| נשלח ב-21/12/2017 20:34 |
|
| |
אברהם יורוביץ ומשנתו
 קודם כל תמונה. קצת ביוגרפיה אברהם יורוביץ' נולד בכ"ח ניסן תש"ח, שבוע לפני הקמת המדינה. נפטר בא' ניסן תשנ"ג. גדל בבית של חסידי תולדות אהרן. נחשב לכישרון תורני גדול ובגיל צעיר מאוד מונה על ידי האדמו"ר לראש כולל לאברכים. זמן קצר לאחר מכן , קיבל מינוי של מו"צ בבד"ץ העדה החרדית בירושלים. למד ולימד קבלה וחסידות ובזמן הפיצול הידוע בחסידות תולדות אהרן, עזב את החסידות והקים את בית מדרש "אהל ויטבסק " ברחוב חיי אדם. כוונתו הייתה להחיות את חסידות ויטבסק. למד ולימד קבלה וחסידות. בין תלמידיו היו גם בעלי תשובה וכנראה שבאמצעותם נתקל בעקרונות מסויימים ששייכים לדתות ולפילוסופיות של המזרח. בשנתיים האחרונות לחייו , נחשפה העובדה שביקר פעמים מספר בציון רבי נחמן מברסלב באומן. האדמו"ר מתולדות אהרן הספיד אותו אחרי מותו במילים "אחד היה אברהם". נטמן בחלקת חסידות תולדות אהרן בהר הזיתים. עד כאן ביוגרפיה טכנית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2017 23:36 |
|
| |
אני מחכה. אנחנו מחכים.
הוא יכתוב.
כולנו נקרא
(תרגיל בדקדוק: הטיות של פעלים).
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2017 01:44 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | עיקר משנתו, כמדומני, הן הטיפות ושאר תרופות האליל שנהג לחלק למאמיניו... רק את עצמו לא הצליח לרפא... |
|
שכחתי באמת לציין שהיה הרבליסט זה דווקא לגמרי מגניב, דיין בבדץ ירושלים שהוא גם הרבליסט. יוצא מן הכלל אבל את הטיפול אף פעם לא ניסיתי. הרבנית עדיין מוכרת אותן בערך בעשרה שקל לבקבוק ואנשים אומרים שהן אחלה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2018 10:52 |
|
| |
אני חוזר לאברהם אחרי ההפרעה המיותרת. הייתי אומר שאת מישנתו של יורוביץ' אפיינו שני מוטיבים . אחד טפל ואחד עיקרי. המוטיב הטפל הוא התנגדותו של יורוביץ' לקו הפוליטי של חסידות תו"א ושל העדה החרדית בכלל. מזה בדרך כלל עושים הרבה עניין. איך מישהו כמו יורוביץ' דיין בבד"ץ ירושלים מדבר בפומבי נגד ההפגנות ולועג גם לפאשקווילים וגם למי שחתום עליהם. אבל מי שהכיר את דרך המחשבה של יורוביץ' הבין שהקו הפוליטי שלו, היה תולדה של התפיסה הפילוסופית הכללית שהוא לימד. הוא הרכיב את התורה מחדש, בתור דרך מעשית לעבודה נפשית. הוא התנגד להדגשת האינטראקציות החברתיות והקהילתיות, כיוון שהאמין שההתעסקות החברתית היא הסחת דעת מתפקידו העיקרי של האדם כעובד השם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2018 17:52 |
|
| |
קירטון
כתבת
הוא הרכיב את התורה מחדש, בתור דרך מעשית לעבודה נפשית. התוכל לתת דוגמא? המשפט הזה נשמע מעניין אבל גם כללי מדי, וגם, בחלקו הראשון, מאיים. האם הוא פירק את התורה לחלקים כדי לבנותה שוב? מהי אותה תורה שפירק ואיך בונים תורה מחדש?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2018 00:35 |
|
| |
יש מאות דוגמאות ואני גם אביא. זו לא בעיה. יצאו לאור שלושה ספרים מפרי עטו ואני מחזיק בבית את כולם. אני רוצה להתייחס לצורה שבה יורוביץ' פעל. הוא היה מקדים ומצהיר שכל האבות והנביאים וחז"ל כולם קדושים עליון ואין לנו שום תפיסה בהם ואחרי שהיה משלם את מס השפתיים הזה הוא היה מוצא פגמים בכולם, במשהו רבינו, ביעקב אבינו, בנביאים האמורים ובפרשנים. אפשר לומר שהוא יישם את הדוגמא הבודהיסטית שרואה בקדמונים אנשים שצריך ללמוד מהשגיאות שלהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2018 07:28 |
|
| |
קירטון
אנא המשך. יש כאן שתי הצהרות לקיים:
א. דוגמאות לפירוק התורה ואחר כך הרכבתה. (איני יודע איך להבין את המילים האלו).
ב. דוגמאות לפגמים שמצא הרב יורוביץ אצל אבותינו ומה למד מזה.
לגבי סעיף ב' יש להעיר שזו דרכה של תורה, שאינה מעלימה מאומה, וזו דרכם של פרשנים. האם לא כתב הרמב"ן על שרה אמנו ביחסה להגר שלא יפה התייחסה אליה? (למעשה, יש לחלוק על דברים אלו במקרה הפרטי ההוא, כיון שהגר היא שנהגה לא כשורה, אבל זה נושא לאשכול אחר).
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2018 07:41 |
|
| |
| קירטון כתב: |  | אני רוצה להתייחס לצורה שבה יורוביץ' פעל. הוא היה מקדים ומצהיר שכל האבות והנביאים וחז"ל כולם קדושים עליון ואין לנו שום תפיסה בהם ואחרי שהיה משלם את מס השפתיים הזה הוא היה מוצא פגמים בכולם, במשהו רבינו, ביעקב אבינו, בנביאים האמורים ובפרשנים.
|
|
אז אברהם יורוביץ' היה שקרן?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2018 08:56 |
|
| |
קירטון אם אתה רוצה באמת לנהל דיון על האדם, אנא כתוב יותר מחמש שורות מקוטעות כל כמה ימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2018 14:32 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  |
אז אברהם יורוביץ' היה שקרן? |
|
יורוביץ' היה רב אורתודוקס. הוא לא היה מהזרם שלך, אבל היה לגמרי רב ולגמרי אורתודוקס. מצד שני הוא היה שונה לגמרי מרבנים שאתה מכיר. הרבנים שאתה מכיר, אולי לא כולם טיפשים. חלק טיפשים, אני מסכים שחלק אנשים נבונים, אבל כולם משרתים את המערכת, משרתים את הממסד. לא משנה אם מדובר בממסד רישמי, כמו "בית הדין הרבני" או מדובר בממסד רעיוני כמו "הרציפות ההלכתית" או "מנגנון השו"ת" וכן הלאה. יורוביץ' היה חתרן. הוא לא היה חתרן לשם החתרנות, לא היה לו שמץ מזה, אבל לא היה לו כבוד לממסד, הוא ראה אידיאה אחת, העבודה הפנימית של האדם. בשביל זה הוא היה מוכן לזרוק את הממסד לכל הרוחות. לא עניין אותו. לכן אתה באמת לא תצליח לזהות את יורוביץ' עם אותו ממסד רבני ומערכת הילכתית שאתה מכיר. הוא שונה, הוא חי, הוא עירני. הוא חייב להגיע לשלו, הוא לא יכול להסתפק בזה שהוא נשאר נאמן למערכת. לכן השאלות שלך, המוזרות, שלא היית על רב אחר כמו הרב אונטרמן או הרב גורן או הרב סלובייצ'יק, או הרב פיינשטיין.
יורוביץ' לא היה יותר שקרן מהם והוא לא היה רב פחות מהם. אבל אין ספק שהוא היה שונה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2018 23:55 |
|
| |
סיכום: 1. היה אדם בשם אברהם יורוביץ', כמה פרטים ביוגרפיים משעממים. 2. הוא התנגד לקו הפוליטי של העדה החרדית. 3. הוא ראה את מוקד התורה בעבודת ה' של הפרט, והמעיט בערך הקהילה. על פי זה הוא "הרכיב את התורה מחדש".
אפילו בתור תקציר ביוגרפיה לאדם שנזכר בספר (בספרים שבהם זה נהוג) זה עלוב. אפשר לעשות עוד אשכולות כאלה 1. היה אדם בשם משה. לאבא שלו קראו מימוּן. נולד בקורדובה, ברח וכו' וכו'. 2. הוא התנגד לקו הפוליטי של גאוני בבל. 3. הוא מאוד הדגיש את השכל בתורה וזלזל במיסטיקה ועל פי זה פירש את התורה מחדש (כאן אפילו אפשר להבין מה זה אומר, בניגוד ל"הרכיב" של יורוביץ'). מי רוצה להוסיף?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2018 22:49 |
|
| |
יש
איקון ירוק.
קירטון
למרות הביקורת של יש, אני מקבל רושם שהרב יורוביץ אכן היה אדם מיוחד ויש מה ללמוד ממנו. אני מצטרף לבקשה לקבל עוד מידע. למשל, סיפורים אודותיו הממחישים את גישתו.
|
|
|
|