בית פורומים עצור כאן חושבים

בין יצרנים לרבנים "שלנו".

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2018 12:54 לינק ישיר 
בין יצרנים לרבנים "שלנו".

כל בר דעת מבין, שכאשר מייצרים בכמויות, נוצרים גם מוצרים פגומים, ולשם כך ישנה במפעלים מחלקה הבודקת את איכות המוצרים, לפני שהם נשלחים לחנויות, ואעפ"כ, פעמים רבות מגיעים לחנויות מוצרים פגומים.

המצב שונה כאשר אנו עוסקים ברבנים. רק הרבנים "שלהם" טועים, ואילו הרבנים "משלנו אינם טועים לעולם, וכשטעו, היה זה ב"כוונה".

לאחרונה פורסם בעתונות החרדית והכללית על מחדל חמור בארגון רבני 'צהר'

מחדל בצהר: הרב קידש - העדים היו פסולים - כיכר השבת

"בחתונה שנערכה אמש (רביעי) בבית עובד שבסמוך לראשון לציון, מסדר הקידושין היה ר' שלמה שדה מארגון רבני 'צהר', אלא שמפרטים שהגיעו לידי 'כיכר השבת' עולה כי העדים בחופה היו פסולים לעדות, וכתוצאה מכך הנישואין לכאורה לא תקפים.

מדובר בזוג חילוני מסורתי שהחליט כי רב מארגון 'צהר' יסדר את הקידושין בחופתם, אלא שבבוקר לאחר החתונה מתבררים פרטים מזעזעים על התנהלות סידור הקידושין בניגוד גמור להלכה.

בשיחה עם הרב י', מגיד שיעור העוסק בקירוב רחוקים, הוא מספר ל'כיכר השבת' את השתלשלות הדברים: "בשעות הלילה המאוחרות אמש (רביעי) פונה אליי תלמיד ומספר: 'השתתפתי בחתונה הערב, ומי שהיו עדים בחתונה הם שני גיסים הנשואים לאחיות'".

"הזדעזעתי והבנתי מיד כי הנישואין לא תקפים", אומר הרב י'.

'כיכר השבת' פנה לאחד העדים, משה אלקוקין, שמאשר את הדברים. "אני ויהושע (העד השני) נשואים לשתי אחיות", הוא מספר. לדבריו, "לא ידעתי שהקידושין לא תופסים".

"המקדש אפילו לא שאל אותי אם אני רואה את הטבעת, ואם היא שווה פרוטה או לא שווה פרוטה. היום הבנתי שזה בעייתי", הוא מספר ומוסיך כי בתחילה חשב שזה שהוא גיסו לא אומר שיש ביניהם קשר משפחתי.

הבוקר הגיע המקרה החמור לפתחו של האב"ד הדיין הגאון רבי ברוך שרגא. "שאלו אותי מה ההלכה", אומר הרב שרגא ל'כיכר השבת', "אמרתי שצריכים קידושין מחדש ולהחליף את הכתובה, דינם של הזוג כפנויים. שני גיסים הנשואים לשתי אחיות זה כמו שני אחים בדרגה, ובעגה הלכתית זה נקרא 'ראשון בראשון'".

"איך אפשר לסמוך על צהר? לא פלא שמרן זצ"ל כל כך נלחם בהם בעבר", מוסיף הרב שרגא.

הרב המסדר, שלמה שדה, הגיב ל'כיכר השבת' כי "אני לא מעוניין למסור תגובה, אתה יכול לפנות לדוברות צהר".

מצהר נמסר בתגובה כי "מייד עם היוודע השגגה נוצר קשר עם הזוג והם עודכנו בתקלה ואף הביעו התנצלות עמוקה על חלקם בעניין. 110000 איש שהתחתנו עד היום בצהר בהלכה ובאהבה הן עדות להקפדה על כל תג ותג בהלכה. חשוב לציין כי השגגה נפלה למרות כל הסייגים שנעשו כולל הדרכה והסברה על מחויבויות העדים.

"במצב שנוצר, הקידושין ייעשו מחדש בשעות הקרובות בפני עדים כשרים ותימסר כתובה חדשה , ע"פ תשובת רדב"ז ח"א סי' שע"ב ובהתייעצות עם דיינים".

הבוקר הגיע המקרה החמור לפתחו של האב"ד הדיין הגאון רבי ברוך שרגא. "שאלו אותי מה ההלכה", אומר הרב שרגא ל'כיכר השבת', "אמרתי שצריכים קידושין מחדש ולהחליף את הכתובה, דינם של הזוג כפנויים. שני גיסים הנשואים לשתי אחיות זה כמו שני אחים בדרגה, ובעגה הלכתית זה נקרא 'ראשון בראשון'".

"איך אפשר לסמוך על צהר? לא פלא שמרן זצ"ל כל כך נלחם בהם בעבר", מוסיף הרב שרגא".

מי לדעתכם צדק:

אנשי צוהר שהבינו ש - 110000איש שהתחתנו עד היום בצהר, בהלכה ובאהבה הם עדות להקפדה על כל תג ותג בהלכה, מלמדים על הכלל, והזוג האחד ללמד על עצמו יצא, וכשנודע להם שאחד ממסדרי הקידושין שלהם טעה, הם הודיעו לבני הזוג שהיתה בעיה בקידושי הבעל, ועליו לקדשה פעם נוספת

או מי שאמר: "איך אפשר לסמוך על צהר? לא פלא שמרן זצ"ל כל כך נלחם בהם בעבר".

האם הוא בטוח שרבני הרבנות לעולם אינם עושים טעויות?

האם גם כשמצא דיין מדייני הרבנות, שהיטה את הדין פעמים רבות, הוא יאמר, שהרי"ח זוננפלד צדק במלחמתו ברבנות הראשית?

הרב אליהו בקשי-דורון, כתב בספרו שו"ת "בנין אב", חלק ה, סי' פ, עמ' שס:

א. עריכת קידושין לכתחילה בעדים פסולים.

"כשעוררתי את הנושא בכנס דיינים העירו לי על כך שיש רבנים החוששים למכשלה זו וכאשר משיאים זוגות שסביר שלא יקפידו על איסור אשת איש מקדשים לכתחילה בעדים פסולים כך שהקידושין לא יחולו ולא ייכשלו באשת איש גם אני נפגשתי בתופעה זו למעשה אחד מבני הקיבוצים היה רשום כפסול חיתון מחשש ממזרות כיון שאמו ילדה אותו כאשת איש מאחר בבירור בבית הדין עלה שקידושי אמו היו בעדים פסולים ומשום כך התירוהו להינשא כששאלתי את הרב המקדש כיצד קידש בעדים פסולים השיב שבחזקת ממזר על סמך דברי מהרי"ו כיון שספק ממזר מותר מן התורה ויש להיכנס גם לדוחק להצילו כדי שיבוא בקהל אולם להתיר אשת איש להינשא בלא גט לא התירו כשיש עדים פסולים לחשוש לפוסקים כרמ"א כפשוטו וכן לסברת החתם סופר לפי"ז העצה שהרב יקדש בעדים פסולים יכולה רק להתיר ממזר בדיעבד אבל אין בה לפתור את בעיית העגונות ולהציל את האישה המתקדשת בעדים פסולים מאיסור אשת איש ומאיסור אסורה לבעל ולבועל הגר"מ שטרנבוך שליט"א בתשובה שם חלק שם על אחד מגדולי ההוראה שהורה לקדש בעדים פסולים והסיק להלכה וז"ל ולדעתי אין להתיר לסדר קידושין בעדים פסולים דווקא רק להיפך ויזהיר באזהרה חמורה החתן והכלה שאצלנו אין הקידושין כמקח רק יסודם ועיקרן קידושין מלשון קודש ויזהיר אותה שאם ח"ו תזנה נאסרה לבעלה והעוון זנות ר"ל לה ולו חמור מאד והבנים ממזרים ואם הם מבטיחים אפילו הם חפשיים יצא ידי חובתו ואם רואה שמפקפקים אם ליזהר אח"כ מזנות ר"ל ישתמט לסדר קידושין ...".

מדבריו ניתן להבין, שעריכת קידושין לכתחילה בעדים פסולים, נעשתה על דעת הרבנים עורכי הקידושין, ולא בידיעת או הוראת הרבנות הראשית, המעוררים את השאלה, מה עוד עושים הרבנים על דעתם, ואם הם מדווחים על טעויות?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 15:07 לינק ישיר 

אני מבטיח לך נאמנה שאף יצרן לא טעה בסידור קידושין או בדבר הלכה. וכן אני בטוח שאף רב מכל זרם לא טעה ביצור מוצרים פסולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2018 15:18 לינק ישיר 

נישטאיך

איקון ירוק על שאלה חשובה. הרשה לי לקחת את השאלה שלך לא בתור הערה על שימוש בטעויות של רב כדי לנגח פוליטית, אלא כמעוררת את השאלה: האם פיקוח רבני בהכרח יהיה נקי מטעויות. ואם יש טעות, מה זה אומר על הרב, על הארגון או המגזר שהוא משתייך אליו, ואולי על ההלכה עצמה.

זה שייתכנו טעויות גם אצל גדולי הגדולים, למשל בסנהדרין, נאמר בידי חז"ל, שהרי כך פירשו את פרשת הטעות של "עיני העדה".

כדי למנוע טעויות, פותחו הליכים ושיטות בכל מיני תחומים, גם במדע, גם ברפואה - וגם בהלכה.

תפקידו של הרב בסידור קידושין (נישואין) הוא למעשה של מבקר הלכתי. הרי מי שמקדש את האשה זה הבעל, ומעיקר הדין, מדאורייתא, בוודאי אין צורך בנוכחותו. מה שצריך הוא את הבעל, האשה, ושני העדים.

הרב נוכח כדי לוודא שלא היו שגיאות ותקלות. למעשה, את הרב צריך יותר עבור גירושין, מפני שאם הגירושין נעשו באופן כושל, האשה נשארת אשת איש. אבל אם הקידושין לא נעשו לגמרי בסדר, במקרה הגרוע ביותר האשה פנויה אלא שאין בני הזוג מודעים לכך. ויתכן שהם ייחשבו נישואין בעקבות החיים המשותפים במסגרת של שמירת מצוות.

לפיכך, דומה שההתקפה שמתוארת כאן מצד מגיד שיעור נגד הרב מסדר הקידושין היא יותר פוליטית מאשר מוצדקת.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2018 03:29 לינק ישיר 

האמנם לדעתך ביקש מסדר הקידושין להביא בכוונה עדים פסולים ?  (שכדברי הרב מיימוני אינו אלא ה"מסדר" כמו "סדרן", ואגב גם בגירושין יש "מסדר גירושין" שזה תפקידו לדאוג שהכל יהיה לפי הסדר הנדרש .) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2018 08:08 לינק ישיר 

תלמידתלמיד

לא טענתי שמסדר הקידושין בסיפור בו פתחתי את אשכולי, רצה שהקידושין יהיו בעדים פסולים; ברור אצלי שהיתה שם "פאשלה", וגם בארגון צוהר הודו בכך, וסידרו לזוג קידושין אחרים וכתובה חדשה (דומני שבימנו כותבים לכל אחת בכתובתה "בתולתה", אא"כ היא גרושה או אלמנה), וגם ברור אצלי שבארגון צוהר חקרו את המקרה, ונקטו בצעדים בצעדים שמקרה דומה לא יחזור.

טענתי, שאין ספק אצלי שמקרים דומים קורים גם בסידורי הקידושין של הרבנות, בשוגג או אף במזיד, כפי שברור מתשובת הרב אליהו בקשי-דורון בספרו שו"ת "בנין אב" שהבאתי.

משום מה איני חושב שהאב"ד הדיין הגאון רבי ברוך שרגא הבין שהוא נשאל  שאלה תמימה "מהי ההלכה", או שאותו  מגיד סיר לא ידע שהעדים פסולים, גם איני חושב שהוא יפנה להרב שרגא לשאול אותו מה דעת ההלכה על פסקי הדין של "אותו אב"ד" של הרבנות, או שהרב שרגא יוסיף לתשובתו:  איך אפשר לסמוך על אב"ד של הרבנות לא פלא ש...  כל כך נלחם בהם בעבר", וירוץ ל"כיכר השבת", לספר על המקרים ותשובת הרב שרגא או ש"בחדרי חרדים" יפרסם את הדבר.

ראה כאן על מעשיו של "אותו אבה"ד":

https://www.haaretz.co.il/news/law/1.1705479

ואסיים בדברי מיימוני:

"לפיכך, דומה שההתקפה שמתוארת כאן מצד מגיד שיעור נגד הרב מסדר הקידושין היא יותר פוליטית מאשר מוצדקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2018 09:18 לינק ישיר 

לי רק נשאר לתהות איך נודע לצהר על התקלה?
הכתבה לא טורחת לספר לנו מי סיפר להם. נראה שלדעת הכתב זה עניין שולי לגמרי. אם אתה רואה שני גיסים עדים, לא מצופה ממך ללכת לרב המסדר ולשאול אותו אלא לחכות לסיום וללכת לשאול את הרב שלך. גם הרב כמובן לא יטרח לחפש את הרב המסדר ולהגיד לו. במקום זה נלך לשאול את האב"ד הדיין הגאון כי הרי מדובר פה בשאלה מאוד סבוכה שאנחנו לא בטוחים מה התשובה עליה וצריך אב"ד דיין גאון כדי שיפתח שו"ע. וכמובן שבסופו של דבר גם האב"ד הגאון וגם עליו לא מסופר שחשב שכדאי להודיע לרב המקדש, אבל לאותו אב"ד דיין גאון היה כן חשוב לדבר עם כיכר השבת, כדי שמאמיניו הרשעים החוטאים בגלישה באינטרנט יוכלו לשמוע על טעות של הרב המקדש.
כמובן גם שחשוב מאוד למסור את הרב שהתקלה יצאה מתחת ידו. ללא ספק מדובר פה בלשון הרע לתועלת, שכן כל קוראי כיכר השבת שנעזרים בשירותי צוהר ולא יודעים שעדים קרובים פסולים, יידעו שאם במקרה יגיע אליהם הרב הנ"ל הוא עלול לא לגלות שהעדים קרובים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין יצרנים לרבנים "שלנו".
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext