בית פורומים עצור כאן חושבים

דתיות חכמות, מה הפתרון לרווקותן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/4/2007 10:14 לינק ישיר 

ממללא,

דברי לעיל אינם בניגוד לדבריך, להיפך. כוונתי הייתה להבדל בכך שבנות דתיות מרשות לעצמן לבקש בחור "דתי טוב", כי הן מפחדות מבית לא דתי, אבל הן בעצמן לא "דתיות טובות". אצל בנות פשוט בחברה הדת"ל לפחות ההגדרה של דתייה טובה היא הרבה יותר רחבה : היא לא נמדדת רק בהקפדה במצוות. בת שאומרת תהלים אבל הולכת במכנסיים ומקלה בהקפדה במצוות, או בת שמתנדבת בארגוני חסד וכד' תיחשב (לעצמה) דתית אבל בן שהוא פרמדיק במד"א ייחשב כפחות דתי. יש כאן ערבוב של ערכי מוסר (התנדבות) עם ערכים דתיים 'טהורים', לפחות לפי ההגדרה המקובלת בחברה. לכן הבעיה של רווקות היא לדעתי לא יותר קשה מהבעיה של הרווקים, אבל אני מסכים לדברי גו"ג שההבדל הבסיסי לגבי גיל הנישואין בין גברים לנשים חייב להילקח בחשבון הכולל. אגב, גם הוא מציאות, ופשוט צריך לשקלל אותו. מכאן ועד להאשמת כל העולם בבעיות של הרווקות, הדרך רחוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2007 00:46 לינק ישיר 

אמשלום,

החברה הדתית לא מגדירה בעיות וממילא גם לא מספקת פתרונות. לכל היותר, יש אנשים בחברה הדתית שמתייחסים לרווקות מאוחרת כבעיה ו/או מנסים למצוא לה פתרונות.

אני מניח שבכל חברה יש אנשים שרואים בתופעת הרווקות המאוחרת (או אולי ביחד עם תופעות אחרות כמו ריבוי גירושין או רווקות נצחית, הורות חד הורית וכיו"ב - תופעה כללית של היחלשות מוסד המשפחה) בעיה וחלקם אולי מנסה לתת לכך פתרונות.

בכל מקרה, אני חושב שעבור אנשים עצמאיים בגילאי 30+ זה חסר משמעות ומעניין את הסבתא מה חושבת על מצבם החברה ו/או חלקים ממנה (למשל כל מיני רבניות שכותבות טורים ב'הצפה') והם גם לא ממש מחכים לפתרונות של אחרים.

(כאמור למעט חלק קטן יחסית של החבר'ה היותר תורניים/חרד"ליים).

לגבי החלק הראשון של דבריך - אני לא מסכים. אני חושב שביקורת חיצונית בהחלט יכולה לפעמים לסייע לאדם לשנות גישה. זוגות רבים הולכים לפעמים לטיפול זוגי, הטיפול כשלעצמו לא מחדש להם דבר שהם לא ידעו קודם אבל בכל זאת יש לו השפעה. כמובן כל זה תופס כשהמבקר הוא בר סמכא מבחינת המבוקר. בנדון דנן, אני מניח שחלק מהציבור כן רואה בכל מיני  רבנים לענייני זוגיות וכיו"ב ברי סמכא ולכן כשהללו נוקטים בגישת ה'תפסיקו להיות בררנים' יש לזה השפעה מסויימת על חלק מהציבור.

גם וגם,

כמובן שדברי על הבחורה הדתיה בגיל 19 נאמרו בציניות.

בכל אופן, לבחור בשנה א' באוניברסיטה יש את הקושי למצוא בחורה כיון שהבחורות היחידות שהוא יכול 'להוביל' הן תיכוניסטיות ובנות שירות כל האחרות, מגיל 19 ומעלה מחפשות מישהו שכבר התקדם קצת - כך שאם הבחור הוא בוגר ישיבת הסדר הוא למעשה 'תקוע' עד סביבות גיל 24 (כמובן שזו הכללה, עובה שיש בחורים שמתחתנים בגילאים צעירים יותר, ויש בחורות שלא מחפשות את המוביל וכו' - אבל ברמת ההכללה אני חושב שזה משקף).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דתיות חכמות, מה הפתרון לרווקותן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext