דבר תורה על אבי אבות הטומאה
הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול עכשיו אני חשבתי על משהו שאף אחד לא אמר לך וגם אף אחד לא יאמר לך חוץ ממני ידוע הדבר שיש קדושה ויש טומאה קדושה זה דבר רוחני טוב וטומאה זה דבר רוחני רע יש שלושה דברים שהם מחשבה דיבור ומעשה אם המחשבות שלך הדיבורים שלך והמעשים שלך הם סביב אלוהים סביב תורה מצוות ומעשים טובים אז המחשבות שלך הדיבורים שלך והמעשים שלך הם מצד הקדושה אבל אם המחשבות שלך הדיבורים שלך והמעשים שלך הם סביב כל דבר אחר חוץ מאלוהים וחוץ מתורה מצוות ומעשים טובים אז המחשבות שלך הדיבורים שלך והמעשים שלך הם לא מצד הקדושה הם מצד הטומאה מה שאני מנסה לומר לך זה שאם כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה זה בשביל אלוהים בשביל ללמוד את התורה הקדושה בשביל לקיים את המצוות שכתובות בתורה הקדושה ובשביל לעשות מעשים טובים אז כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה הם מצד הקדושה אבל אם כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה זה לא בשביל אלוהים לא בשביל ללמוד את התורה הקדושה לא בשביל לקיים את המצוות שכתובות בתורה הקדושה ולא בשביל לעשות מעשים טובים אז כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה הם לא מצד הקדושה הם מצד הטומאה הרב צח מלול אני אומר לך מעכשיו תבדוק את עצמך תבדוק אם כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה הם מצד הקדושה או מצד הטומאה אם כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה הם מצד הקדושה אז אתה בן אדם צדיק אבל אם כל מה שאתה חושב כל מה שאתה מדבר וכל מה שאתה עושה הם מצד הטומאה ולא מצד הקדושה אז אתה בן אדם רשע
 |
|