חידוש תורה על אומות העולם
כתוב בספר דברים בפרק ז בפסוק א בפסוק ב בפסוק ג ובפסוק ד כי יביאך יהוה אלוהיך אל הארץ אשר אתה בא שמה לרשתה ונשל גויים רבים מפניך החיתי והגירגשי והאמורי והכנעני והפריזי והחיווי והיבוסי שבעה גויים רבים ועצומים ממך ונתנם יהוה אלוהיך לפניך והכיתם החרם תחרים אותם לא תכרות להם ברית ולא תחונם ולא תתחתן בם בתך לא תיתן לבנו ובתו לא תיקח לבנך כי יסיר את בנך מאחרי ועבדו אלוהים אחרים וחרה אף יהוה בכם והשמידך מהר יש לי שאלה למה לא כתוב בפסוקים שהבאתי פה מספר דברים כי יביאכם יהוה אלוהיכם אל הארץ אשר אתם באים שמה לרשתה ונשל גויים רבים מפניכם החיתי והגירגשי והאמורי והכנעני והפריזי והחיווי והיבוסי שבעה גויים רבים ועצומים מכם ונתנם יהוה אלוהיכם לפניכם והכיתם החרם תחרימו אותם לא תכרתו להם ברית ולא תחונמו ולא תתחתנו בם בנותיכם לא תיתנו לבניהם ובנותיהם לא תיקחו לבניכם כי יסירו את בניכם מאחרי ועבדו אלוהים אחרים וחרה אף יהוה בכם והשמידכם מהר כמו שנאמר בספר נחמיה בפרק י בפסוק לא נאמר שם ואשר לא ניתן בנותינו לעמי הארץ ואת בנותיהם לא ניקח לבנינו וכמו שנאמר בספר נחמיה בפרק יג בפסוק כה נאמר שם ואריב עימם ואקללם ואכה מהם אנשים ואמרטם ואשביעם באלוהים אם תיתנו בנותיכם לבניהם ואם תישאו מבנותיהם לבניכם ולכם התשובה לשאלה הזאת היא כך כל האנשים שנמצאים בעולם הזה הם צאצאים של שבעת האומות שהתורה ציוותה להרוג אותם שהם החיתי והגירגשי והאמורי והכנעני והפריזי והחיווי והיבוסי עכשיו אני אכתוב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד הסדר הראשון שמו הוא סדר החיתי הסדר השני שמו הוא סדר הגירגשי הסדר השלישי שמו הוא סדר האמורי הסדר הרביעי שמו הוא סדר הכנעני הסדר החמישי שמו הוא סדר הפריזי הסדר השישי שמו הוא סדר החיווי הסדר השביעי והאחרון שמו הוא סדר היבוסי כל סדר וסדר מאותם שבעת הסדרים שאני אכתוב עכשיו יש להם שבעה מסכתות המסכת הראשונה היא מסכת איבר מן החי המסכת השנייה היא מסכת ברכת השם המסכת השלישית היא מסכת גזל המסכת הרביעית היא מסכת דינים או מסכת דיינים המסכת החמישית היא מסכת עבודה זרה המסכת השישית היא מסכת גילוי עריות המסכת השביעית והאחרונה היא מסכת שפיכות דמים
 |
|