|
|
| נשלח ב-13/2/2019 09:21 |
|
| |
| אברם_העברי כתב: |  |
והנירנברגיות שלו בעניין הנשים הנכריות? כה אמר הֶר רובין, היושב בגולת גרמני"א ונותן עיניו בנשים נכריות? :)
|
|
ומה יש בכך? בית המלוכה נבנה מנכרית והיה מלא בנכריות...
יש בתורה איסור גורף שלא לשאת נכרית? זה מה שכתוב בתורה:
טו פֶּן-תִּכְרֹת בְּרִית, לְיוֹשֵׁב הָאָרֶץ; וְזָנוּ אַחֲרֵי אֱלֹהֵיהֶם, וְזָבְחוּ לֵאלֹהֵיהֶם, וְקָרָא לְךָ, וְאָכַלְתָּ מִזִּבְחוֹ. טז וְלָקַחְתָּ מִבְּנֹתָיו, לְבָנֶיךָ; וְזָנוּ בְנֹתָיו, אַחֲרֵי אֱלֹהֵיהֶן, וְהִזְנוּ אֶת-בָּנֶיךָ, אַחֲרֵי אֱלֹהֵיהֶן.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 10:22 |
|
| |
נו, אם היה חסר משהו (או מישהו; אתם בכלל יודעים מה זה שלישישי?) בשרשור הזה הרי הוא הגיע. אני שמח לראות שהקטנה שהכנסתי לרובין קצת חיממה את האשכול, שאם הוא משעמם (שלא לומר אידיוטי) מבחינה תוכנית לפחות נראה קצת התגוששות בבחינת יקומו נא הנערים וישחקו לפנינו.
ת"ט, את התשובה הפשוטה לשאלתך כתבתי לעיל ולא הבנתי למה אתה ממשיך לחפור בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2019 11:43 |
|
| |
אם משעמם לך, באשכול הסמוך יש פרה, אתה יכול ללכת לחלוב אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/2/2019 22:39 |
|
| |
נתי היקר,
למען השם, ובעיקר למען כבודך, אנא חדל מהביטוי "מסרחניק" על כל הטיותיו. אפילו ילדי מאה שערים כבר לא מתשמשים בו היום...
ולמען הגילוי הנאות המתבקש, אינני איש המזרחי ומעולם לא הייתי, אלא גדלתי יחד אתך באותו חיידר, אם כי בכיתה נמוכה יותר, בחינת "ראיתי את רבי מאחוריו"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 00:06 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 08:21 |
|
| |
אם זה המזג היהודי קבלתי תשובה לשאלת האשכול
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 09:55 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | | אני לא כל כך מאמין לך ואתה נשמע מדי אינטלגנטי עבור יוצאי המקום ההוא, אבל הכל יכול להיות. אני אגיד לך: אני ממש מתעב כל אחת משלוש האידיאולוגיות השולטות היום בישראל - ולמעשה מדובר בשלוש דתות: א) חרדיות ויראת שמיים, ב) ציונות - שאחרוני מאמיניה היום הם המז(ס)..., ג) שמאלנות, 'שלטון החוק', וכל הזבל הזה. כל מפגש עם אחד ממאמיני שלוש הדתות האוויליות הללו, מתיז ממני ארס רב. לצערי, בין שלושתן, האווילית והפאתטית ביותר היא השנייה. זאת, למרות שבאופן אישי אני חושב שדתיים-לאומיים הם נחמדים מאד, והם גם הקרובים אליי ביותר מבין האוכלוסיות האחרות. אני אישית מתגורר בשכונה דתית-לאומית, ולא הייתי רוצה לגור בין חרדים - מגורים בביוב נשמעים אופציה טובה יותר - וגם לא בין חילונים. את בתי שלחתי לבית-ספר דתי-לאומי, 'חורב'. בבחירות הקרובות אצביע עבור 'הבית היהודי', ומאז ומעולם הצבעתי למפד"ל. הכינוי 'מסרחניק' נועד בעיקר להביע את הבוז האינסופי שאני רוחש לקידוש מדינת ישראל ומוסדותיה, לציפיה מיהודים תושבי ארצות הרווחה להגר למזרח התיכון, ולמחשבה שקיים משהו נוסף ב'ישראליות' מעבר ליהדות המסורתית. |
|
יש אלוהים והוא יכול הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 10:46 |
|
| |
רובין כתב
בכלל אני חושב שהמצב בישראל מטורף,
יש בזה הרבה מהאמת. היה לי חבר שנקלע לחו"ל והוא העדיף להשאר שם ולא לחזור רק בכדי להשיג לילדים חינוך מודרן אורתודוכס
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 15:17 |
|
| |
אתה כנראה חי וחיית בפלטנה אחרת. לא של אנשים רגילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 16:45 |
|
| |
הערות נוסח
| שלישישי כתב: |  | ישא אלוהיםב והואג יכולד הכלה. |
|
א נדצ"ל ישנם, וע' ס"ק ב' ב צ"ל אלֹהים, כדמוכח בספרי דווקני ג נדצ"ל והם, כנ"ל ד א"א ריח כפירה יש בכאן, כביכול (!) הם רק יכולים, בכוח ולא בפועל, עפ"ל ה כנ"ל, דמשמע לכאורה דיש מציאות חוץ לו, ואינו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 19:21 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | | לדידי אין רגע של התעלות וקדושה, תחושה של חזרה ליהדות, חזרה הביתה, כבעת שאני נכנס למסעדת שמוליק כהן בתל אביב וזולל מן הקישקע שלו, עשוי עור מיעיים אמיתי, כמו שאכלו אבותינו במזרח אירופה... החרדים הארורים היום קוראים לתערובת הדרעק ב'הדר גאולה' 'קישקע', בלי קשר בכלל למשמעותה המקורית של המילה. |
|
חזרתי על כל המקרא כולו ולא מצאתי מאכל ושמו קישקע - שהרי אבותינו היהודים המקוריים אכלו "עֲשָׂרָה בָקָר בְּרִאִים וְעֶשְׂרִים בָּקָר רְעִי" כדאיתא גבי שלמה, או "שׁוֹר אֶחָד צֹאן שֵׁשׁ בְּרֻרוֹת וְצִפֳּרִים" כדאיתא גבי נחמיה. ומכאן לעניין העיקרי עליו רמזתי באיזכור סבך וסבתך (המהתפכים בקברם אני מניח) – שמתישהו בדרך איבדנו את הקשר ליהדות, ולמעשה מנהגיך אינם "יידישקייט" אלא "גויישקייט" גמור (מקווה שלא שכחתי איזו ע' בין האותיות...) נאם אברם העברי המקורי, נין ונכד לשם ועבר, ומחדש מלכות ישראל סבא בתחיית אומת הקודש היותר עליונה בממשלת ישראל היותר תחתונה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2019 19:37 |
|
| |
| I_N_RUBIN כתב: |  | אגב, זכורני עד עתה, כיצד הילכתי באמסטרדם ברחובה של עיר, ומוכרים שם בדוכנים מיוחדים הערינג כה טעים, בלחמניות קטנות, עם מלפפון ובצל ודגל הולנד קטן על קיסם. הלכתי וזללתי להנאתי, והנה אני שומע עברית... שתי ישראליות ארורות, מצביעות על הדוכנים וסחות אחת לחברתה: איכס... ימח שמן וזכרן, מי יתכן וייתחב להן דגל ישראל מפיהן של מטה עד פיהן של מעלה, כשיפוד של רימון בקרבן פסח בשעתו! תשובנה להן לראשית סרחון גאולתנו, ו'תנגבנה' חומוס תוך שירת 'התקווה'! לדידי אין רגע של התעלות וקדושה, תחושה של חזרה ליהדות, חזרה הביתה, כבעת שאני נכנס למסעדת שמוליק כהן בתל אביב וזולל מן הקישקע שלו, עשוי עור מיעיים אמיתי, כמו שאכלו אבותינו במזרח אירופה... החרדים הארורים היום קוראים לתערובת הדרעק ב'הדר גאולה' 'קישקע', בלי קשר בכלל למשמעותה המקורית של המילה. |
|
טוב, בסיפא של הודעתך אשם דווקא השר ליצמן ומשרד הבריאות שלו. דומני שזה כבר היה תחת אחריותו כשהתקבלה ההוראה הארורה לאסור יבוא מעיים וחלקי פנים והוצירה את םיות ישראל בלא קישקע של ממש. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|