|
|
| נשלח ב-21/8/2017 10:49 |
|
| |
בעל! אם קטן אתה בעייניך בעל בעמיו אתה לחברי הפורום. מעמודי התווך.(לא שאלתי את מיימוני אבל אני בטוח שזה על דעתו)
הגב' רוחמה וייס אינה רק סימפטום. -חשיבותה אפסית- כפי שהגב' זנדברג אתאייסתית מוצהרת- ממנהיגות הדתיות של נשות הכותל. חשיבותם של עסקני המועצה הדתית זניחה אפילו פחות. אבל כשאדם כמוני שמגלה סימפטיה לרבה רפורמית ואלי גם לאחרים מהרפורמים. -באמריקה התפללתי לפעמים בבית כנסת רפורמי-מתחלחל וזועם על הפרובוקציות והמלחמות חסרות הטעם הנובע מבורות תהומית של מנהיגיהם. צריכים למצא את הסיבה שונה מדעתך הנחרצת
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2017 15:43 |
|
| |
ירוחם,
העונג כולו שלי 
1. האמן לי, שוייס אינה רבה (אני מכירה אותה היטב).
2. איני יודעת על אילו מנהיגים בדיוק אתה מדבר, אבל בעיקרון, רפורמים כקבוצה אינם עושים משהו בגלל שמנהיג או מנהיגה כלשהם אומרים להם לעשות אותו. אני גם לא חושבת שהסיבות לפעולות שאינך מסכים איתן הן בהכרח "בורות תהומית". יכול להיות שהן נובעות מאי הסכמה מהותי ומתפיסות עולם שונת משלך.
3. אני מבינה שיש דברים שרפורמים עושים שאינם מקובלים עליך, וזו זכותך המלאה להתרגז על כך. אבל במשך השנים למדתי שלפעמים מה שנראה לי כ"פרובוקציה", בעבור אדם אחר הוא מאבק אמיתי וכן בעבור משהו שחשוב לו. זה לא מחייב אותי לקבל את הדברים בשתיקה, אבל חשוב בעיניי להבין שלאנשים שונים (ולקבוצות שונות) יש סדרי עדיפויות ערכיים, דתיים, חברתיים וכו' אחרים משלי, ושאולי גם המאבקים (הצודקים!) שלי נראים בעיניהם כמלחמה סרת טעם.]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2017 16:11 |
|
| |
וכמובן שקיים גם רקע היסטורי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2017 16:42 |
|
| |
אמשלום
אני עוקב בטלוויזיה לפעמים אחר נשות הכותל בפועלם- לע"ד עקרונית הם צודקות במאבקם. נדמה לי שבזמנו גם כתבתי על כך כאן.
אבל כשאני רואה את ח"כ זנדברג בראש ועוד כמה שאת כנראה מכירה יותר טוב אלו המנהיגות! לצאן מרעיתם כנראה באמת יש כוונות יותר טובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2017 08:29 |
|
| |
אמשל שכחת את הסוגרים המרובעים בתחילת ההודעה. זה כמעט קעקוע חומות הדת!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2017 10:14 |
|
| |
[ירוחם,
איני מכירה את ח"כ זנדברג, אבל אני לא חושבת שאפשר לקרוא לה "מנהיגת הרפורמים"...
ת"ט,
ככה זה אצל הרפורמים ]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2017 21:09 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | טוב אז יש שלוש תיאוריות אחת שלי, שאחראים לשנאה עסקני המועצות הדתיות השניה שהשנה מקורה בפיצול בין קהילות שרק האנציקלופדיות זוכרות שלישית שזה בגלל רוחמה וייס שיש אולי רבע פרומיל מהחרדים ששמעו עליה. כל זה בלי להכנס לדיון המטומטם אם רוחמה רפורמית או חילונית . היא חברה שלי בפייסבוק אני יכול לשאול אותה. אז בקיצור, התאוריה שלי הכי הגיונית. תודה. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא צריך לנפנף בבורות. מותר לשמור עליה בשקט. ומי שלא יודע דברים פשוטים, יכול פשוט ללמוד אותם ממי שכן יודע, במקום להמציא תיאוריות שאין להם שום קשר למציאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2017 21:24 |
|
| |
וכדי שלא יגידו שאני לא מנמק את הקביעה על בורותו של קירטו: א. כי הכרה של פיצול הקהילות בגרמניה כלומר תחילתה של התנועה הרפורמית, עד כדי מחשבה שזה משהו שרק אנציקלופדיות זוכרות. ב. הכרת האיבה בהונגריה מרומנים. ג. המחשבה שמעריב של שנות ה-60, העיתון הנפוץ בישראל (עוד עובדה שכנראה ידועה רק לאנציקלופדיות), היה עיתון עם אוריינטציה דתית.
אפשר גם לתהות על כושר הניתוח של מי שחושב שמקרה חסר חשיבות ולא מוכר משנות ה-80 היה יכול לחולל מפנה גדול ביחס לרפורמים, ואילו הקרע הגלוי והאיבה הגדולה שהייתה כשהם קמו בכלל לא קשור.
(אגב, אני לא מבין בבודהיזם כלום, אבל לאור השרשור הזה הייתי לוקח את כל מה שהוא כותב בערבון מוגבל)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2017 10:23 |
|
| |
[אמשלום]
יהודים תמימים מאמינים שיש אלוהים. יהודים תמימים מאמינים שאלוהים שומע תפילה. יהודים תמימים מאמינים שיש מקומות מקודשים שמשם תפילתם נשמעת יותר.
הבנתי שאת מגדירה את עצמך כרפורמית. תוכלי להסביר למי את מתפללת והאם זה חשוב לך מהיכן את מתפללת?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2017 13:36 |
|
| |
מאמתי שנאה צריכה נימוק או טעם? שנאה קלה להשגה וזולה במיוחד, קצת קשה יותר להפטר ממנה.
לגבי השאלות של ששלישי: אתה יכול לשאול כל אחד. גם המתקראים חרדים לא ישיבו עליהן אותה התשובה. ולגבי המושג יהודים תמימים - אין חיה כזו. בטח לא אתה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2017 10:06 |
|
| |
| yerubaal כתב: |  | לגבי השאלות של ששלישי: אתה יכול לשאול כל אחד. גם המתקראים חרדים לא ישיבו עליהן אותה התשובה. ולגבי המושג יהודים תמימים - אין חיה כזו. בטח לא אתה
|
|
אתה יכול לשאול כל אחד. גם המתקראים חרדים לא ישיבו עליהן אותה התשובה. זו שאלה אישית. אין חובה לענות. מותר להתעלם. זה בסדר.
ולגבי המושג יהודים תמימים - אין חיה כזו. "היופי בעייני המתבונן"
בטח לא אתה ולכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2017 07:49 |
|
| |
מנהיגי החרדים אוהבים את הריפורמים. הם מעניקים להם סיבה למסיבה, ולשלהוב ההמונים, ודרישות לתקציבים תמורת "ויתורים לריפורמים".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2017 12:38 |
|
| |
נישט

אמשלום לא דיברתי על מנהיגות הרפורמים דיברתי על הנשיפ הפרובוקטורית במתחם הכותל שבראשם תמיד נמצאת הגב זנדברג. ועוד כמה פרובוקטורית מקצועית.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2017 12:56 |
|
| |
| נישטאיך כתב: |  | מנהיגי החרדים אוהבים את הריפורמים. הם מעניקים להם סיבה למסיבה, ולשלהוב ההמונים, ודרישות לתקציבים תמורת "ויתורים לריפורמים". |
|
אם המזרוחניקים התחילו במלחמה, לא ייתכן "שהיהדות הנאמנה" תפגר במירוץ למען "כבוד התורה" מעבר לזה, היום החרדים חולבים את המועצות הדתיות לא פחות מהסוגים והאיום על התקציבים הדשנים רק הופך להיות מוחשי יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|