בית פורומים חידושי תורה

דבר תורה על תפילת שמונה עשרה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2025 17:59 לינק ישיר 
דבר תורה על תפילת שמונה עשרה

שלום לך הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול עכשיו אני חשבתי על משהו התפילות שבני האדם כותבים לעצמם בנוסח שלהם הם הרבה יותר חזקות מהתפילות שתיקנו לנו אנשי כנסת הגדולה אני מדבר על תפילת שמונה עשרה שאנחנו מתפללים שלוש פעמים בכל יום תפילת שחרית תפילת מנחה ותפילת ערבית ובשבתות ובחגים אנחנו מתפללים ארבע פעמים ביום תפילת שחרית תפילת מנחה תפילת ערבית ותפילת מוסף וביום כיפור אנחנו מתפללים חמש פעמים ביום תפילת שחרית תפילת מנחה תפילת ערבית תפילת מוסף ותפילת נעילה עכשיו אני אסביר לך למה אני אומר לך את זה אני אומר לך את זה כי התפילות שאנשי כנסת הגדולה תיקנו לנו אנחנו חייבים להתפלל אותם בין אם אנחנו רוצים בין אם אנחנו לא רוצים התפילות שלנו לעומת זאת אותם תפילות שאנחנו כותבים לעצמנו בנוסח שלנו אנחנו לא חייבים להתפלל אותם ואף על פי כן אנחנו מתפללים אותם התפילות שתיקנו לנו אנשי כנסת הגדולה גם אם אנחנו מתפללים אותם אנחנו כבר רגילים להתפלל אותם אנחנו מתפללים אותם בלי כוונה בלי לחשוב על המילים התפילות שלנו לעומת זאת אותם תפילות שאנחנו כותבים לעצמנו בנוסח שלנו אנחנו מתפללים אותם עם כוונה עם הרבה כוונה אנחנו חושבים על המילים

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2025 19:55 לינק ישיר 

הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול לגבי מה שאמרתי לך פעם על מה שכולם אומרים שלמילים יש כוח ומחשבות יוצרות מציאות שאני אמרתי לך על זה שלמילים אין כוח ומחשבות לא יוצרות מציאות כי אם למילים יש כוח ומחשבות יוצרות מציאות אז יוצא מפה שכל מה שאנחנו נדבר וכל מה שאנחנו נחשוב הם יתקיימו פה בעולם הזה ואז ממילא אנחנו נפחד לחשוב ואנחנו נפחד לדבר וזה גם ישלול לנו את הבחירה החופשית כי אנחנו נדע בוודאות שיש אלוהים ואז ממילא לא יהיה מציאות של חוסר אמונה באלוהים כי כולם ידעו שיש אלוהים אז עכשיו אתה תאמר לי שאין שום סיבה מוצדקת להתפלל לאלוהים כי אם אנחנו נתפלל לאלוהים אז מה שיקרה זה שכל מה שאנחנו ביקשנו מאלוהים בתפילות שלנו הם לא יתקיימו פה בעולם הזה כי למילים שלנו אין כוח אז התשובה שלי אלייך היא כך אנחנו חייבים לעשות את השתדלות שלנו להתפלל לאלוהים ולבקש ממנו בתפילות שלנו את כל מה שאנחנו רוצים אנחנו נקבל את כל מה שאנחנו ביקשנו מאלוהים בתפילות שלנו לא בגלל שלמילים שלנו יש כוח אנחנו נקבל את כל מה שאנחנו ביקשנו מאלוהים בתפילות שלנו רק בגלל שאלוהים החליט להקשיב לנו ולשמוע בקולנו בחסדיו העצומים עלינו כי אנחנו מצד עצמנו באמת לא מגיע לנו כלום בגלל שאנחנו עושים עבירות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > דבר תורה על תפילת שמונה עשרה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext