בית פורומים טשיקאוורט

המיגרנה מכבידה על המשק: מיליארדים בשנה ואפס טיפולים חדשים בסל הבריאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/1/2025 00:52 לינק ישיר 
המיגרנה מכבידה על המשק: מיליארדים בשנה ואפס טיפולים חדשים בסל הבריאות

בדיון שהתקיים (יום ג', 28.1.25) בוועדת הבריאות, נחשפה תמונה עגומה של ההתמודדות עם מחלת הצילחה (מיגרנה) בארץ - מחלה נירולוגית הגורמת לפגיעה קשה במאות אלפי ישראלים. לצד המחסור ברופאים מומחים והעיכוב בהכנסת טיפולים חדשניים לסל הבריאות, העלו הדוברים נתונים מדאיגים על הנזק הכלכלי למשק: כ-1.5 מיליארד שקל בשנה, כתוצאה מאובדן ימי עבודה ופגיעה בפרודוקטיביות.

הדיון הבליט את ממדי המחלה העולמיים - אחד מכל שבעה אנשים בעולם סובל ממיגרנה. ארגון הבריאות העולמי מדרג את המיגרנה במקום השני ברשימת המחלות המגבילות ביותר בעולם, ובמקום הראשון מבין המחלות הנירולוגיות הגורמות לאובדן שנות עבודה בשל מוגבלות.
המחסור בכוח אדם בישראל חריף יותר מכפי שנדמה. לצד 350 הנירולוגים הפעילים בארץ, נחשף כי שליש מהם בגיל פרישה, ומספר הרופאים המוגדרים כמומחים בכאבי ראש ומיגרנה הוא שלושה בלבד.

על-פי נייר עמדה שהוצג לוועדה, זמני ההמתנה לרופאים מומחים עומדים על קרוב לשנה, ורבים מהמטופלים נאלצים להשתמש בתרופות ותיקות שאינן מתאימות למיגרנה, מה שמוביל לעיתים להחמרת מצבם.

83% מהחולות מקבלות משככי כאבים כטיפול ראשוני, למרות שהטיפול לא רק שאינו יעיל, אלא אף עלול לגרום להתמכרות או להחמרת המצב.

עדן כהן, חולה במיגרנה מגיל 12, סיפרה בדיון: "אני מתמודדת עם חמישה התקפים בשבוע, כל התקף נמשך יום שלם. אני לא מצליחה לעבוד, וכל קצבת הנכות שאני מקבלת מביטוח לאומי הולכת על תרופות שאינן בסל הבריאות".
מאז 2018 פותחו בעולם תרופות חדשות וממוקדות למיגרנה, המציעות שיפור משמעותי באיכות חיי המטופלים. עם זאת, תרופות אלו אינן נמצאות בסל הבריאות בישראל, והן אינן נגישות לרוב החולים.

הוועדה קראה למשרד הבריאות להרחיב את סל הבריאות ולהגדיל את מספר התקנים לרופאים, במקביל למסעות הסברה ציבוריים לשיפור מודעות למחלה ולחשיבות האבחון המוקדם.

האם מערכת הבריאות הישראלית תדע להתמודד עם האתגרים? המציאות הנוכחית מציבה יותר שאלות מתשובות.
www.news1.co.il/Archive/001-D-496388-00.html

תוקן על ידי מפה_ומשם ב- 29/01/2025 00:54:16

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > טשיקאוורט > המיגרנה מכבידה על המשק: מיליארדים בשנה ואפס טיפולים חדשים בסל הבריאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext