חידוש תורה על מורי ורבי עטרת ראשי הרב צח מלול שליט"א
שלום לך הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול יש משהו שרציתי לומר לך לפני זמן מה אני כתבתי בחידושי תורה הקודמים שלי שהתקופה של חכמי המשנה הראשונים התחילה כשנפטרו כל התלמידים של שמאי הזקן ושל הלל הזקן כלומר התקופה של בית שמאי ושל בית הלל הסתיימה כשנפטרו כל התלמידים של שמאי הזקן ושל הלל הזקן בזמן האחרון אני חשבתי לעצמי שהתקופה של חכמי המשנה הראשונים התחילה כשנפטר רבן יוחנן בן זכאי עכשיו אני אסביר לך למה אני אומר לך את זה אני אומר לך את זה כי רבותינו זיכרונם לברכה אמרו לנו שרבן יוחנן בן זכאי היה אחד מאותם שמונים תלמידים שהיו להלל הזקן רבותינו זיכרונם לברכה גם אמרו לנו שרבן יוחנן בן זכאי זכה להאריך ימים ולחיות עד גיל 120 כמו רבי עקיבא וכמו משה רבינו שהם גם זכו לחיות עד גיל 120 רבותינו זיכרונם לברכה גם אמרו לנו שרבן יוחנן בן זכאי זכה לראות את חורבן בית המקדש השני והוא נפטר שנים בודדות אחרי חורבן בית המקדש השני מכל מה שכתבתי עד עכשיו אנחנו לומדים שהתקופה של חכמי המשנה הראשונים התחילה זמן קצר אחרי שנחרב בית המקדש השני מכל מה שכתבתי עד עכשיו אנחנו לומדים גם שחכמי המשנה הראשונים זכו להיות בתקופה של בית שמאי ושל בית הלל שהם היו בזמן שבית המקדש השני היה קיים אבל בית שמאי ובית הלל לא זכו להיות בתקופה של חכמי המשנה הראשונים
תוקן על ידי Amir012345 ב- 15/12/2025 15:09:41
 |
|