'ים, יותר רלוונטיים מהגרפומניה הרבנית, אלא שהעדר הקשקשת יוצר ואקום שהאוכלוסייה לא מסוגלת להתמודד.

וזה לימוד מדהים.
אני אקח אותו הלאה, כי מבחינתי זה המסר הבודהיסטי לאורתודוקסיה, "התאווה שלכם היא לשלוף את הציטוט המדויק מתוך איזה ספר מעופש מימי הביניים וכאן התודעה שלכם נכשלת"
וזה נכון שמדיטציה לא תעזור כאן, בלי הבנה יותר גבוהה של זרם התודעה, כי המדיטציה יוצרת איזשהו חלל בין החושים לבין הפעילות השכלית , אבל כאן כל האינטראקציה לא מגיעה אל החושים.

כדי לגאול את האורתודוקסיה מדיטציה הכרחית, הכרחית אבל לא מספיקה. חייבת להיווצר גם התעלות מעל התלות הזו בספרות הרבנית.

בגלל זה בבודהיזם, אנחנו לא מקדשים את הישן,אלא תמיד מחפשים את המקום שבו אנחנו יכולים לעשות עבודה טובה יותר מהמורים שלנו. מה שבודהא עשה,שלושת הסיבובים של גלגל הדהרמא היו טובים לזמנו ולמקומו, אבל היום די ברור שדרושים כמה סיבובים חדשים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 20:27 לינק ישיר 

רמב"ם (הלכות מלכים, פרק ח, הלכה יג):
וכן ציווה משה רבנו מפי הגבורה, לכוף את כל באי העולם לקבל כל מצוות שנצטווה נוח, וכל מי שלא קיבל, ייהרג.  והמקבל אותם הוא הנקרא גר תושב בכל מקום, וצריך לקבל עליו בפני שלושה חברים.

ועיין שוב דברי הרב שאול ישראלי.

תוקן על ידי מם80 ב- 07/08/2017 20:27:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 21:32 לינק ישיר 

צר לי, לא זנ מה שכתוב ברמב"ם, כתב במפורש לכוף את כל באי עולם. 

ולגבי מלחמת רשות, נאמר שזו מלחמה בגרי תושב, מי אמר שאסור להילחם בו=אומה של גרי תושב כדי להגדיל את כבודו של מלך ישראל?מאו שלחילופין הם לא רוצים להיות לנו למס ולעובדנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2017 22:51 לינק ישיר 

בין לפירושך בין לפירוש הרב ישראלי, לדעת הרמב"ם אין גר תושב נוהג אלא בזמן היובל.

כתב החזו"א: "ואף לדעת רבנו (הרמב"ם) דגם בשאר אומות צריך לקבלת ז' מצוות ומשמע דאם קיבלו ז' מצוות ולא מס ועבדות רשאין להילחם בהן, נראה דהיינו דווקא בבאין לקבל השתא ז' מצוות, אבל אותן שמקיימין ז' מצוות מקודם אין רשאין לבוא עליהן במלחמה".

רמב"ן, ספר המצוות, מצוות עשה טז:
שנצטוינו להחיות גר ותושב להצילו מרעתו שאם היה נטבע בנהר או נפל עליו הגל שנטרח בכל כחנו בהצלתו ואם היה חולה נתעסק ברפואתו, וכל שכן מאחינו ישראל או גר צדק שאנו מחוייבים לו בכל אלה וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2017 10:13 לינק ישיר 

קירטון כתב:

"התאווה שלכם היא לשלוף את הציטוט המדויק מתוך איזה ספר מעופש מימי הביניים וכאן התודעה שלכם נכשלת"

"רציתי לכתוב שאין לי מושג, אבל בכל זאת קפץ לי לראש קטע אחד מהדהמפדה אני לא יודע אם זה ממש קשור אבל זה מה שקפץ.

אל יקל האדם ראשו ברע ויאמר "עלי לא יבוא"
גם טפטוף המים ימלא את הכד.
הרשעים יאכלו את פירות מעשיהם הרעים.
אמנם עד אז נראה הרשע כנהנה,
אך כשיבשילו פירות מעשיו , יסבול הרשע סבל רב."

תישן על הבטן שלא יראו את הפינוקיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2017 11:34 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

קירטון כתב:

"התאווה שלכם היא לשלוף את הציטוט המדויק מתוך איזה ספר מעופש מימי הביניים וכאן התודעה שלכם נכשלת"

"רציתי לכתוב שאין לי מושג, אבל בכל זאת קפץ לי לראש קטע אחד מהדהמפדה אני לא יודע אם זה ממש קשור אבל זה מה שקפץ.

אל יקל האדם ראשו ברע ויאמר "עלי לא יבוא"
גם טפטוף המים ימלא את הכד.
הרשעים יאכלו את פירות מעשיהם הרעים.
אמנם עד אז נראה הרשע כנהנה,
אך כשיבשילו פירות מעשיו , יסבול הרשע סבל רב."

תישן על הבטן שלא יראו את הפינוקיו.

לי קפץ ציטוט מהדהפדה אבל זו הייתה שטות אחרת, אבל בדרך כלל לא יוצאות לי שטויות כמו זאת שיצאה לך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2017 13:31 לינק ישיר 

קירטון
בתור בודהיסט הייתי מצפה שתגלה יותר שיוייון נפש לשטויות של אחרים. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דתיות פנימית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.