מדוע כתוב בפסוק עממי הארץ ולא עמי הארץ
כתוב בספר דברים בפרק ז בפסוק א בפסוק ב בפסוק ג ובפסוק ד כי יביאך יהוה אלוהיך אל הארץ אשר אתה בא שמה לרשתה ונשל גויים רבים מפניך החיתי והגירגשי והאמורי והכנעני והפריזי והחיווי והיבוסי שבעה גויים רבים ועצומים ממך ונתנם יהוה אלוהיך לפניך והכיתם החרם תחרים אותם לא תכרות להם ברית ולא תחונם ולא תתחתן בם בתך לא תיתן לבנו ובתו לא תיקח לבנך כי יסיר את בנך מאחרי ועבדו אלוהים אחרים וחרה אף יהוה בכם והשמידך מהר כתוב בספר נחמיה בפרק ט בפסוק כב בפסוק כג ובפסוק כד ותיתן להם ממלכות ועממים ותחלקם לפאה ויירשו את ארץ סיחון ואת ארץ מלך חשבון ואת ארץ עוג מלך הבשן ובניהם הרבית ככוכבי השמיים ותביאם אל הארץ אשר אמרת לאבותיהם לבוא לרשת ויבואו הבנים ויירשו את הארץ ותכניע לפניהם את יושבי הארץ הכנענים ותיתנם בידם ואת מלכיהם ואת עממי הארץ לעשות בהם כרצונם יש לי שתי שאלות השאלה הראשונה שלי היא למה לא כתוב בפסוק הראשון שהבאתי פה מספר נחמיה ותיתן להם ממלכות ועמים ותחלקם לפאה ויירשו את ארץ סיחון ואת ארץ מלך חשבון ואת ארץ עוג מלך הבשן כמו שנאמר בספר דברים בפרק ז בפסוק יד ברוך תהיה מכל העמים לא יהיה בך עקר ועקרה ובבהמתך השאלה השנייה שלי היא למה לא כתוב בפסוק השלישי שהבאתי פה מספר נחמיה ויבואו הבנים ויירשו את הארץ ותכניע לפניהם את יושבי הארץ הכנענים ותיתנם בידם ואת מלכיהם ואת עמי הארץ לעשות בהם כרצונם כמו שנאמר בספר דברים בפרק כח בפסוק י וראו כל עמי הארץ כי שם יהוה נקרא עליך ויראו ממך התשובה לשתי השאלות האלו היא כך שבעת האומות שהתורה ציוותה להרוג אותם שהם החיתי והגירגשי והאמורי והכנעני והפריזי והחיווי והיבוסי במרוצת הדורות הם נכנסו בתוך כל האומות שקיימות בעולם הזה יוצא מפה שכל האומות שקיימות בעולם הזה הם צאצאים של אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם
 |
|