|
|
| נשלח ב-21/2/2003 01:48 |
|
| |
בינתיים איני יכול לקבל דמי הרשמה כי עוד לא הדפסתי קבלות.
ואתה יודע, היושר הציבורי הזה.....
אבל, ראה מה שכתבתי באשכול על "קביעת יהדותו של אדם", בתגובה ליענטעל, אף שזה לא שייך לאותו אשכול, זה השתרבב לשם.
יום טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2003 06:41 |
|
| |
יענטע
ראי תגובתי אלייך באשכול על 'קביעת יהדותו של אדם', שאכן, כפי שנודע לי מפורום 'מכנסיים' יש התארגנות מעין זו, (שאין לי קשר אליה).
את רוצה שאתחיל לחלק תפקידים?
הנה:
את יענטע תאספי נושאים שמקוממים אותך באופן בו מקויימת היות הדת, ורשמי אותם כאן.
אחרים, כולל אותי, נתחיל לנתחם ולהבין לעומק מה מקומם בהם, למה ומדוע, ומה ניתן לעשות כדי שקיומם לא יקומם, וכיצד ניתן 'להחזיר עטרה ליושנה', היינו לקיים נושאים אלה כפי הכוונה המקורית, בצורה חיה ואמיתית.
וראי באשכול שהזכרתי (קביעת יהדותו....) בנוגע לקביעת היהדות כיום "רק" על סמך המבחן הטכני (אם וגיור) והאבסורדים הנובעים מכך. (=העלאת מוסלמים [הנחשבים ליהודים ע"פ המבחן הטכני] 'והשתוממות' אח"כ, מדוע הם נאמנים לארצם, למולדתם [כורדיסטאן], ולדתם [הדת המוסלמית, איתה גדלו ולה הם מרגישים שייכים] או המרגל המוסלמי [היהודי לפי מבחן האם] "נסים נאסר" למען בני עמו [העם המוסלמי] =ארגון החיזבאלה)
האין אבסורדים גדולים מאלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2003 07:39 |
|
| |
רונן
זה באמת מתחיל להיות מפלגה, כי יש כבר ויכוח.
כפי שהערתי באשכול על "קביעת יהדות", יש להבין שלא ניתן לבנות על ידי סתירה לא מבחינה מוסרית ולא מבחינה פרקטית-תועלתנית.
על זה הרי נאמר "סתירת זקנים בנין ובנין נערים סתירה".
פירוש נאה שמעתי בשם ה"צמח צדק" שברמת רעיון עקרוני, זה בוודאי נכון. שגם כאשר הזקנים סותרים, זה בצורה בונה ואילו הנערים גם כאשר הם בונים יש בזה צורת סתירה.
וכן אמרו חז"ל לא יסתור אדם בית כנסת ישן טרם יבנה החדש.
לכן לפני שעומדים לסתור את מה שמקומם -ובפרט אם רוצים שלסתירה תהיה סיכוי- יש קודם לבנות.
כפי שהדגשת בתחילת האשכול על חיזוק ההגינות. לתת את החשיבות הראויה להגינות מוסרית וליושר אנושי ביחס לחשיבות הריטואליה. זה השינוי הראשון הבונה מבלי לקומם ולהזמין חיצים עוד טרם נולד האפרוח.
רק כאשר תצבור כוח ציבורי ורבני, תוכל להתחיל לחשוב על סיכוי לשינויים במערכת. כי שוב מדוגמת האשכול ההוא. ברגע שתנפיק גיור לפי האב [שאמין יותר כיום כי הוא ניתן לבדיקת די.אן.איי], מסמך הגיור לא ישוה את הנייר עליו הוא כתוב ויהפוך את נושא המסמך כלא יהודי ולא גוי. פוק חזי את הצרות יש למגויירים בלתי אורתודוכסיים.
[כל זה מלבד עצם הדיון אם ראוי לשנות, שהרי כל חוק הוא עסקת חבילה גורפת הנושאת עמה עיוותים הכרחיים.]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2003 16:26 |
|
| |
רונן
שמחתי על תגובתך בה הצעת לי את תפקיד היו"ר.
הסיבה ששמחתי היא כי לפי התנועה המיוחלת אמורות להיות ההצבעות עבור מי שלא יהיה יו"ר. שהיו"ר יישאר פשוט זה שלא זכה שפטרו אותו מהתפקיד.
לכן הנני מציג את מועמדותי ל'לא-יו"ר', מעכשיו.
עוד אדגיש לך כי בהומור שהבעתי, לא התכוונתי לליצנות מזלזלת, אלא ליצור אווירה חיובית.
בהחלט מצטרף ונא אל תהסס לפנות אלי לכל צורך (חוץ מיו"ר כאמור)
תוקן על ידי - בוגיעלון - 2/22/2003 11:54:20 PM
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2003 08:12 |
|
| |
הבהרה ובסיס להמשך הדיון, שקבלתי מרונן באישי, עם רשות לפרסמה.
ממש ממש לא התכוונתי בהעלאתי את רעיון "המפלגה", לרמוז או לומר שאני, או אף מישהו ממשתתפי הפורום האחרים יגשו "מייד" להקים מפלגה כזו.
לא לכך היתה כוונתי.
כוונתי היתה בעיקר לעצם הדיון בצדדים של אפשרותה של מפלגה כזו.
מדוע "תכונות" אלה שציינתי אינן מהמאפיינים של המפלגות הדתיות הקיימות?
מדוע הם =כן= מהמאפיינים דווקא של חלק מהמפלגות החילוניות?
מה גורם לכך שהמפלגות הדתיות "יתרחקו" מעקרונות אלה, עקרונות עליהם אפשר לומר שהם הם ה-"דרך ארץ שקדמה לתורה" (וראה אשכול חדש בעניין הדרך ארץ שפתחתי זה עתה) והסדר המונחה מחז"ל, שדרך ארץ קדמה לתורה, סדר זה נשכח לגמרי ומודחק וקרן זוית, ודווקא מי שאינם אמונים במוצהר על קיום תורה ומצוות, הם הם הנראים כמקיימים כלל חשוב זה.
כוונתי היתה לא להתחיל בהקמתה של מפלגה כזו בשטח, אלא "בהקמתה" הוירטואלי של מפלגה כזו, ותחילה בבניית היסודות עליהם תושתת.
ע"כ דברי רונן.
אכן לו רק לדיון וירטואלי דיינו!
על אחת כמה וכמה טובה כפולה ומכופלת אם וכאשר...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2003 20:17 |
|
| |
רונן וכולם
בתקוה שלא תשאירו אותי כחולם היחיד, אני רושם כמה מחשבות בנושא.
כדי לקבוע יסודות למפלגה כזו, אני מציע להתחיל בראש וראשונה בחלוקת תחומי הנהגת המדינה את אזרחיה. כאשר יהיה כל תחום ותחום מוגדר היטב, אז ניתן לדון עד היכן ואיך תתערב המדינה בחיי אזרחיה.
את התחומים המוגדרים, ניתן לחלק אחר כך לתת-תחומים.
נראה לי כרגע שדי בארבעה תחומים כלליים:
1. תחום צורת המערכת הפוליטית המנהיגה. (דמוקרטיה, בחירות כלליות או איזוריות, ישירות או עקיפות, מערכת רישום אוכלוסיה, אזרחות)
2. תחום ההגנה מבית ומבחוץ. (צבא ומשטרה, שירותי מודיעין, מערכת המשפט, קשרי חוץ)
3. תחום השירותים המשותפים בהכרח. (ארגון מאגרי מים ותחנות כוח לחשמל וגז וכל שלא ניתן להפרטה)
4. תחום המימון לתחומים הנזכרים מעלה. (מיסוי ואוצר וארגון ארגוני צדקה לנזקקים בכל התחומים)
יכול להיות שבמבט ראשון יהיה קשה לקבל את זה. אני מבקש מכם שתייחדו לנושא קצת מחשבה מעמיקה, כי הכנתי את הנכתב בכובד ראש.
תוקן על ידי - בוגיעלון - 3/4/2003 10:14:10 AM
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2003 00:32 |
|
| |
בוגי,
תודה רבה. לא רק על תרומתך לרעיון של רונן, אלא גם על הערת המחשבה לבקשת ומציאת היושר בסוגית הפוליטיקה.
נשתדל -כפי שהגדרת יפה היום באשכול אחר- לסדר מחדש את המצאת הגלגל בנושא טעון זה, אשר הרבה עוולות נעשות בו במסווה של צדק, משפט וחסד.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2003 10:24 |
|
| |
אני לבד בענין?
איפוא כולם? וטו רונן רוני יענטע.....?
טוב, אכתוב לעצמי
בתחום הראשון יש ללמוד את צורת הדמוקרטיה הטובה ביותר מעצת יתרו שהתקבלה על ידי משה.
צורה שכל אזרח נוטל חלק בהנהגת המדינה, לא רק כאשר מחזרים אחר הפתק שלו פעם בכמה שנים. אלא מחלקים את המדינה לקבוצות (נגיד) של עשרה בני אדם ומכל קבוצה נציג לקבוצה מעליה בהירארכיה.
שרי עשרות, שרי מאות וכו' עד ראש הממשלה. תחשבו על זה טוב טרם אתם חורצים את משפטכם.
בקיצור, יש הרבה על מה לדבר ולו לשם דיון בלבד כאשר הציע רונן.
נוווו
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2003 12:28 |
|
| |
בוגי,
אני מתנצל!
אני עוקב ונהנה מדבריך. זו אכן סוגיא קשה שאני מאד מקוה להינס לעומקה.
צריכים לדון גם על דינא דמלכותא, מיסוי צודק וכהנה וכהנה!
חזק ואמץ!
תוקן על ידי - ווטו1 - 3/5/2003 12:48:26 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2003 00:54 |
|
| |
מהות המיסים, לקחת כסף מאדם א במטרה [מוצהרת לא לפרנס בו את המתווך אלא] לשלמו לאדם ב.
מכך נוצרות כמה נקודות לדיון:
א. זכות כפייה לתשלום מיסים [גם אם ברור שמשתלם כלכלית למשלם],
ב. זכות הנזקק בכספו של אחר בפרט כאשר כללית המיסים עוזרים למעטים ומזיקים למרובים,
ג. מה כמות ההוצאות המוצדקות עבור העברת כספי המיסוי.
אני כותב את זה כאן, כי נידון זה עקרוני ליצירת מצע מפלגתי. אבל בהחלט ניתן לפתח אשכול מיוחד לנושא.
|
|
|
|
|