בית פורומים חידושי תורה

דבר תורה על גיל מאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2025 09:45 לינק ישיר 
דבר תורה על גיל מאה

כתוב בספר המשנה במסכת אבות בפרק החמישי במשנה כא הוא היה אומר בן חמש שנים למקרא בן עשר למשנה בן שלוש עשרה למצוות בן חמש עשרה לתלמוד בן שמונה עשרה לחופה בן עשרים לרדוף בן שלושים לכוח בן ארבעים לבינה בן חמישים לעצה בן שישים לזקנה בן שבעים לשיבה בן שמונים לגבורה בן תשעים לשוח בן מאה כאילו מת ועבר ובטל מן העולם מהמשנה שאני הבאתי עכשיו אנחנו לומדים רק מי שזכה לחיות עד גיל 100 הוא זכה לחיות חיים שלמים כלומר מי שנפטר לפני גיל 100 הוא לא זכה לחיות חיים שלמים אלוהים יהי רצון מלפניך שג'וסלין נקש בת דניז וציון תזכה לחיות עד גיל 100 כך שהיא תזכה לחיות חיים שלמים אמן כן יהי רצון

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2025 14:33 לינק ישיר 

כתוב בספר תהילים בפרק צ בפסוק י ימי שנותינו בהם שבעים שנה ואם בגבורות שמונים שנה ורהבם עמל ואוון כי גז חיש ונעופה מהפסוק הזה שאני הבאתי עכשיו מספר תהילים אנחנו לומדים שחיים שלמים של בן אדם במקרה הכי גרוע זה רק כשאותו בן אדם הגיע לגיל 70 וחיים שלמים של בן אדם במקרה הכי טוב זה רק כשאותו בן אדם הגיע לגיל 80 ידוע הדבר שדויד המלך כתב את ספר תהילים יוצא מפה שדויד המלך לא מסכים עם החידוש תורה שלי שאני חידשתי פה שחיים שלמים של בן אדם זה רק כשאותו בן אדם הגיע לגיל 100

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > דבר תורה על גיל מאה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext