|
|
| נשלח ב-6/9/2018 19:16 |
|
| |
פתי_מתחכם
הרב אורי הולצמן, יהודי נעים מאוד ותלמיד חכם גדול, כתב כעת מאמר נכבר בעניין זה, כחמש דפים באורך. אני רוצה להעלות את המאמר לאשכול אבל אני לא יודע איך לעשות את זה באופן שלא תמצאו הקוראים כותל של טקסט.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2018 22:49 |
|
| |
ראש השנה כיום דין גם בחז"ל זה פחות תופס מקום, ראש השנה הוא בעיקר יום המלכת ה' המקבל ביטוי גם בעשיית הדין, וקבלת מלכותו מתבטאת גם על ידי עשיית תשובה. זמן הכפרה הוא ביום כיפור. עשיית התשובה בחודש אלול וכל עניינו הוא הכנה לשניהם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2018 08:40 |
|
| |
פתי מתחכם
ברוך הבא (או השב?)
אתה מוזמן לשלוח את המאמר אלי למייל שלי
ואם הוא מתאים אפשר להפוך אותו לאשכול. צריך כמובן שהמאמר יהיה בקובץ וורד כדי שאפשר יהיה להעתיק ממנו לפורום.
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2018 13:06 |
|
| |
היכן מצאנו בחז"ל שראש השנה הוא יום המלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2018 18:09 |
|
| |
במס ר"ה - אמרו לפני מלכויות (וזה רק בר"ה) כדי שתמליכוני עליכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2018 14:21 |
|
| |
וביום כיפור של יובל? בתעניות לשיטת רש"י בתענית?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2018 15:55 |
|
| |
כל נוסח התפילה בנוי להמלכת הקב"ה, גם זכרונות ושופרות הם עניין של המלכה. בכל התפילה שתיקנו אנשי כנה"ג אין זכרון לדין, הכנסת ונתנה תוקף לתפילת ראש השנה, זה תוספת מאוחרת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2018 18:49 |
|
| |
המשנה מדברת רק על יום דין, וזכרונות כולם סובבים על דין. ועדיין לא ענית על שאלתי מיובל ותעניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/9/2018 22:31 |
|
| |
הזיכרון והדין בראש השנה הוא הפועל יוצא של המלכות. שעיקרו הוא יום בריאת העולם, כדרך מלכים שביום השנה למלכותם עושים מאזן. ודאי שיש ביטויי המלכה בכל ימי השנה וייתר ביטוי בזמנים מיוחדים. אבל ראש השנה הוא בעיקרו יום המלכת הקב"ה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2018 16:08 |
|
| |
בעל שאלה טובה אמנם הדין מפורש בר"ה לד
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2018 16:58 |
|
| |
הדין מפורש ששווה היובל לראש השנה, האם יום כיפור הוא יום המלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2018 09:41 |
|
| |
תלמידטועה
מדוע ר"ה הוא יום המלכה ובפרט אם לא אז נברא העולם? נבחר משום מה. אז למדו מפסוקים גם ליו"כ ביובל שהוא יום המלכה. אמנם אני מודה שר"ה מתקשר יותר כי הדין מתקשר איכשהו להמלכה אבל בעלי האגדה לא יתקשו להסביר את שמיטת הקרקעות כפן של המלכה
|
|
|
|
|