| נשלח ב-15/12/2017 11:07 |
|
| |
תמורות בציבור הדתי
באשכול הכתבות הובאו דברי הרב שילת שביכה את הנהירה לחסידות ומיסטיקה ואת הזרם הדוגל בליברליות בהלכה: שחיקה בחשיבותן של המצוות המעשיות. הרב שילת מתנחם בכך שזו מגמה עולמית של פוסט מודרנה. חושבני שאלו תנחומי הבל. השחיקה נובעת בראש ובראשונה לא ממגמה עולמית אלא א. מנטיה יהודית למהדרין - מהקושי לקיים מצוות בעולם נהנתן. ב. מהקושי החברתי (יותר מזה – לפעמים מאות הקין החברתי) שמצוות מטילות על מקיימן בחברה חילונית למהדרין. ג. מהקושי הגדול בלימוד תלמוד, שלימודו ועיסוק בו מביאים את האדם לידי הכרת החשיבות הגדולה שיוחסה משך הדורות למעשה ולדקדוק במצוות. בכל מקום שבו ירדה חשיבות התלמוד ירדה גם רמת ההקפדה במצוות (גם כגורם. לא רק כתוצאות מקבילות לתופעה אחרת). צא וראה מעמדו של לימוד תלמוד בישיבות תיכוניות. ד. גורם נוסף וחשוב מאוד הוא הרדידות הדתית בהתמודדות [ברמת הכלל וברמת המחנך] עם תשובות טובות לאתגרי המודרנה - תורה ומדע, תורה ומוסר [במוסגר – אין הרבה דמויות מנהיגות הנטועות בדקדוק ההלכה מחד ובהכרה בעובדות שאי אפשר להתווכח עליהן מאידך]. כאשר יהדות קלאסית אינה תופסת, אין ברירה למחנכים אלא לנהל קרב נסיגה לקו היערכות שני של מיסטיקה. קרב שגורלו ידוע מראש. ויש גם קו נסיגה שלישי (בדר"כ התנועה איליו מישירה מהקו הראשון)– ליברליות בהלכה. שתי אלו דרכים לקיים איזושהי רציפות דורות (אמיתית או מדונה) תוך זניחה (יחסית) של קיום מצוות משמעותי. צא וראה בציבור החרדי את הפכן של נטיות אלו. א. האדרת חיי עוני והנזרות ממותרות (בתיאוריה...) ודקדוק הדין במרחב הציבורי בצורה מוגזמת. ב. מאמצים כבירים לביצור בועה חברתית. ג. דגש שחושבני שלא היה כמותו על ת"ת. ברוך ה' שבנקודה הרביעית שני הזרמים שווים ולא אלמן ישראל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2017 15:11 |
|
| |
אני באמת לא יודע על מה הרב שילת מדבר, אבל צריך להיות רב גדול ואיש מעלה כדי לא להתחיל כל דיון בהתבכיינות יללנית על התדרדרות הדור והנוער. אבל אני, כמו כל אדם רציני שבודק את הנושא לעומק, לא ראיתי שום סימן להתדרדרות כזו, לא בדור הנוכחי ולא בדור הקודם. התמורה המשמעותית שאני רואה בציבור הדתי זו ההקצנה הלאומנית וההתחרדלות המשיחית ואילו בציבור החרדי אפשר למצוא את תאומתה, פסיכוזת הצניעות המדורבנת על ידי תעשיית התשובה. ספרו על זה לרב שילת אם תתקלו בו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/12/2017 15:24 |
|
| |
ותספרו לקירטון על אחוזי החילון
|
|
|
|
| נשלח ב-16/12/2017 18:25 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | ותספרו לקירטון על אחוזי החילון |
|
בניגוד לפנטזיה מסוימות לא חלו שינויים משמעותיים באחוזי החילון, בכל משך ההיסטוריה המתועדת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 08:58 |
|
| |
קירטון אתה יכול להראות נתונים? הרושם הכללי הוא שבזרם המרכזי יש גידול משמעותי של שיעור החילון וחושבני שהדבר מוסכם על המחנכים וזו היתה נקודת המוצא של הדובר שצוטט
ומי שרוצה דוגמה לזלזול התהומי בלימוד התלמוד - הנה (הופיעה באשכול אודות הרב שטיינמן)
ואגב דבריך הנפלאים הנאמרים בריתחא דאורייתא כאן – ולמען הגילוי הנאות אודה ואתוודה שקטונתי מלהבין לעומק את פלפולי הרב שטיינמן זצוק"ל ואצ"ל הרעק"א, אם כי י"ל עמש"כ החת"ס בב"ק ע"ו. דכה"ג אי"ל בזה"ז ובעוה"ב, דכו"ע א"ל זבל"א וזבל"א וא"א דטגמעג"ק דאעפ"כ י"ל, בין לריב"ב בין לרשב"ג עכ"ל וצע"ג. וי"ל, דהנה בתד"ה א"ש במס' מו"ק אי' להא וזת"ד, דאב"א משאצל"ג ואב"א דשא"מ ל"ש ביקנה"ז, וכ"כ בחי' הגרנ"ט ע"א וברמב"ם פסוהמ"ק פ"ג הכ"א, והכל א"ש ולק"מ וד"ל ואכמ"ל, כנלע"ד ודו"ק. נו, שויין. –
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 11:59 |
|
| |
נו שוין
ונהירה למיסטיקה ב"ה קיימת בשפע גם אצל הליטאים. באומן התקיים בראש השנה מניין ישיבתי ושלא לדבר על קברים ככלל וסגולות .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 12:02 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | ומי שרוצה דוגמה לזלזול התהומי בלימוד התלמוד - הנה (הופיעה באשכול אודות הרב שטיינמן)
ואגב דבריך הנפלאים הנאמרים בריתחא דאורייתא כאן – ולמען הגילוי הנאות אודה ואתוודה שקטונתי מלהבין לעומק את פלפולי הרב שטיינמן זצוק"ל ואצ"ל הרעק"א, אם כי י"ל עמש"כ החת"ס בב"ק ע"ו. דכה"ג אי"ל בזה"ז ובעוה"ב, דכו"ע א"ל זבל"א וזבל"א וא"א דטגמעג"ק דאעפ"כ י"ל, בין לריב"ב בין לרשב"ג עכ"ל וצע"ג. וי"ל, דהנה בתד"ה א"ש במס' מו"ק אי' להא וזת"ד, דאב"א משאצל"ג ואב"א דשא"מ ל"ש ביקנה"ז, וכ"כ בחי' הגרנ"ט ע"א וברמב"ם פסוהמ"ק פ"ג הכ"א, והכל א"ש ולק"מ וד"ל ואכמ"ל, כנלע"ד ודו"ק. נו, שויין. – |
|
מכיוון שאני הוא המצוטט לעיל אין לי אלא לומר שדבריי הוצאו מהקשרם... ואם כבר צ"ל: לזלזול התהומי בלימוד התלמוד הפלפול וכבר קדמוני גדולי ישראל בזה, כנודע. בלי קשר, יש כמה וכמה סוגיות תלמודיות שבאמת נראות כפרודיה על עצמן, ואפילו האמוראים אמרו מדי פעם על שאלות מיותרות "קבסתן" או "כי מטית לשחיטת קדשים תא ואקשי לי" וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 21:07 |
|
| |
מספר אנשים אמרו לי שבשנות החמישים , אחוזי ההתחלות בחינוך הדתי היו בין שמונים לתשעים, כאשר בהתיישבות האחוזים היו נמוכים יותר משמעותית. אבל נתונים אין לי ואין לאף אחד כי ההגדרה של התחלנות, היא עניין מעורפל דיו. מה שכן, יש דבר ברור הרבה יותר וזה הקשר בין היללות על ירידת הדורות, לבין שפל מדרגתו של היללן. כאן הקורלציה מובטחת ומובהקת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 22:02 |
|
| |
קירטון אני משווה לשהות ה 70 וה 80
בעב זו גם בעיה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2017 01:41 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | קירטון אני משווה לשהות ה 70 וה 80
בעב זו גם בעיה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2017 10:38 |
|
| |
רושם אישי שלי ושל הרבה מבני גילי הנטועים במחנה הסרוג, בעיקר אנשי חינוך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2017 14:17 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | רושם אישי שלי ושל הרבה מבני גילי הנטועים במחנה הסרוג, בעיקר אנשי חינוך |
|
הרושם שלכם מוטעה. "אנשי חינוך" הם אינטרסנטים ידועים בעניין זה, כל שהם מתבכיינים על חילון, ככה נראה שיצטרכו להם יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2017 14:25 |
|
| |
אנשי חינוך הם לא מקור טוב. בטח לא לעומת הכמה אנשים שאמרו משהו לקירטון. יש לו מקורות ידע מופלאים על כל דבר - על הפרדת הקהילות הוא קרא ברומן ואת הציונות הדתית הוא מכיר מעיתון מעריב... לא שיש לי עמדה בעניין, אבל מדי פעם אני צריך קצת להוציא קיטור על אנשים שנראה שאין להם ידע בשום דבר אבל כותבים על כל דבר בידענות כולל פסילת אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2017 15:13 |
|
| |
עת הזרזיר הגיע?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2017 21:21 |
|
| |
| יש3 כתב: |  | אנשי חינוך הם לא מקור טוב. בטח לא לעומת הכמה אנשים שאמרו משהו לקירטון. יש לו מקורות ידע מופלאים על כל דבר - על הפרדת הקהילות הוא קרא ברומן ואת הציונות הדתית הוא מכיר מעיתון מעריב... לא שיש לי עמדה בעניין, אבל מדי פעם אני צריך קצת להוציא קיטור על אנשים שנראה שאין להם ידע בשום דבר אבל כותבים על כל דבר בידענות כולל פסילת אחרים. |
|
אני נזכר ברב ליאור. פעם שאלו אותו שאלה טובה. איך ייתכן שרבני החרדל המציאו איסור על שמיעת שירת נשים בעוד שבתנך כתוב שדבורה הנביאה שרה. אני יודע שהרבנים בדו מליבם הרבה שקרים והרבה מעשיות והרבה תירוצים מצוצים, כדי להסביר את הסיפור הזה , אבל הרב ליאור, באותו היום במקום להפריח עוד כמה אסמכתאות חסרות שחר , הוא פשוט התעצבן. הוא אמר לשואל שיש מחקר שאומר ששני שליש מהזוגות החילונים מתגרשים ושלושה רבעים מהחילונים הנשואים, בוגדים בבני הזוג שלהם. אז הרב ליאור הציע קודם לפתור את בעיות הזוגיות בחברה החילונית ורק אחר כך לדון בשירת דבורה או בשירת מרים. זה לגבי מחקרים ומקורות ורבנים. יש להם אג'נדה וזו של הרב שילת שטותית כמו זו של הרב ליאור. הם מתעסקים בלקדם אותה, אם בשביל זה הם צריכים לפברק מחקרים, ניחא, כבר עשו דברים גרועים יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|