בית פורומים עצור כאן חושבים

קול באשה ערוה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2017 12:35 לינק ישיר 

לא נראה לי שהרב בזק רואה בזה דיון הלכתי (מעבר לדחיית דעתו של הרבי מסטמר שלא הובעה על ידי אף אחד מהפוסקים [כולל אותו עצמו שהוא אינו פוסק אלא סתם הזוי]).
בכל אופן, לא ענית לי כמובן אם הרב בזק הוא אישה שמספידה. אני מבין שאכן צדקתי ומבחינתך זה פשוט נורא ואיום שפוסקי הלכה מנסים להתחשב, ר"ל, בבני האדם, במקום לכפות עליהם תורה קשת לב ומרושעת. לא נותר לי אלא לברך ברוך הוא אלקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים ונתן לנו תורת אמת וחיי עולם נטע בתוכנו. איני יודע אם במקרה שהייתי נולד באותם מבואות אפלים הייתי יוצא מהם אל אור התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2017 02:02 לינק ישיר 

>בדומה לזה, בשולחן ערוך כתוב "ועכשיו נהגו שאין יוצאות אלא לאחר המיטה ואין לשנות" (שו"ע יו"ד שנט א), והטעם הוא שגנאי הוא לבנות ישראל שיסתכלו בהן אנשים (תוס' סנהדרין כ א בשם ירושלמי<

דברי התוס' בסנהדרין,דף כ, עמ' א, בד"ה נשים לצאת לפני המטה:

"כיון דשעת צער הוא ליכא למיחש להרהור; ובירושלמי פליגי איכא למאן דאמר לפני המטה לפי שגרמו מיתה לעולם ואית דנהגו לאחר המטה ואנשים לפני המטה לפי שגנאי לבנות ישראל שיסתכלו בהן אנשים".

הגנאי הוא לבנות ישראל שיסתכלו בהן אנשים, ולא ה"איסור" על האנשים להסתכל על הנשים בלוויות.

<גם זו המצאה חדשה, שלא ידוע מי המציא אותה, אין לה שחר. נכון שפעם היו מקוננים אפילו בעזרת חלילים, עין משנה בבא מציעא תחילת פרק השוכר את האומנים, אבל זה דבר אחר לגמרי. לוייה אינה בשביל לשיר אלא כדי לבכות>

המצאה חדשה - ישנה:

מצמרר: ניגוני רבותינו נשיאינו בהלווית הת' זלמי פבזנר ע"ה

http://www.col.org.il/show_news.rtx?Admin=yes&artID=91946

מנהג ירושלים בשירת ניגוני רבותינו בלוויה

http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=91895

"וכשחזרתי מהלוויה אחרי חיפוש מצאתי שמנהג ירושלים הקדמון בעניני חב''ק לוויה וקבורה היא שאדרבא ראו ענין גדול וחשוב בשיר וניגון בשעת הלוויה ובשעת ההספד והביאו הגאון המקובל האלקי רבי יצחק אלפייה זצוק''ל ראש המקובלים וראש החו''ק בעיה''ק ירושלם ת''ו והביאו בספרו הק' קונטרס היחיאלי (בית עולמים פרק טו סי'מ) שהוא מקור מנהגי הסוד ודברי האר''י הק' ותלמידיו בעניני קבורה ולחשיבות הענין נביא לכאן את לשונו הק': ''יש שמצווים לקרוא, בדרך כשמוליכים את מטתם לבית העלמין שיר השירים בניגון, ובנחת, ולשיר אותה כהוגן, ויש שמצווים לשיר לפני מיטתם שירים ותשבחות לה׳, ויש שמצווים להוליכם בכלי זמר, ומגגנים לפניהם כל הדרך, או פייטנים וחזנים משוררים. וידוע שאין דבר שכורת הקליפות כמו השיר והניגון, שהוא מסיר רוח הדאגה והעצבון ורוח רעה שבאדם, ומשרה בו השמחה והחדווה ורוח האלקים מפעמת בקרבו ולכן אומרים אותו לפני הנפטר, לדחות הקליפות והמקטרגים. והמשטינים מעליו בכל דרך הילוכו". 

מה שחדש במנהג ימנו  הוא, ששרים שירי ארץ ישראל.

ככל מנהג חדש, הוא "תמוה" רק בראשיתו, והוא יהיה מנהג "ותיקין" בדור שלאחריו.

<כאשר היא מדברת, הרי מסתכלים עליה>

פורום: עצור כאן חושבים - דבר תורה בבית הכנסת ע"י אשה – בחדרי חרדים

שו"ת: האם אפשר לשמוע שיעור תורה מאישה? - חדשות סרוגים

תוקן על ידי נישטאיך ב- 20/11/2017 02:05:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2017 10:42 לינק ישיר 

תלמיד לא טועה ציין שהמניע המתחשב פועל בהלכות רבות, והוא לא טועה אלא מעמיד על האמת.

לעומת זאת, מי שטען שיש הרוצים שהתורה תהיה קשה עד בלתי אפשרית, יש משהו בדבריו. אנו חשים שאם זה לא מאמץ ולא ויתור, האם זה יכול להחשב לנו למצוה? מצוה צריכה לגבות מאיתנו משהו, הלא כן.

נראה לי שכאן מצביעים על אחד המניעים הדתיים החזקים ביותר. אלא שהוא טעון לא רק התחשבות ופיתוח אלא גם הרבה ריסון. במיוחד כאשר הוא מופנה אל הזולת...

נישטאיך

איקון ירוק אחד מספיק?

האבחנות שלך והמקורות שלך ראויים לשינון.

ירוחם כתב (אני מעתיק כי זה בדף הקודם):

יש באמת אנשים שחושבים שלקבור יהודי זו מצווה.

איקון ירוק על התוספת הצנועה שגרמה לי כמעט לפרוץ בצחוק (עצוב) באשכול רציני.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2017 10:36 לינק ישיר 

הרב מימוני
תודה על ההבנה והבחנה. יש מקורק לדברי אלו כי לקבור לא נחשבת למצווה.
לתא דרבי ישמעאל בא - מסכתא דפסחא פרשה ה
היה רבי מתיא בן חרש אומר הרי הוא אומר ואעבור עליך ואראך והנה עתך עת דודים
(יחזקאל טז ח). הגיע שבועתו שנשבע הקדוש ברוך הוא לאברהם שיגאל את בניו ולא היה
בידם מצות שיתעסקו בהם כדי שיגאלו שנאמר שדים נכונו ושערך צמח ואת ערום ועריה
וגו' (שם /יחזקאל טז/ ז) ערום מכל מצות נתן להם הקדוש ברוך הוא שתי מצות דם פסח
ודם מילה שיתעסקו בם כדי שיגאלו שנאמר ואעבור עליך ואראך מתבוססת בדמיך וגומר
(שם /יחזקאל טז/ ו) ואו
ונשאלת השאלה חיפשו מצוות שיתעסקו בהם? הרי בשלשת ימי החושך- לפי חז"ל מתו היהודים שלא רצו להגאל ובני ישראל עסקו בקבורתם שהמצרי לא יגלו. אם הקבורה היא מצווה כה גדולה מדוע היו צריכים לחפש מצוות אחרות? למדנו מכך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2017 10:06 לינק ישיר 

שו"ע אבן העזר סימן פט: חיוב קבורת אשתו, ובו ד' סעיפים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קול באשה ערוה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.