חידוש תורה על הרמב"ן ועל הרשב"א
הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול רציתי לשתף אותך במשהו ביום שבת כשאני הייתי אצל אחי החרדי אלמוג צרפתי אני קראתי קצת בספר החינוך שהיה אצלו בבית אני ראיתי שם שאותו רב גדול בישראל שכתב את ספר החינוך הוא הולך לפי שיטת רבותינו הראשונים הרמב"ן והרשב"א הרמב"ן והרשב"א סוברים שאותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם גם אם הם זכו להתגייר כהלכה כדת וכדין אסור לנו להתחתן איתם ולהביא איתם ילדים לעולם הרמב"ם לעומת זאת סובר שאותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם אם הם זכו להתגייר כהלכה כדת וכדין מותר לנו להתחתן איתם ולהביא איתם ילדים לעולם יוצא מפה שלפי הרמב"ן והרשב"א החידוש תורה שלי שאני חידשתי על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם אותו חידוש תורה שכתוב בספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו הוא בבעיה מבחינה הלכתית אני אומר את זה כי אני כתבתי שם בספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו שכל איש ואיש וכל אישה ואישה מאומות העולם הם צאצאים של אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם אומנם לפי הרמב"ם החידוש תורה שלי שאני חידשתי על אותם שבעה אומות שהתורה ציוותה להרוג אותם אותו חידוש תורה שכתוב בספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו הוא לא בבעיה מבחינה הלכתית
 |
|