|
|
| נשלח ב-22/8/2018 10:32 |
|
| |
ד ולא עבודה זרה בלבד הוא שאסור להיפנות אחריה במחשבה, אלא כל מחשבה שגורמת לו לאדם לעקור עיקר מעיקרי התורהמוזהרין אנו שלא להעלותה על ליבנו, ולא נסיח דעתנו לכך ונחשוב ונימשך אחר הרהורי הלב: מפני שדעתו של אדם קצרה, ולא כל הדעות יכולות להשיג האמת על בורייו; ואם יימשך כל אדם אחר מחשבות ליבו, נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו. (משנ'ת, עבו'ז)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2018 10:47 |
|
| |
אפרים
חוששני שאין לי את הזמן הדרוש להאריך, אז אענה לשאלה שאולי שאלת (ותודה לספרן שזירזני).
כאשר אני מעיד שבתפילה שלי אני חש שיש לי דיאלוג, ויש עוד צד שותף מולי, וזה אלוקים - עבורך ועבור כל אדם אחר זה סיפור דברים בלבד.
כל מה שאני יכול לקוות, אם יש לי יומרה לצפות למשהו, הוא שהחויה שעברה עלי, שאני מעניק לה משקל אובייקטיבי, היא לא רק פרטית שלי, אלא גם זמינה, כחויה פרטית לאחרים.
דוגמא להתייחסות כזו אני מוצא אצל הגרי"ד סולוביצ'יק המציג באופן דומה את כתיבתו אודות החויה הדתית והדת. הוא יכול לספר. הוא לא מתיימר להוכיח. רק לספר ולהזמין אחרים לבדוק אם גם הם זוכים לתגלית דומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2018 11:05 |
|
| |
התנ"ך חושב ממש אחרת:
ויִּגַּשׁ אֵלִיָּהוּ אֶל-כָּל-הָעָם, וַיֹּאמֶר עַד-מָתַי אַתֶּם פֹּסְחִים עַל-שְׁתֵּי הַסְּעִפִּיםאִם-יְ' הָ' לְכוּ אַחֲרָיו, וְאִם-הַבַּעַל לְכוּ אַחֲרָיו; וְלֹא-עָנוּ הָעָם אֹתוֹ, דָּבָר. כב וַיֹּאמֶר אֵלִיָּהוּ, אֶל-הָעָם, אֲנִי נוֹתַרְתִּי נָבִיא לַי', לְבַדִּי; וּנְבִיאֵי הַבַּעַל, אַרְבַּע-מֵאוֹת וַחֲמִשִּׁים אִישׁ. כג וְיִתְּנוּ-לָנוּ שְׁנַיִם פָּרִים, וְיִבְחֲרוּ לָהֶם הַפָּר הָאֶחָד וִינַתְּחֻהוּ וְיָשִׂימוּ עַל-הָעֵצִים, וְאֵשׁ, לֹא יָשִׂימוּ; וַאֲנִי אֶעֱשֶׂה אֶת-הַפָּר הָאֶחָד, וְנָתַתִּי עַל-הָעֵצִים, וְאֵשׁ, לֹא אָשִׂים. כד וּקְרָאתֶם בְּשֵׁם אֱלֹהֵיכֶם, וַאֲנִי אֶקְרָא בְשֵׁם-יְ', וְהָיָה הָאֱ' אֲשֶׁר-יַעֲנֶה בָאֵשׁ, הוּא הָאֱ'; וַיַּעַן כָּל-הָעָם וַיֹּאמְרוּ, טוֹב הַדָּבָר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2018 11:20 |
|
| |
שלישישי
איקון ירוק
והגמרא חושבת ממש אחרת.
נס היה לו לאליהו שלא חשדו בו שהוא מנצח בדו קרב על ידי כשפים במקום על ידי נס מאלוקים.
איקון ירוק מחייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2018 13:37 |
|
| |
שלישי
חלק מסויים בפאזל יש להם?
|
|