בית פורומים חידושי תורה

חידוש תורה על האומה העמלקית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/2/2026 21:12 לינק ישיר 
חידוש תורה על האומה העמלקית

כתוב בספר דברים בפרק כה בפסוק יז בפסוק יח ובפסוק יט זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתכם ממצרים אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עייף ויגע ולא ירא אלוהים והיה בהניח יהוה אלוהיך לך מכל אויביך מסביב בארץ אשר יהוה אלוהיך נותן לך נחלה לרשתה תמחה את זכר עמלק מתחת השמיים לא תשכח נשים לב שלא כתוב בפסוקים שאני הבאתי פה מספר דברים זכרו את אשר עשה לכם עמלק בדרך בצאתכם ממצרים אשר קרכם בדרך ויזנב בכם כל הנחשלים אחריכם ואתם עייפים ויגעים ולא יראי אלוהים והיה בהניח יהוה אלוהיכם לכם מכל אויביכם מסביב בארץ אשר יהוה אלוהיכם נותן לכם נחלה לרשתה תמחו את זכר עמלק מתחת השמיים לא תשכחו אז יוצא מפה לכאורה שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של האומה העמלקית אז עכשיו אני אביא עוד פסוק כתוב בספר שמות בפרק יז בפסוק טז ויאמר כי יד על כס יה מלחמה ליהוה בעמלק מדור דור נשים לב שלא כתוב בפסוק שאני הבאתי פה מספר שמות ויאמר כי יד על כיסא יהוה מלחמה ליהוה בעמלק מדור דור רבותינו זיכרונם לברכה אמרו על זה שאלוהים נשבע שהשם שלו לא יהיה שלם והכיסא שלו לא יהיה שלם עד שהאומה העמלקית תושמד לגמרי אנחנו לומדים מפה שלא שייך לומר שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של האומות העמלקית אז מה שנשאר לנו זה שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם כמו שאני הסברתי בהרחבה בספר שלי שהדפיס לי הרב שלי הרב צח מלול שליט"א

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2026 21:16 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2026 22:18 לינק ישיר 

כתוב בספר דברים בפרק כה בפסוק יז בפסוק יח ובפסוק יט זכור את אשר עשה לך עמלק בדרך בצאתכם ממצרים אשר קרך בדרך ויזנב בך כל הנחשלים אחריך ואתה עייף ויגע ולא ירא אלוהים והיה בהניח יהוה אלוהיך לך מכל אויביך מסביב בארץ אשר יהוה אלוהיך נותן לך נחלה לרשתה תמחה את זכר עמלק מתחת השמיים לא תשכח נשים לב שלא כתוב בפסוקים שאני הבאתי פה מספר דברים זכרו את אשר עשה לכם עמלק בדרך בצאתכם ממצרים אשר קרכם בדרך ויזנב בכם כל הנחשלים אחריכם ואתם עייפים ויגעים ולא יראי אלוהים והיה בהניח יהוה אלוהיכם לכם מכל אויביכם מסביב בארץ אשר יהוה אלוהיכם נותן לכם נחלה לרשתה תמחו את זכר עמלק מתחת השמיים לא תשכחו אז יוצא מפה לכאורה שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של האומה העמלקית אז עכשיו אני אביא עוד פסוק כתוב בספר שמות בפרק יז בפסוק טז ויאמר כי יד על כס יה מלחמה ליהוה בעמלק מדור דור נשים לב שלא כתוב בפסוק שאני הבאתי פה מספר שמות ויאמר כי יד על כיסא יהוה מלחמה ליהוה בעמלק מדור דור רבותינו זיכרונם לברכה אמרו על זה שאלוהים נשבע שהשם שלו לא יהיה שלם והכיסא שלו לא יהיה שלם עד שהאומה העמלקית תושמד לגמרי אנחנו לומדים מפה שלא שייך לומר שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של האומה העמלקית אז מה שנשאר לנו זה שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם כמו שאני הסברתי בהרחבה בספר שלי שהדפיס לי הרב שלי הרב צח מלול שליט"א

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > חידוש תורה על האומה העמלקית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext