בית פורומים עצור כאן חושבים

מהי נשמה? ספרו של הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/6/2018 15:39 לינק ישיר 

אתה יודע הכל.  אז אולי תסביר מדוע לא התקוממו כנגד דעה יחידאה (מי חולק עליה? ) וטענו שזה מדובר בעבודה זרה. ולמה לא כנגד הדעה שבתענית בולכים לבית הקברות שיבקשו רחמים, ולמה גדולי ישראל הראשונים שדנו בדבר אמינותו של ספר הישר, לא טענו נגדו שהוא פסול כי הוא המציא שיוסף הלך לקבר רחל ?? וכן המדרש שרחל ביקשה להקבר על אם הדרך כדי שיתפללו ישראל בדרך לגלות. ופסיקת כל הפוסקים לגבי עלייה לבית הקברות בערב ראש השנה, הכל המצאה. .  . למה ? כי ירוחם לא מבין את זה . . .  
אתה מדבר בסיסמאות והמצאות, דעה יחידאה, המצאה. זה לא נקרא דיון רציני. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2018 15:48 לינק ישיר 

בגמרא נאמרו הרבה הרבה מאד דברים לא נכונים ולא מקובלים. לא כל דבר היה חשוב לתגובה.. הסיפור השולי הזה שכאמור בטעות לשונית יסודה. לא התיחסו אליו רק לאחר 1000 שנה. כל אחד כותב ספרים מהגיגי לבו ומוחו כך הוא מבין. הסיפורים על רחל ואחרים הם סיפורים נחמדים שמתאימים לגני הילדים ולאנשים שלא השכילו להשתחרר מהגן. אגב לתשומת ליבך המלומדת השולחן ערוך פוסק שאין להגיד קדיש בבית הקברות! מי שם ליבו להלכה מפורשת? יצר הע''ז הרבה יותר חזק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2018 15:53 לינק ישיר 

תלמיד, לא זכור לי שאי פעם השתמשתי במילה הספציפית  חירטוט. בעיקבות ירוחם השתמשתי בה עכשיו .

לכן הדמיון וההמצאות הם שלך. 

אני  הבאתי בתוך המרכאות את הציטוט מתוך ויקיפדיה  כדי שכל המעוניין בכך יוכל לגגל ולמצוא את המקורות .

גם בזה טעית. לא המצאתי כלום.

ובאשר לחז"ל - הם האמינו בהתאם לידע שהיה אז ולכן להביא את חז"ל כהוכחה בנושא הזה זה מופרך.. .

תוקן על ידי אפריםבן ב- 03/06/2018 15:54:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2018 16:08 לינק ישיר 

אפרים בן, אם תוכל להסביר את הקשר בין הציטוט שהבאת לדיון זה יעזור.
ומה הקשר הידע שהיה אז?

הדיון כאן הולך בעיקר על עניין מה האמינו חז"ל ומה לא. והאם אמונות אלה שנטען שהאמינו בהן חז"ל סותרות את הדת את תורה שבכתב ועשרת הדברות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2018 16:26 לינק ישיר 

אני התיחסתי רק למה שהביא מיימוני מספרו של שטיינזלץ בנוגע למושג נשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2018 17:36 לינק ישיר 

עם כל הענין הרב שיש לי בניפוץ אמונות הבל, האשכול היה אמור לדון בספרו של אבן ישראל ולא במחלוקות על קברי צדיקים, שכבר דנו ודשו בהם (ודעתי ידועה כנגד).

אבל איני בעלים על האשכול. אני רק הפותח שלו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2018 09:54 לינק ישיר 

הרב מימוני כותר האשכול מדבר על הנשמה. אין לך מקום שבו יש הכי הרבה נשמות( אם יש) כמו קברי צדיקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2018 10:12 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

"הענין הרב שיש לי בניפוץ אמונות הבל"

בדיחה טובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2018 10:15 לינק ישיר 

תלמידתלמיד כתב:
שלישישי תפסיק להטריל דיונים, פתחת אשכול מיוחד על אמונה בה' אין צורך להכנס לכל דיון עם אותם שאלות יסוד ברמה של כתה א',. כאן עוסקים בקומה עשירית לא ביסודות.

לגבי מי שלא מאמין בהמצאותן של תופעות 'על טבעיות', יהיה עליו להסביר את סיבות התנהלות מה שנקרא "טבע", ולתת הסבר טבעי לתופעות קיימות וכוחות הנקראים "על טבעיים",  הקיימים בעולם . פעם בתכנית מציאות בתקשורת, איכזו בעלי כוחות על טבעיים מתקשרים וכדו מה, לאו דווקא דתיים, כי חלק ממעשיהם אף אסורים לפי התורה, והוכח אל מול המצלמה מציאות של כוחות אלה. כמו אחד מהם שהגיע לבית בו נרצח יאיר שטרן, בעיניים קשורות, הוא שיחזר בערך מה שקרה שם לפני 70 שנה.

אפשר לשלוח את ה"מומחה" למדבר סיני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2018 10:00 לינק ישיר 

יש"כ רבינו מימוני על ההשקעה הרבה נתת הרבה חומר למחשבה עד כדי הדפסה לעיון בשבת..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהי נשמה? ספרו של הרב עדין אבן ישראל (שטיינזלץ)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.