בית פורומים חידושי תורה

דבר תורה על השגחה פרטית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/12/2025 17:33 לינק ישיר 
דבר תורה על השגחה פרטית

אנשים חושבים שאלוהים הוא רע אני אומר את זה כי אם אנשים היו חושבים שאלוהים הוא טוב אז הם היו מאמינים שכל מה שקורה איתם זה לטובתם ולא לרעתם עכשיו אתם תאמרו לי אם אלוהים הוא טוב וכל מה שאלוהים עושה זה לטובתנו ולא לרעתנו איך זה מסתדר עם מה שאתה כתבת בחידוש תורה שלך שהיית חייב לעשות שבעה דברים מסויימים ובגלל שלא עשית את אותם שבעה דברים מסויימים אין לך לא עולם הזה ולא עולם הבא כלומר אתה הרסת לעצמך את החיים אז מה שאני אומר לכם עכשיו זה שאין לי כרגע תשובה לשאלה הזאת אם יהיה לי תשובה לשאלה הזאת אומר לכם אותה בהזדמנות עכשיו אני חשבתי לעצמי אנשים יכולים לומר לעצמם כל מה שאלוהים עושה זה לטובה אבל מה שבני האדם עושים זה לא בהכרח לטובה זה יכול להיות גם לרעה אז עכשיו אנחנו נשאל שאלה מה זאת אומרת כל מה שאלוהים עושה זה לטובה הרי אנחנו רואים בפועל שבני האדם הם אלו שמנהלים את העולם הזה אם אנחנו היינו רואים בפועל שאלוהים הוא זה שמנהל את העולם הזה אז כולם היו יודעים בוודאות שיש אלוהים התשובה לשאלה הזאת היא כך אלוהים מנהל את העולם הזה על ידי בני האדם בעצמם עכשיו אני אתן דוגמה שממחישה את זה בן אדם מסויים עשה עבירה מסויימת למשל הוצאת זרע לבטלה זמן קצר לאחר מכן בן אדם אחר בא אליו מתעצבן עליו צועק עליו מקלל אותו מרביץ לו זה לא קרה סתם אלוהים רצה שאותו בן אדם שהוציא זרע לבטלה יתנקה מאותו זרע לבטלה שהוא הוציא לכן אלוהים שלח לאותו בן אדם שהוציא זרע לבטלה בן אדם אחר שיבוא אליו יתעצבן עליו יצעק עליו יקלל אותו וירביץ לו תזכרו טוב טוב מה שאני אומר לכם עכשיו כל מה שקרה קורה ויקרה בעולם הזה זה רק בגלל שאלוהים רצה שזה יקרה אם אלוהים לא היה רוצה שזה יקרה אז זה לא היה קורה

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > דבר תורה על השגחה פרטית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext