|
|
| נשלח ב-18/2/2018 21:52 |
|
| |
תחזל
אני מבין שאתה מתכוון ב"נוגע בדבר" לרב דוד בלוך. והביטוי "כאילו היא מציאות אובייקטיבית" אומר בעצם שחלקים בדבריו אינם נכונים עובדתית.
כך לפחות הבנתי.
כיון שאני קראתי את דבריו והתרשמתי מהם ולכן העתקתי אותם, אשמח לדעת במה הוא כותב דברים לא נכונים עובדתית. זה חשוב לי וכמסתבר לא רק לי.
*** קירטון
אני מאד חושש שהעתקתי את הדברים שלו בלי רשות והייתי צריך לבקש רשות. אמנם הודעתי לו לאחר מעשה שפירסמתי והוא לא מחה אבל זה לא אומר שעשיתי יפה.
הצטרפתי לרשימת המנויים שלו כשהייתי לתקופת מה בפייסבוק. נזרקתי פעמיים מפייסבוק והתייאשתי מנסיון להסתדר איתם. (זה גם מפתה מאד לבזבוזי זמן בקנה מידה נורא, ואני מתכוון רק לקבוצות של דיונים פילוסופיים, תאולוגיים וחברתיים חרדיים).
פתרון אפשרי הוא אם כן להצטרף לפייסבוק ולבקש ממנו להצטרף.
אם זה לא אפשרי, כתוב לי כאן ואוכל לכתוב אליו למייל ולשאול אותו איך אפשר להצטרף דרך האשכול הזה. נניח שאפרסם כאן מייל שלו לפניות כאלו - אם יסכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2018 15:46 |
|
| |
| ת_ח_ז_ל כתב: |  | לנושא האשכול: הועתקה כאן תעמולה דמגוגית של נוגע בדבר כאילו היא מציאות אובייקטיבית א. לא נכון שיש בארץ התקוממות עממית. התקשורת בישראל אינה מייצגת את הציבור אלא הם חבורת פראים שקובעים את נושאי השיחה, פעם המלצות נתניהו פעם חוק המרכולים וכו', לפי השיעמום. יש כאן הסתה קלאסית נגד מיעוט, וברור שהדורות הבאים יזכירו את הדור שלנו לדראון עולם, דור שהיתה בו הסתה פרועה ושנאה נגד המיעוט החרדי מצד השמאל בלי שום נקיפות מצפון ובלי שום מודעות עצמית. גם העיתונאים שעולים לראשות מפלגות פה מוכיחים שהכל בדורנו דמגוגיה. ב. הדיבורים על אפשרות לגיוס חרדים בצה"ל הם התעלמות מהמציאות, שאפילו ההסדרניקים סובלים בצבא כל היום מכפייה חילונית כידוע. צה"ל אינו מתחשב בחיילים דתיים. רק בנח"ל החרדי הוא מתחשב כדי שיבואו חרדים אחרים, אבל אם יבואו חרדים רבים וצה"ל לא ירגיש שהוא צריך אותם אפשר להסיק מההתנהגות היום שהיחס לחרדים יהיה הרבה יותר גרוע מהיחס להסדרניקים. ג. כפי שהוכיח חוק המרכולים, שהתחיל בתביעה של בעלי מכולות שרצו שלא תהיה להם תחרות של טייקונים, השמאל בישראל שונא דת יותר מכל העקרונות החברתיים שלו. גם יאיר לפיד מדבר בפירוש על שינוי החרדים. מס השפתיים שאינו רוצה לשנות את החרדים אינו כלום: הוא רוצה לשנות בחרדיות רק את מה שייראה לו, ואם הוא השופט מה יישאר מהחרדיות ומה יתחלף ברור שהוא רוצה לכפות את האידיאולוגיה שלו. אין כאן נושא אחד מבודד אלא מלחמה כללית נגד הדתיות, שמתמשכת כבר כמאה שנה, וקודמת למדינת ישראל ולפטור בני הישיבות בשנים רבות. |
|
יש משהו מעט משעשע בכך שאנשים שמעולם לא שירתו בצבא, יודעים לתאר היטב מה קורה בו, מי מפלה בו את מי, וכו'.
מעניין שכאשר המידע בעתונות נוגע לחרדים, יודעים היטב לקבוע כי "התקשורת בישראל אינה מייצגת את הציבור", וכי חבורת הפראים הזו, אינה מקור אמין שניתן לסמוך עליו.
אבל... כאשר הם כותבים על כך שיש "כפיה חילונית בצבא" - אז דבריהם הם קושט דברי אמת חקוקים בסלע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2018 21:34 |
|
| |
2 הערות לגבי הנידון:
א. אני חש שהתקשורת הכללית- נמנעת מלדון בשאלה,
האם יש צורך בטחוני כיום בגיוס חובה- או שמבחינת צורכי הביטחון- והכלכלה וכו'-
עדיף דווקא לעבור למודל של צבא מקצועי - כפי שיש כיום ברוב ככל המדינות הדמוקרטיות בעולם,
[למעט צפון קוראיה ודומיה...] כפי שכבר כתב- תאמינו או לא עופר שלח יו''ר יש עתיד {!!} בספרו ''המגש והכסף''?
ב. כהמשך לא'- אני חש שלפחות חלק מאלו שאינם מעוניינים לדבר או לחשוב- על מעבר למודל כזה-
הסיבה היא- משום שהם רואים ערך חברתי- בכור היתוך- ועוד סיסמאות קומוניסטיות כאלו ודומיהם,
ובנקודה זו- הם לכאורה בדיוק כמו חרדים [דהיינו-בכך שהם סוברים שערכים שהם מאמינים בהם- ורוצים לקדמם-
יש לכפות אותם- גם על מי שלא רואה את אותם דברים עין בעין...]
|
|
|
|
|